reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Nessi, U mnie wzloty i upadki :) teraz jestem po wakacjach, na ktorych nie myślałam o staraniach wiec moze jest nadzieja ;), chociaż ostatnie przytulanki były 3 dni przed owu.. Ale jesli by sie udało to pewnie byłaby dziewczynka bo plemniory żeńskie dłużej potrafią przeżyć :)
Jutro idę do gina pogadać o inseminacji.

A winko tez teraz sączę :) tym ktore nie przepadają za wytrawnym to polecam wino ze szczepu Canernet sauvignon. Nie jest zbytnio cierpkie. Tez pamiętajcie ze wino czerwone musi chwile "pooddychać", czyli po prostu postać w kieliszku czy otwartej butelce chwile zeby właściwy smak wydobyć. Na początku czasem jest bardziej cierpkie a potem delikatniejsze.
A poza tym można jeszcze wybrać w pierwszej kolejności półwytrawne, a kolejnym kroku wytrawne zeby sie delikatnie przyzwyczajać :) ja kiedyś tez piłam tylko półsłodkie i nie wyobrażałam sobie ze wytrawne można lubić. Ale im dłużej sie próbuje tym sie człowiek przyzwyczaja i zaczyna mu smakować :) i teraz juz od kilku lat lubię półwytrawne i wytrawne. :) nie każde oczywiście mi smakuje ale polsodkich juz nie pijam wcale.

reklama
Dziękuję kochana :) Co tam u Was słychać ?! opowiadaj ! :)

Wy tu wszystkie teraz winko pijecie ?!? :D
Ja mam dużoooo wina ... wpadajcie - zrobimy degustację:D

Paraplu - od pierwszego dnia krwawienia czyli od zabiegu zaczyna się liczyć nowy 1 dzień cyklu :tak: tak mi w szpitalu mówili ...

Jak miałam nieregularne cykle kiedyś to zaczynałam 3 dni po @ robić i różnie wychodziło. Jak zaczęły się regularne to robiłam 6 dni po @ :) wypadała mi zawsze jak w zegarku 4 do max 5 dni od testowania :) Więc 4 albo 5 testów zużywałam :)
Nessi kochana, ale ja 2 tygodnie przed zabiegiem mialam tabletki na poronienie. Dlatego nie wiem czy liczyc 1 dzien krwawienia dzien wziecia tabletek czy dzien zabiegu. Od zabiegu minelo 2 tygodnie a od tabletek juz 4 tygodnie. I tez nie wiem od kiedy liczy moj organizm bo my tu sobie moemy mowic, ze liczy sie tak a moj organizm mogl stwierdzic, ze a "a ja mam w okreznicy wasze liczenie i sobie bede liczyc po swojemu" :)

[emoji173] Nie ma stópki tak małej, by nie mogła zostawić śladu... [emoji173]

Oj jak ja bym chciala wrócić do czasów, kiedy nie patrzy sie na dni plodne [emoji6] nie liczy sie, nie sprawdza. A tak to już ciężko o tym nie myśleć jesli sie stara o dzidzie,ciężko się wyłączyć[emoji4] ale chyba trzeba spróbować, bo duzo dziewczyn dopiero jak odpuscilo, to zaszlo w ciążę. No to jednak winko:) nie dosc ze pomoze na endo to jeszcze wyłączy mozg:)

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom

Nessi kochana, ale ja 2 tygodnie przed zabiegiem mialam tabletki na poronienie. Dlatego nie wiem czy liczyc 1 dzien krwawienia dzien wziecia tabletek czy dzien zabiegu. Od zabiegu minelo 2 tygodnie a od tabletek juz 4 tygodnie. I tez nie wiem od kiedy liczy moj organizm bo my tu sobie moemy mowic, ze liczy sie tak a moj organizm mogl stwierdzic, ze a "a ja mam w okreznicy wasze liczenie i sobie bede liczyc po swojemu" :)

Krwawienie po zabiegu to 1 cykl, od tego cyklu czekamy na pojawienie się @. Ja nie pamiętam kochana czy po tabletach zaczęłaś od razu krwawić ? Ja po zabiegu krwawiłam 2 tygodnie i zaraz jakoś okresu dostałam ...

Paraplu, agnesis - polecam w ramach diety błonnik witalny. To taka mieszanka spożywcza roślinnego pochodzenia babki płesznik i babki jajowatej. 1łyżeczka na szklankę wody, mieszasz chwilkę czekasz, to pęcznieje, robi się kleiste i pijesz. Daje uczucie sytości, oczyszcza jelita i wogóle ma sporo innych dobrych właściwości.

Victoria30 - &&&& za kolejny cykl:)

salatkaowocowa - i tak trzymaj:)będzie dobrze:)

Izabela90 - zaglądaj co by być na bieżąco i wracaj jak najszybciej!!!!:)

siwa84-a ile ma na drugą zmianę?

Megan22 - oj dużo info w 1 poście:) oby to kłucie to było "to":)

Nessi,Lux- Wasze rozmowy są THE BEST:) widać że znacie się dłużej!

Krwawienie po zabiegu to 1 cykl, od tego cyklu czekamy na pojawienie się @. Ja nie pamiętam kochana czy po tabletach zaczęłaś od razu krwawić ? Ja po zabiegu krwawiłam 2 tygodnie i zaraz jakoś okresu dostałam ...
Tak,po tabletce zaczelam od razu krwawic i krwawilam az do zabiegu, czyli 2 tygodnie. No i troche ponad 1 tydzien po zabiegu krwawilam. Jakies 4 dni przerwy, wkladka czysta i wczoraj nagle i bez zapowiedzi hluss, ze cale majty mokre i troche spodnie czerwone. Dzisiaj na wkladkach ciagle krew ale nie duzo.

Jesli mam liczyc od calkowicie pierwszego krwawienia to wychodzi na to, ze musze liczyc od tabletki, to 4 tygodnie temu bylo.

Nessi, U mnie wzloty i upadki :) teraz jestem po wakacjach, na ktorych nie myślałam o staraniach wiec moze jest nadzieja ;), chociaż ostatnie przytulanki były 3 dni przed owu.. Ale jesli by sie udało to pewnie byłaby dziewczynka bo plemniory żeńskie dłużej potrafią przeżyć :)
Jutro idę do gina pogadać o inseminacji.

A winko tez teraz sączę :) tym ktore nie przepadają za wytrawnym to polecam wino ze szczepu Canernet sauvignon. Nie jest zbytnio cierpkie. Tez pamiętajcie ze wino czerwone musi chwile "pooddychać", czyli po prostu postać w kieliszku czy otwartej butelce chwile zeby właściwy smak wydobyć. Na początku czasem jest bardziej cierpkie a potem delikatniejsze.
A poza tym można jeszcze wybrać w pierwszej kolejności półwytrawne, a kolejnym kroku wytrawne zeby sie delikatnie przyzwyczajać :) ja kiedyś tez piłam tylko półsłodkie i nie wyobrażałam sobie ze wytrawne można lubić. Ale im dłużej sie próbuje tym sie człowiek przyzwyczaja i zaczyna mu smakować :) i teraz juz od kilku lat lubię półwytrawne i wytrawne. :) nie każde oczywiście mi smakuje ale polsodkich juz nie pijam wcale.

No to mamy barmankę :D bo się na winach znasz! :) Ja ostatnio dostałam TnT Venta la Ossa i nawet nie wiem z czym to się je :D
Ja to się śmieje bo mam takiego sąsiada degustatora (były policjant) ... mówi mi: ''mnie nic tak dobrze nie smakuje jak winiak za 5 zeta'' a normalny facet :D żaden alkoholik

A za cykl, trzymam kciuki :) Wakacje sprzyjają poczęciu !:D

Victoria30 - To trzymam kciuki za wyłączony mózg - (jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało) jak najbardziej w pozytywnym sensie :D apropo starań ...

Tak,po tabletce zaczelam od razu krwawic i krwawilam az do zabiegu, czyli 2 tygodnie. No i troche ponad 1 tydzien po zabiegu krwawilam. Jakies 4 dni przerwy, wkladka czysta i wczoraj nagle i bez zapowiedzi hluss, ze cale majty mokre i troche spodnie czerwone. Dzisiaj na wkladkach ciagle krew ale nie duzo.

To wygląda na @ :) Jak nie masz gorączki, bóli jakichś niepokojących ,skrzepów, upławów to powinna być już @ :) Pierwsza lub kolejna któraś może być bardzo obfita niestety ( u mnie była 2 albo 3 chyba) masakra.

Paraplu, agnesis - polecam w ramach diety błonnik witalny. To taka mieszanka spożywcza roślinnego pochodzenia babki płesznik i babki jajowatej. 1łyżeczka na szklankę wody, mieszasz chwilkę czekasz, to pęcznieje, robi się kleiste i pijesz. Daje uczucie sytości, oczyszcza jelita i wogóle ma sporo innych dobrych właściwości.

Victoria30 - &&&& za kolejny cykl:)

salatkaowocowa - i tak trzymaj:)będzie dobrze:)

Izabela90 - zaglądaj co by być na bieżąco i wracaj jak najszybciej!!!!:)

siwa84-a ile ma na drugą zmianę?

Megan22 - oj dużo info w 1 poście:) oby to kłucie to było "to":)

Nessi,Lux- Wasze rozmowy są THE BEST:) widać że znacie się dłużej!
Dzieki :)

Ja bardzo lubie herbatke z szaszetki rumianku, miety i 2 lyzeczek lnu. Nie dosc, ze bardzo dobre to jeszcze bardzo dobrze wplywa na zoladek i jelita.

reklama
Do góry