reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A najgorsze jest to że jak nie masz swojego lekarza w szpitalu gdzie rodzisz to niczego się nie mozna dowiedzieć. I niby jesteś pod opieką a nadal zdezorientowana i przestraszona, bo dają jakieś leki a nie wiadomo na co i po co...
Dlatego teraz się boję . Chodzę na NFZ nie prywatnie jak w 1 ciąży. Juz nie mogę być taka rozrzutna z kasą. Z resztą należy nam się [emoji4] ale boję się porodu . Przy pierwszym lekarz prowadzący prywatnie położna w łapę dostała . Urodziłam w 2 h . Poród dla mnie to super wspomnienie i wgl. Nawet do nacięcia miałam znieczulenie. Teraz się boję tyle słyszę o porodach. Szok.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc dziewczyny!!
jestemy po wizycie u doktorka,10 tydz i 3d.-malenstwo mierzy 3,5cm i serduszko puka jak oszalale:)Krwiak sie wchłonal wiec ciesze sie niezmiernie:) Dokt.zmierzyl tez przeziernosc karkowa i nie stwierdzil powodu do zmartwien, kwestia badan prenatalnych zalezy od nas:)
Super wiadomość :)
Mi też gin dzisiaj powiedziała,że dzidziuś "jej się podoba"i że przezierność ok,ale jak sama przyznała specjalistą od usg nie jest,dlatego zdecydowałam się zapisać na prenatalne..na pewno dzięki temu będę spokojniejsza :)

Co do dużej różnicy wieku, moja mama urodziła moją siostrę 6 lutego 2010, ja Syna 30 marca 2010 :) i wbrew pozorom super sprawa! A przez 22 lata byłam jedynaczka :D

A Mati i Oliwka świata poza sobą nie widzą! :)
Pewnie , że super sprawa. Odnoszę wrażenie że ludzie są poprostu wscipsy i zacofani, że w pewnym wieku nie wypada . Sensacji szukają i nie potrzebna presję stwarzają . Ja bym była dumna z takiej mamy , że mimo
,, wieku ,,czy odchowanych dzieci decyduje się na dzidziusia. Zamiast szacunku to ludzie będą obgadywac.

Ja przy pierwszym porodzie mialam lekarza do ktorego chodzilam w ciąży. Kupe kasy u niego zostawilam , ale sam sie ze mna umowil na poród na jego dyżurze ( mialam wywolywany) latał caly czas przy mnie ! Bardzo bylam zadwolona. Az strach pomyslec jak by bylo gdybym nie miala tam lekarza..pewnie tak jak inne dziewczyny miałabym wywolywany poród ze 3 dni. A u mnie trwało to 5 godzin.i corcia byla na świecie.
Teraz też chodze do lekarza ktory pracuje w szpitalu gdzie bede rodzila. Też prywatnie , ale to juz dlatego ze musze miec usg na kazdej wizycie , a tam gdzie pracuje ten lekarz na nfz sa tylko 3 usg przez cala ciąże. I lekarz przyimuje w przychodni raz w miesuacy.

Zgadzam sie że ciąża to dochodowy interes. Kobiety tez szaleją- same po sobie widzimy, najchętniej co tydzien wizyta i to z usg wiec wszyscy to wykorzystują i biznes sie kręci!
I mnie to wkurza. Ja kolejna ciąże prowadzę w luxmedzie (mam z pracy pakiet) ale mam kilka koleżanek ktore uważały ze to zbyt nieodpowiedzialne i prowadzą prywatnie choć maja opiekę z pracy [emoji57] w poprzedniej ciąży zainteresowałam sie przychodniami przyszpitalnymi i powiem wam, ze byłam na kilku wizytach i wiem, ze gdybym nie miała pakietu to prowadziłbym ciąże na NFZ (nawet badanie w 12 tc miałam robione na super sprzęcie, przez lekarza z certyfikatem o dokładnie wszystko powierzył). Wydaje mi sie ze jak sie dobrze poszuka to można spokojnie zaoszczędzić na ciąży, albo po prostu nie wydawać fortuny ;)
A! I rodziłam w zupełnie innym szpitalu niż pracuje mój lekarz, nikogo nie znałam, lekarza, położnej, pani sprzątającej [emoji12] za nic nie płaciłam. Opiekę miałam na 5 z plusem!

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png

Pewnie , że super sprawa. Odnoszę wrażenie że ludzie są poprostu wscipsy i zacofani, że w pewnym wieku nie wypada . Sensacji szukają i nie potrzebna presję stwarzają . Ja bym była dumna z takiej mamy , że mimo
,, wieku ,,czy odchowanych dzieci decyduje się na dzidziusia. Zamiast szacunku to ludzie będą obgadywac.

Mama miała 41 lat jak Ją urodziła, dużo ludzi było w szoku jednak wszyscy pozytywnie. aleeee reasumując strasznie ja to odmlodziło! :)

Co do "nie wypada" to nie zapomnę jak ktoś ze znajomych znalazł kiedyś u swoich 35 letnich rodziców w szafce prezerwatywy i był oburzony, ze o fuuuuu oni jeszcze TO robią :D :D :D

Mama miała 41 lat jak Ją urodziła, dużo ludzi było w szoku jednak wszyscy pozytywnie. aleeee reasumując strasznie ja to odmlodziło! :)

Co do "nie wypada" to nie zapomnę jak ktoś ze znajomych znalazł kiedyś u swoich 35 letnich rodziców w szafce prezerwatywy i był oburzony, ze o fuuuuu oni jeszcze TO robią :D :D :D
Hahahah. [emoji4][emoji4] ja jestem wiecznie na językach dlatego jestem przewrazliwiona. Ja mam 22 lata a mój mąż 41. Jest 19 lat różnicy . Gorzej niż mieć dziecko mając 41 lat [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Laura22-Cześć ;) pytaj śmiało jak coś Ci na sercu leży :D który tydz u Ciebie? A Ty nie wybierasz się na prenatalne w 1wszym trymestrze?

Witamy witamy :-)
Który tydzień?
Co do badań prenatalnych to ja też nie jestem jeszcze umówiona a dziś 11 tydzień się zaczął. dopiero za tydzień wizyta i zobaczymy co lekarz prowadzący powie :-)
11 tydzień i 3 dzień :)
Nie wiem czemu jeszcze mi się suwaczek nie pojawił. Albo źle coś zrobiłam.
Co do badań to na wizycie lekarka mi podała dwa terminy i powiedziała, że jeśli się zdecyduję, żeby iść raz to bardziej by polecała w tym drugim terminie. I tym też się zasugerowała. A teraz tak czytam i czytam Wasze wiadomości i prawie każda już zapisana jest :o

Ostatnia edycja:
reklama
Ja chodzę do lekarza do którego poszłam potwierdzić czy moja pierwsza ciąża na pewno jest martwa niestety to potwierdził ale w szpitalu gdzie również on był na dyżurze miałam taka opiekę ze chyba lepszej nie mogłam oczekiwać. Mam nadzieje ze podczas porodu będzie podobnie, na pewno będzie :)

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png

Do góry