• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nerwica lękowa

reklama
A do jakeigo specjalisty się zgłosić? Do psychologa czy do psychiatry?

Zależy co chcesz osiągnąć.
Psychiatra przepisuje leki, tam nie ma za dużo rozmowy. Psycholog jest od prowadzenia dialogu.
Najczęściej przy silnych zaburzeniach idzie to w parze, psychiatra + psycholog lub psychoterapeuta, bo nie zawsze same proszki załatwiają sprawę.

Przechodziłam nerwice lękową w zeszłym roku + do tego miałam początki depresji. To było kombo sytuacji związanej z pracą, domem i wgl. Plus w pracy chcieli ze mnie zrobić kozła ofiarnego. Dużo opowiadania. Tak jak kto tutaj wspomniał, Psychiatra przepisuje leki. Tez oczywiście porozmawia, ze mną pani psychiatra rozmawiała i różne rzeczy mi tłumaczyła ( serdecznie polecam panią Beatę Skrzyńską). Miałam akurat online konsultacje, dostałam również L4. łącznie 45 dni mnie nie było. Dostałam oczywiście zalecenie żeby pójść na konsultacje psychologiczną. Są też bardzo fajni terapeuci jak np. pani Paulina Kubś, którą polecam z całego serca.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry