• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

USG i niskie crl…

WhisperedHope

Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny 🌸,
byłam 7 tygodnia ciąży na pierwszym USG po transferze zarodka 6 dniowego. Niestety Crl wyszło 3,3 mm … czyli mało… za tydzień mam zgłosić się na powtórkę, lekarz uznał, że ciąża pewnie się zatrzyma i trzeba będzie odstawić leki, ale staram się myśleć pozytywnie i szukam historii podobnych do mnie, którym się może udało.
Czynność serduszka ❤️ była widoczna.

Z góry dziękuję za wszystkie wiadomości 🌸🩷

reklama
Hej dziewczyny 🌸,
byłam 7 tygodnia ciąży na pierwszym USG po transferze zarodka 6 dniowego. Niestety Crl wyszło 3,3 mm … czyli mało… za tydzień mam zgłosić się na powtórkę, lekarz uznał, że ciąża pewnie się zatrzyma i trzeba będzie odstawić leki, ale staram się myśleć pozytywnie i szukam historii podobnych do mnie, którym się może udało.
Czynność serduszka ❤️ była widoczna.

Z góry dziękuję za wszystkie wiadomości 🌸🩷

Na tak wczesnym etapie moze byc błąd pomiaru nawet i do 5dni. Bo to są milimetry, inny kąt i bedzie różnica w pomiarach.
Mam nadzieję że Twoja historia skonczy się jak moja:
W tamtym roku poszłam na pierwsze USG z miesiączki 6t3d, ale byłam pewna że miałam wcześniejszą owulacje i że to takie 6t5d jakoś jest. Na USG pęcherzyk dziwny kształt, rozmazany, Crl 3,4mm i wiek ciąży z USG 6t0d. Na serduszko moja lekarz powiedziała "coś tam miga", miałam wrażenie po jej minie że nic dobrego nie będzie z tej mojej ciąży, byłam po 2 stratach. Płakałam w drodze powrotnej, czytałam mnóstwo i byłam przekonana że 3 strata przede mną. To też powiedziałam mężowi, żeby się nie nastawiał że się uda. Na następnym USG już wymiary były zgodne do tej wcześniejszej owulacji, to samo pierwsze prenatalne. Czyli pierwsze USG o jakieś 5 dni mniejsze dziecko mi zmierzyło. W grudniu urodziłam córeczkę.
Dziwne że lekarz takie pesymistyczne teksty odrazu do Ciebie. Mógł sobie darować takie komentowanie bo bije serduszko i to jest najważniejsze ❤️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry