reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Obawiam się, że nie będe miała wyjścia.
Gdy podchodziłam do pierwszej - 2 dominujące pęcherzyki miałam po lewej stronie (iui na pękniętych) w grudniu też po lewej str (iui na nie pękniętych). Chciałabym w styczniu ale mój mąż zmienił prace (dziś jest pierwszy dzień) i na pewno nie dostanie urlopu, w lutym znowu pęcherzyki będą po lewej stronie więc wolałabym odpuścić i spróbować w marcu jak jajeczkowanie będzie z prawej strony. A poza tym kończy mi się ważność badań wirusowych, więc bym musiała porobić na nowo.
A robisz IUI prywatnie czy na NFZ? I w jakim mieście?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mo jMaz był dzis u androloga - na marginesie jest super facet w ferti - gdyby któras potrzebowała dla meza. No i lekarz mu powiedzial ze z jego wynikami ( ma obnizona o polowe zdolnosc wiazania plemnika z kwasem hialuronowym ) nie ma co robic iui bo szkoda kasy. jak dla nas to tylko in vitro i to nie standardowe tylko IMSI ( jest o 2 tysie droższe ). I teraz nie wiem czy próbowac jeszcze raz iui czy juz olac i przygotowywac się do inv :(

Dziewczyny mo jMaz był dzis u androloga - na marginesie jest super facet w ferti - gdyby któras potrzebowała dla meza. No i lekarz mu powiedzial ze z jego wynikami ( ma obnizona o polowe zdolnosc wiazania plemnika z kwasem hialuronowym ) nie ma co robic iui bo szkoda kasy. jak dla nas to tylko in vitro i to nie standardowe tylko IMSI ( jest o 2 tysie droższe ). I teraz nie wiem czy próbowac jeszcze raz iui czy juz olac i przygotowywac się do inv :(
Anett przykro mi bardzo [emoji20] ja bym juz nie robiła IUI. Wzielabym sie w garsc choć wiem że to nie takie proste...i konkretnie podeszła do tematu in vitro. Skoro IUI u was nie ma sensu, tylko to drozsze in vitro u Was wchodzi w gre to szkoda wyrzucać pieniadze na IUI.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

witam nową staraczkę :)
jolancik u nas nie będzie iui tylko naturals który i tak nie wyszedł:( .....następna iui kolo 10 lutego powinna być

Był u dr Dz?

Anett, ja bym chyba juz zlala IUI i przeznaczylabym ta kase na IVF. I moze troche stresu przy tym wszystkim zaoszczedzisz.

Anett a to jakie badanie robił twój mąż że mu to wyszło???

reklama
I Anett nie ma co sie zalamywac, przynajmniej wiecie co jest grane. I jak to sie mowi, nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Bedzie ok.

Do góry