Obowiązkowo z cynamonemA no tak czego sie nie robi dla Mezusiaa szarlotke z.cynamonem ?
![]()
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Obowiązkowo z cynamonemA no tak czego sie nie robi dla Mezusiaa szarlotke z.cynamonem ?
![]()
Z cynamonem najlepsza !!!
A chcialas zwolnienie ? Tu jedna z dziewczyn chodzi do tej samej Pani Doktor co ja to jej kazala normalnie sie zachowywac I nie dostala zwolnienia moze to zalezy od pracy jaka wykonujesz ?Nie dostawałam... Nawet w dniu IUI położna się pytała czy lecę do pracy po IUI..
Nie nie chciałam zwolnienia.A chcialas zwolnienie ? Tu jedna z dziewczyn chodzi do tej samej Pani Doktor co ja to jej kazala normalnie sie zachowywac I nie dostala zwolnienia moze to zalezy od pracy jaka wykonujesz ?
Mój mąż już oddał nasienie i zostało ono zamrożone ponieważ ma taką pracę a nie inna i nie może się wstawić ze mną tego dnia. Dziękuję bardzo za opisanie zabiegu.Bubu witaj!
IUI będzie wyglądało podobnie jak badanie ginekologiczne.
Twój partner odda wcześniej nasienie i oni je przygotują, żeby podać dużo plemników w małej objętości (zazwyczaj podaje się 1ml nasienia).
Tobie założą wziernik i za pomocą cieniutkiego cewniczka (rureczki) wprowadzą do jamy macicy przygotowane nasienie. Poleżysz ok 15 minut na fotelu, potem wyciągną wziernik i....to już koniec. Z zaleceniami będziesz czekać ok 14 dni na pozytywny wynik beta hcg z krwi.
Ja ok godzinę przed zabiegiem miałam zacząć napełniać pęcherz (wtedy macica lepiej jest wideczna). Po IUI nie należy się przemęczać. Nie wolno brać gorących kąpieli, opalać się, dźwigać.
Niektórzy lekarzy przepisują progesteron, żeby wspomóc ciałko żółte i ewentualną ciążę. I bierzę się go co najmniej do testu beta hcg.
U mnie koszt 700 zł. SzczecinPrzed IUI: drożność jajowodów (bez tego szkoda zaczynać, trzeba mieć pewność że są drożne)cytologia, czystość pochwy, mycoplazma, ureaplazma, chlamydia. Badania wirusowe (emek też).
U mnie koszt IUI 550zł.
Dziękuję za kciuki. Na moje kciuki ty też możesz liczyć [emoji1][emoji1][emoji1]
Nastroj dobry prawie świetny?! A skąd te twoje migreny?
Tak jak dziewczyny pisały, że bete robić najlepiej 13-15 dni po iui. Myśle że 10 dni po to może być za wcześnie???...To myslisz ,ze jak zrobie tego 3 lutego to za wczesnie ? Po IUI kazala mi brac pod jezyk luteine