reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Niestety nie słyszałam tylko widziałam pracę serduszka bardzo szybko mrugało na usg, większa część zarodka to główka. Niesamowity widok, nadal jestem w szoku. Chodzę do lekarza na NFZ więc gabinet nie jest bardzo luksusowy z wielkim tv ale to co miałam widzieć to widziałam :)

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom
Na pierwszej wizycie serduszkowej sie oglada...na nastepnej sie juz slucha...

reklama
Witam [emoji6] jestem na watku dla staraczek i na poronieniach nawykowych [emoji20] podczytuje Was, bo chyba tez mnie czeka iui.
W skrocie o mnie: jestem z 3-miasta, po 3 poronieniach,wszystkie 5-6 tydz., mam pcos,w zeszlym tyg wyszla mi dodatnia ureaplasma, do tego kom nk 16%, ktore zbilam encortonem i po 3 mies. mam 10%. Ponoc to glowna przyczyna poronien.
Tydzien temu wybralam sie do Gamety w gdyni do dr Wójcika z nadzieja ze wkoncu ktos mi pomoze donosic ciaze. Zrobil wymaz z szyjki i dal skierowanie na histero. Z wynikami mam juz przyjsc z mezem. Wydaje mi sie ze dr bedzie chcial nam zaproponowac iui, bo do omowienia moich wynikow przeciez maz nam nie jest potrzebny....
Czy ktoras z Was leczy sie tam? Jakie sa koszty przed iui? Mam sporo badan porobionych, tylko czy beda je honorowac z innego labo? Zachodzic zachodze, raz sama , 2 razy na clo, tylko wszystko zatrzymuje sie na etapie pecherzyka.
Dziekuje za wszelkie odp. [emoji5]
Milego wieczoru

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Witam [emoji6] jestem na watku dla staraczek i na poronieniach nawykowych [emoji20] podczytuje Was, bo chyba tez mnie czeka iui.
W skrocie o mnie: jestem z 3-miasta, po 3 poronieniach,wszystkie 5-6 tydz., mam pcos,w zeszlym tyg wyszla mi dodatnia ureaplasma, do tego kom nk 16%, ktore zbilam encortonem i po 3 mies. mam 10%. Ponoc to glowna przyczyna poronien.
Tydzien temu wybralam sie do Gamety w gdyni do dr Wójcika z nadzieja ze wkoncu ktos mi pomoze donosic ciaze. Zrobil wymaz z szyjki i dal skierowanie na histero. Z wynikami mam juz przyjsc z mezem. Wydaje mi sie ze dr bedzie chcial nam zaproponowac iui, bo do omowienia moich wynikow przeciez maz nam nie jest potrzebny....
Czy ktoras z Was leczy sie tam? Jakie sa koszty przed iui? Mam sporo badan porobionych, tylko czy beda je honorowac z innego labo? Zachodzic zachodze, raz sama , 2 razy na clo, tylko wszystko zatrzymuje sie na etapie pecherzyka.
Dziekuje za wszelkie odp. [emoji5]
Milego wieczoru

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Ja chodzę do gamety, ale nie w Gdyni, u nas jeśli chodzi o badania to różnie z tym... Przed iui robi się komplet badań jak do in vitro ,mówił coś żetego badania ważne pół roku, za komplet badań przed iui zapłaciliśmy gdzieś koło 800 zł, sama inseminacja to koszt 800 zł i do tego wizyty, średnio 2 przed iui po 180 zł

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje za info [emoji6]
A mozesz napisac jakie to badania? Moze niektore juz mam zrobione [emoji6]

Napisane na iPhone

Ostatnia edycja:
,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

LUTY

15 – Emilianka6966 – beta hcg
15 - Evelevel – wizyta u lekarza
15 - ludek - monitoring cyklu

16 - Mikaaaaa – pierwsze USG
16 – Anett96 - IUI
17 – ludek – IUI
20 – zylwia – monitoring cyklu
21 – jolancik – wizyta u lekarza
21/22 – cikulinka – beta hcg
28 – Oska305 – beta hcg

MARZEC

01 – Bubu19821 – monitoring cyklu

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy

Ostatnia edycja:
Dziekuje za info [emoji6]
A mozesz napisac jakie to badania? Moze niektore juz mam zrobione [emoji6]

Napisane na iPhone
po południu dzisiaj wypiszę Ci wszystkie, bo muszę zerknać do teczki,żeby coś nie pominąć, a obecnie w pracy jestem:)

Wyczekiwany dzień 14 po IUI, zaczął się pięknie, jadąc do pracy wpatrywałam się we wschodzące słońce, oczywiście jechałam dzisiaj jako pasażer, i tak się rozmarzyłam słońce,światło-życie,nowe życie, w sercu od razu cieplej...marzenia o których się śni, które są tak blisko, tak realne, a jednak nieuchwytne dla wszystkich...Krew oddałam do badania,teraz tylko cierpliwie czekać, czy mam przeczucia?hm...żadnych...ogromną nadzieję mam i wiarę w sercu:) Poza tym fizycznie czuje się bardzo dobrze, brzuch nie boli, objawów @ brak, sama nie wiem czy dobrze czy źle, co będzie to będzie

Wyczekiwany dzień 14 po IUI, zaczął się pięknie, jadąc do pracy wpatrywałam się we wschodzące słońce, oczywiście jechałam dzisiaj jako pasażer, i tak się rozmarzyłam słońce,światło-życie,nowe życie, w sercu od razu cieplej...marzenia o których się śni, które są tak blisko, tak realne, a jednak nieuchwytne dla wszystkich...Krew oddałam do badania,teraz tylko cierpliwie czekać, czy mam przeczucia?hm...żadnych...ogromną nadzieję mam i wiarę w sercu:) Poza tym fizycznie czuje się bardzo dobrze, brzuch nie boli, objawów @ brak, sama nie wiem czy dobrze czy źle, co będzie to będzie
Trzymam kciuki &&& czekam na pozytywna bete [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Oby to Słońce zza okna zostało z Tobą przez następne 9 miesięcy [emoji7] trzymamy kciuki i co tylko się da [emoji1]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Potrzeba pozytywnych informacji :) trzymam kciuki

Do góry