reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Kurcze ucielo mi. Kochana wcale nie musisz rezygnować z nich całkowicie teraz nawet w sklepach typu biedronka, Tesco czy chata Polska dostaniesz mleko czy ser bez laktozy tak samo z wedlinami. Smakuja niemal identycznie i ceny rowniez sa podobne przy produktach bezglutenowych musisz poszukac takich ze znaczkiem przekreslonego kloska ;) kiedy ktos do mnie przychodzi na kawe i dostaje z mlekiem bezlaktozy bo w moim domu juz tylko takie i roślinne się znajduje to nawet nie czuję różnicy ;)

Naciia ja jestem za całkowitą rezygnacją z nabiału, widzę jak to wpływało na mój organizm. Oprócz laktozy problematyczne są jeszcze białka mleka o czym się zapomina i demonizuje samą laktozę. Ostatecznie każdy decyduje sam, ale warto sprawdzić chociażby na 2 miesiące, żeby zobaczyć różnicę. Swoją drogą nie znam osoby, która zrezygnowała z tych produktów i do nich wróciła :)

reklama
Ja też przed zajściem 3 miesiące byłam na diecie dostosowanej przez dietetyczke pod pcos i io, jak too w pcos trzeba zrezygnować z pszenicy, glutenu i mało węglowodanów musi być, powiem Wam że jest tyle ciekawych rzeczy ktore mozna jeść ! Czułam się na niej o niebo lepiej ! :) a sery bez laktozy, czy makaron bezglutenowy można już teraz dostać praktycznie wszędzie! :)

Naciia ja jestem za całkowitą rezygnacją z nabiału, widzę jak to wpływało na mój organizm. Oprócz laktozy problematyczne są jeszcze białka mleka o czym się zapomina i demonizuje samą laktozę. Ostatecznie każdy decyduje sam, ale warto sprawdzić chociażby na 2 miesiące, żeby zobaczyć różnicę. Swoją drogą nie znam osoby, która zrezygnowała z tych produktów i do nich wróciła :)

Ja też całkowicie z nabiału zrezygnowałam ze względu na jelito drażliwe poza tym wgl nie mam na niego ochoty ale mój partner bez tego nie wyobraża sobie życia jak to facet, więc w lodówce mam takie produkty ;)

Cześć :)
wrzucam moje dzisiejsze testy (na tym płytkowym też jest kreseczka - uwierzcie na słowo ;) )
@marc z czego egzamin? spokojnie najwyżej podejdziesz jeszcze raz. Kreseczkę widać już nie pierwszy raz więc gratuluję:* A co do czułości testów - nie jest tak ważna jak ich Jakość. Facelle są na pewno lepsze niż pinki. A tak w ogóle bywa tak że niektórym babeczkom wyjdzie test o czułości 25 kiedy mają betę 25, a niektórym wyjdzie dopiero kiedy będą miały betę 400. nie wiem czemu tak jest.
Co do diety bezglutenowej - faktycznie trzeba bardzo uważać bo te produkty bez glutenu to często straszny syf.
Ja to w ogóle nie potrafię żadnej diety utrzymać

Załączniki

• 20170226_112756.jpg
    20170226_112756.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 137
Cześć :)
wrzucam moje dzisiejsze testy (na tym płytkowym też jest kreseczka - uwierzcie na słowo ;) )
@marc z czego egzamin? spokojnie najwyżej podejdziesz jeszcze raz. Kreseczkę widać już nie pierwszy raz więc gratuluję:* A co do czułości testów - nie jest tak ważna jak ich Jakość. Facelle są na pewno lepsze niż pinki. A tak w ogóle bywa tak że niektórym babeczkom wyjdzie test o czułości 25 kiedy mają betę 25, a niektórym wyjdzie dopiero kiedy będą miały betę 400. nie wiem czemu tak jest.
Co do diety bezglutenowej - faktycznie trzeba bardzo uważać bo te produkty bez glutenu to często straszny syf.
Ja to w ogóle nie potrafię żadnej diety utrzymać
Na paskowym jakby widac :-) kiedy masz termin @?

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Marc, ja to juz siły do ciebie nie mam... [emoji16]

A co do trądziku i krostek... Popieram dziewczyny w 100%! Ja miałam to samo, wiecznie jakieś krostki na plecach, ramionach i tyłku [emoji53] peelingi, kremy, nic. Odstawiłam gluten, po miesiącu nastał cud [emoji1] do tej pory zero krostek, chociaż jem gluten ale baaardzo ograniczam, u mnie to 2 kromki chleba do jajecznicy [emoji1] a co do laktozy - od małego średnio tolerowalam, mleko najgorzej, więc pp prostu nie jadłam, nie wiem jak miałaby na mnie wpływ... Ale za to jak jeżdżę do rodziców i tam napije się mleka z kawą [emoji16] to taka zgaga ze nic tylko w łeb sobie strzelić...

reklama
Do góry