Antonia to ja jeszcze raz graulacje !
Kochana ja mialam przeboje z tym badaniem prenatalnym 11-14 tydzien, moze pamietasz ? U jednego gina przeziernosc karkowa wyszla mi 2,8 , reszta ok. Mialam tydzien z glowy, prawdopodobienstwo downa 1:300 czyli niedobrze. Pojechalismy raz jeszcze do lodzi do innego specjalisty mimo kilku godzin drogi. U niego ten sam pomiar 1,6-1,9. Czyli bardzo dobry! Bylismy tak zaniepokojeni, ze zdecydowalismy sie na badanie nifty z krwi matki dna sie wyodrebnia za 2,5 tys zlotych chociaz zadni z nas bogacze. Wynik idealny. Teraz w 20 tygodniu pojechalismy znowu do lodzi, daleko na badania tzw polowkowe. Mozna wowczas zbadac juz bardzo porzadnie serduszko. Wszystko bardzo dobrze u naszej malej. Uwierz ze przeplakalam kilka tygodni, bojac sie o to co bedzie. Ale badalismy poraz kolejny, zeby potwierdzic cokolwiek lub wykluczyc. Polecam Ci wybrac sie predko do innego specjalisty, takiego ktory ma papiery na to badanie 11-14 tydzien. Wiem ze to pewnie kolejne pieniazki, ale skoro masz jakas watpliwosc to trzymam kciuki zebys gdzies poszla i sie upewnila. Sciskam [emoji173] K.