reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Słoneczka rosną, czyli waga i inne wymiary szczęścia :)

... hehehe ... a nie mówiłam :-D;-), a ja pierwszy raz teraz popatrzyłam na tą siatkę centylową w książeczce i jak narazie to jestem na nią za głupia :dull: i nic z niej nie rozumiem.

Mateusz waży 9220g czyli przez 3 tygodnie przybrał 220g i pediatra uważa, że to jest ok w jego wieku :-). Wzrost mierzony dzisiaj nie był, bo Mateusz strasznie się wiercił i chciał bawić się metrem :-D więc pielęgniarka powiedziała, że możemy sobie odpuścić, bo przez te 3 tygodnie to i tak pewnie dużo nie urósł :-p
no a w ktorym jest centylu?Marta w 6tyg przybrala 400 gramwydawalo mi sie nawet w miare ale jednak nie;-)Z reszta po co ja walkuje wciaz ten temat;-)

reklama
Skakanka ... ale ja nie wiem jak się tą siatkę centylową interpretuje :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: .... nie wiem na co patrzeć ... gdzie wiek ... gdzie waga :sorry2: ale zaraz spróbuję jeszcze raz na to popatrzeć :-)

... więc przyłożyłam się do tego tematu :-D;-) i jeśli się nie mylę to Mateusz jest w 10 centylu (minimalnie ponad), czyli według namalowanej na siatce krzywej to jest minimalnie ponad normą, ale bardzo minimalnie :-):tak:

Mi wyszlo,ze w 90 ponad;-):-D no bo wazy 9kg no nie?ale jak to dokladnie zinterpretowac to tez nie wiem...;-)

...:-D:-D:-D ... Skakanka no mi najpierw też tak wyszło ... ale stwierdziłam, że to chyba niemożliwe i popatrzyłam jakoś inaczej na te centyle :laugh2::laugh2::laugh2: i wyszło mi to 10 ... :dull:;-)

Antoś też w 6 tygodni przybrał 400 gram, poprzednim razem 600, nie przybiera już tak dużo jak na początku.

Marta poprzednim przybrala 500 a jeszcze poprzednim;-)600 czyli wczesniej przybierala stosunkowo malo.Pierwsze szczepienie (tzn drugie bo pierwsze to w szpitalu) mialysmy pozno bo 20 marca i wtedy wazyla 5100 a ur sie 3160.

...:-D:-D:-D ... Skakanka no mi najpierw też tak wyszło ... ale stwierdziłam, że to chyba niemożliwe i popatrzyłam jakoś inaczej na te centyle :laugh2::laugh2::laugh2: i wyszło mi to 10 ... :dull:;-)
a wysokosc to mu brakuje siatki:-D czyli co to znaczy??ze nie ma takich dzieci jak on w tym wieku?:-)

Skakanka, to chyba nie masz się czym martwić skoro Martusia zawsze tak przybierała. Po prostu jest drobna i tyle. Nie zaczęła nagle przybierać mniej więc chyba jest ok:-)

reklama
Do góry