• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam wszystkie kobietki. Mam pytanie ale nie mogę się doczytać bo tyle tu wypowiedzi a dla mnie to czarna magia ;o nie wiem w większości o co chodzi.
Czekamy na wyniki genetyczne gdyż straciliśmy dzieciątko w 22 tc. Z dnia na dzień mój strach jest większy i wiekszy. Głowa pisze czarne scenariusze;(
Ale czy są tu osoby, które mają jakaś mutacje która uniemożliwia im poczęcie zdrowego dzieciątka? Wtedy jest szansa na in vitro ? Z plemników mojego męża? Czy wtedy też się przychodzi przez całą kurację jakaś hornonalna? Zastrzyki itp. ? Bo czym więcej czytam tym mój strach jest większy;(

Witam wszystkie kobietki. Mam pytanie ale nie mogę się doczytać bo tyle tu wypowiedzi a dla mnie to czarna magia ;o nie wiem w większości o co chodzi.
Czekamy na wyniki genetyczne gdyż straciliśmy dzieciątko w 22 tc. Z dnia na dzień mój strach jest większy i wiekszy. Głowa pisze czarne scenariusze;(
Ale czy są tu osoby, które mają jakaś mutacje która uniemożliwia im poczęcie zdrowego dzieciątka? Wtedy jest szansa na in vitro ? Z plemników mojego męża? Czy wtedy też się przychodzi przez całą kurację jakaś hornonalna? Zastrzyki itp. ? Bo czym więcej czytam tym mój strach jest większy;(

I ja i mój mąż mamy mutację genetyczną. Zależy o jaką Ci chodzi. My przeszliśmy procedurę normalnie, ale może być tak, że każą wam robić badania pgd.

A robiłaś bo miałaś wskazania? Mi w sumie lekarze nic nie mówili na ten temat...Przyjmuje kwas foliowy juz chyba z 1,5 roku przed zajściem w ciąże. Teraz jakos na to wpadłam i jutro przy okazji innych zleconych badań sprawdzę.

Jak miałam wskazanie bo mam mutacje MTHFR, mój organizm nie przyswaja takiego zwykłego kwasu foliowego kupowanego bez recepty typu folik i pani doktor przepisuje mi na receptę w większej dawce.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry