reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

a powiesz mi ile wysłałaś do badań i jak wyszło?
Jasne. Zbieralam zarodki z dwóch stymulacji bo w invicie koszt badania to ok 9 tys i w tej cenie można przebadać do 8 zarodków. Czy wyślesz 1 czy 8 to cena jest stała. Nam udało się uzbierać 5. Cztery były zdrowe (dwóch chłopców i dwie dziewczynki), piąty miał trisomie w parze chromosomów płciowych XYY i ten właśnie został zniszczony. Podczas transferu 7.02 podano mi dwa zarodki 511 dziewczynkę i 523 chłopca. Oboje ze mną zostali, dziś mamy juz 33+4 i czekamy na patologii ciąży na rozwiązanie

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Misis 188 strasznie mi przykro. Czeka was dluzsza walka ale napewno się uda
Dziewczyny kciuki dzisiaj za wizyty i za powtorna betę :) powodzenia

Dziękuję kochana za te cieple słowa. A stymulacje mialas po kuracji immunologicznej? To bedzie moj 3 immunolog i mam nadzieje ze ostatni

Przed kuracja żeby osteocyty były jak najlepsze a wiadomo ze taka dawna leków szkodzi i dr P zalecił zrobić przed i zamrozić . Dzięki temu tez mogłam idealnie ze wszystkim się zgrać bo szlam na cyklu sztucznym później i wiedziałam ze mogę się faszerować bo maluchy czekają

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co to jest adopcja ze wskazaniem?
Ja bym chciała adoptować nawet starsze dziecko (tzn.takie 3-7 lat) bo w sumie takie już powinnam mieć, ale my nie mamy ślubu więc nikt nam nie da :(
Poczytaj sobie bo nie wiem czy to jest przeszkoda. W osrodku katolickim moze tak.ale w zwyklym raczej nienie tylko bedzie pewno trzeba jskos udokumentować to ze jestescie juz dlugo ze soba

Jasne. Zbieralam zarodki z dwóch stymulacji bo w invicie koszt badania to ok 9 tys i w tej cenie można przebadać do 8 zarodków. Czy wyślesz 1 czy 8 to cena jest stała. Nam udało się uzbierać 5. Cztery były zdrowe (dwóch chłopców i dwie dziewczynki), piąty miał trisomie w parze chromosomów płciowych XYY i ten właśnie został zniszczony. Podczas transferu 7.02 podano mi dwa zarodki 511 dziewczynkę i 523 chłopca. Oboje ze mną zostali, dziś mamy juz 33+4 i czekamy na patologii ciąży na rozwiązanie

[emoji127] 28.10.2017
W invimed jest podział do 4 za 7600 a od 5 do 9 za 9650 z tamtej stymulacji mam 1 zarodek a z tej dowiem się pozniej. A skąd decyzja o pgs? Macie problem z genetyka?

W invimed jest podział do 4 za 7600 a od 5 do 9 za 9650 z tamtej stymulacji mam 1 zarodek a z tej dowiem się pozniej. A skąd decyzja o pgs? Macie problem z genetyka?
U nas genetyka była ok ale ja wcześniej poronilam 4 naturalne ciąże i z żadnej materiał nie był badany - nigdy nie byłam lyzeczkowana za co jestem bardzo wdzięczna mojemu lekarzowi. Nie nabawilam się dzięki temu żadnych zrostow i blizn na macicy. Docelowo u mnie największy wpływ na niepowodzenia naturalnych ciąż miała z pewnością immunologia.

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Do góry