reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Powoli. W koncu bankowi udalo sie poprawnie wypisac wszystkie dokumanty bez bledow np w peselach, ja w sadzie musialam popoprawiac to co expert od kredytu chcial zebym wpisala w hipotece, a pozniej kazal mi zmieniac (nic to ze musialam.specjalnie po to 150km w jedna strone sie bujac, bo mon maz ma najgoretszy okres w pracy i prawie nie sypia, wiec jakiekolwiek wizyty w bankach i sadach odpadaja...) no ale dostalismy pierwsza transze kredytu i ruszamy dalej od poniedzialku. Zdejmowanie reszty plytek w domu, demontaz kuchni, hydraulia, elektryka, hydroizolacja tarasu, kladzenie tam desek, potem wchodza do gornej lazienki. Dzisiaj wybralam do niej plytki... remont sie rozkreca :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
coś Ci z tego domu wgl zostało? :D

reklama
Grzybobranie udane :) muchomory byly piekne ale do jedzenia ble wiec nie zbieralam. Ale mamy 2 wiadra i reklamowke podrzybkow borowikow i trafily sie 2 kanie juz pozarte na obiad. Zbierac fajnie teraz gorzej to obierac :D ale narazie odpoczywamy bo nam nogi w dupe wlaza :)
Uwielbiam kanie, dawo nie jadlam. Brakuje mi tych wypraw na grzyby w Polsce.

Immunolog dr Sydor dlatego też zastanawiam się nad komsultacją u dr Pasnika

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
A jesli jeszcze moge Ci cos doradzic, to jesli masz,watpliwosc to umow sie do Pasnika. Łódź jest najlepsza w immunologii. U nas wybór padl na krakow przez odleglosc ale oboje z M po jednej wizycie w łodzi stwierdzilismy ze gdybysmy mieli jeszcze raz decydowac to wybralibysmy Łódź..pewno tez miedzy szczepieniami bylaby jakas konsultacja u Pasnika. Czekajac na szczepienie duzo dziewczyn tak z marszu do niego wchodzilo na jedno pytanie i zadnej problemu nie robil.a czasem.siedzialy tam troche.

coś Ci z tego domu wgl zostało? :D
Yyy nie rusylismy jeszcze 3 pokoi :) maz pozniej przeprowadza sie do... garazu :d no i jeszcze jedna lazienka jest zebymial gdzie chodzic za potrzeba. Ale, ale, zeby nie bylo, garaz juz jest oplytkowany i wymieniona instalacja grzewcza i nowy piec i maz juz polki wstawil do garazu. Wiec nie tylko rozwalamy...
W sumie to nie mam nawet zdjecia tego balaganu :d zeby sie nie denerwowac.

Na etapie stania w miejscu :D
Zbieramy kase leki choc jesli wszystko sie uda u jednej pary ktora juz jest w ciazy ale narazie trzyma leki w zanadrzu bo cieszyc sie beda jak przetrwaja pierwsze 3 miesiace to mam juz cala dawke menopuru ktora mi jest potrzebna czyli 3 op po 1200 za lacznie 800 zl co przy pelnoplatnej cenie wyszlo by mi 3700 wiec uwazam ze warto zaryzykowac i poszukac w necie lekow. Czekamy na wizyty i badania ja jednak chyba jeszcze chcem sprobowac z nasieniem emka mimo wszystko choc zobaczymy co powie lekarz po badaniach.
Ktos mial mi tu odpowiedziec co jest w umowie w invictie bo byc moze niepotrzebnie wydamy tysiaka jesli jest tam w cenie defragmentacja dna i inne badania nasienia.

Gosiu jak mi się uda to ci przysle jak bylo w naszej umowie. My placilismy za defragmentacje dna nasienia, to nie bylo w umowie, ale sprawdze jeszcze.

No ja mam kilka sloiczkow ktore robilam w grudniu lub styczniu tylko troszke nabraly kwaskowoaci a tak to sa pyszne slodziutkie. A jak to piekniecw słoikach wyglada-super pomysl na prezent tylko przewiazac jakas serwetka nakretke. To pasteryzyjesz wiec i pewno 10 lat stac mize choc uwierz ze to schodzi jak swieze buleczki
Jutro jade po skladniki i robie kilka słoiczków by na swieta cos juz bylo[emoji4]

Jutro jade po skladniki i robie kilka słoiczków by na swieta cos juz bylo[emoji4]
Ale tego nie trzeba robic wczesniej. Dzis robosz i dzis pijesz. Mozesz sobie kupic wiecej pomaranczy zeby wiecej tych plasterkow bylo bo nie dosc ze to poeknie wyglada to potem te pomarańcze i cytryny wyjadam nawet ze skorka. Mozesz miec problem z wanilia bo w tym roku jest bardzo droga i ciezko dostac. Mozesz zamowic na allegro ale wyjdzie Cię ok 25 zl za 2 laski. Jesli masz gdzies sklep Dino to sprobuj tam podjechać jak cos bo wczoraj wlasnie tam kupowalam kolezance na te cytrynki po 5.99 za op z kamisa i tam jest jedna laska. Chyba ze mieszkasz w duzym miescie to moze bedzie latwiej. Ja juz myslalam ze jak cos to wanilie zastapie ekstraktem waniliowym takim prawdziwym-25 zl na allegro a bedzie jeszcze do ciast

I teraz (być może błędna) moja konkluzja - jakbym brała heparynę tak jak Ty bez konkretnych wskazań to mogłabym sobie pluć w brodę, że to ona spowodowała ten czwartkowy krwotok bo za bardzo mi rozrzedziła krew...

Mi się wydaję że już tyle przeszłaś i naprawdę powinnaś spróbować z immunologiem, u mnie wszystkie badania były ok lekarz nie wiedział już czego ma szukać i ja zaczęłam szperać po necie i o immunologi w ciąży poczytałam... i co się okazało Allo Mlr 0% komórki NK wysokie i mutacja MTHFR dodatnia...I trudno przed każdym transferem grzecznie szłam na intralipid, za każdym razem brałam naprawdę mnóstwo leków i nawet poddałam się szczepieniom w Łodzi... Przed ostatnim transferem to już naprawdę dużo tego wszystkiego było dwie kroplówki z intralipidu przed (i potem do 16tyg ciąży co 4tyg chodziłam na kroplówki), dostałam również kroplówkę z atozibanu w trakcie transferu, brałam encorton, robiłam zastrzyki do brzucha dwa razy dziennie raz z heparyną raz z progesteronem, naprawdę duże dawki progesteronu brałam bo jeszcze lutinus dopochwowo i duphaston, jakieś relanium na początku, dwa różne rozkurczowe...i udało się jestem w 27tc bliźniaczej i niestety kłuć się w brzuch będę do końca ale jeśli to ma pomóc to jestem w stanie to wszystko przetrwać... Nikt Cię nie zmusi Kochana żebyś poszła do immunologa ale naprawdę czy warto tracić kolejne zarodki...i tak jak @misis188 Ci doradza tak ja ją popieram doktor Sydor będzie dobrym rozwiązaniem bo to też dzięki niemu jestem w tym miejscu teraz... :tak: ;)

reklama
Powoli. W koncu bankowi udalo sie poprawnie wypisac wszystkie dokumanty bez bledow np w peselach, ja w sadzie musialam popoprawiac to co expert od kredytu chcial zebym wpisala w hipotece, a pozniej kazal mi zmieniac (nic to ze musialam.specjalnie po to 150km w jedna strone sie bujac, bo mon maz ma najgoretszy okres w pracy i prawie nie sypia, wiec jakiekolwiek wizyty w bankach i sadach odpadaja...) no ale dostalismy pierwsza transze kredytu i ruszamy dalej od poniedzialku. Zdejmowanie reszty plytek w domu, demontaz kuchni, hydraulia, elektryka, hydroizolacja tarasu, kladzenie tam desek, potem wchodza do gornej lazienki. Dzisiaj wybralam do niej plytki... remont sie rozkreca :)

Brzmi poważnie [emoji6] super że ruszyliście! Tylko uważaj na siebie :-)

---23tc---

Do góry