reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Zmienilabym lekarza. Serio. Ciaza blizniacza dla mnie = cc. Za duzo rzeczy moze pojsc zle, zeby ryzykowac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie i lekarze raczej nie ryzykuja bo wiedza ze moga tym tylko zaszkodzic. Przykladem jest rozwiazanie ciazy blizniaczej w sposob naturalny u Polskiego zapasnika jak sie nie myle jedno dziecko zdrowe a drugie z powaznymi komplikacjami i z poporodowym porazeniem mozgowym bo lekarz wiedzial lepiej co jest dobre i na przekor rodzicom zrobil jak chcial

reklama
Też właśnie myślałam o cesarce za duże ryzyko. Tylko ja prawdopodobnie nie będę miała problemu z zaświadczeniem bo mam problemy kardiologiczne i leczę się na serduszko także myślę że moja pani doktor wystawi mi takie zaświadczenie bez problemu...

Wczoraj rozmawialam z kobieta ktora dlugo starala sie o dziecko. Za 4 razem dopiero donosila ciaze a tak to dziecko zawsze umieralo uwaga w 6 miesiącu! I co pomoglo? Pojechala do lekarza do Wrocławia chyba dr Zamora, zlecił jej badania, jak sie okazalo ze jest w cuazy to przepisal heparyne i encirton i brala do konca ciazy i urodzils zdrowe dzieciątko. Wczesniej nikt tego nie zlecil
Zamora jest w nOvum w Warszawie. Może przypomni ci się to nazwisko gina we Wrocławiu? Chętnie pójdę do takiego co przepisuje heparynę i encorton.

Kochana mi az tryska a mimo to mutacja jest. To nie jest tak ze caly czas masz zageszczona krew ale jestes bardziej narazona przy paleniu antykach czy estrodemie i w ciazy na zakrzepice krwiaki poronienia

A wiesz moze jak to jest w tymi krwinkami, bo się trochę zagubiłam. One się robią bo ma się trombofilie, czy robią się bo przyjmujemy acard i heparynę? Ja w jedynej, poronionej ciąży miałam krwiaka właśnie przy płodzie. Wtedy brałam profilaktycznie acard. Czy krwiak zrobil się raczej przez moje mutacje mthfr a, c i pai1 (hetero wszystkie), czy właśnie przez acard?

Zamora jest w nOvum w Warszawie. Może przypomni ci się to nazwisko gina we Wrocławiu? Chętnie pójdę do takiego co przepisuje heparynę i encorton.

A wiesz moze jak to jest w tymi krwinkami, bo się trochę zagubiłam. One się robią bo ma się trombofilie, czy robią się bo przyjmujemy acard i heparynę? Ja w jedynej, poronionej ciąży miałam krwiaka właśnie przy płodzie. Wtedy brałam profilaktycznie acard. Czy krwiak zrobil się raczej przez moje mutacje mthfr a, c i pai1 (hetero wszystkie), czy właśnie przez acard?
Raczej przez mutacje choc heparyna tez moze powodowac krwiaki

Przeciez jezeli ciaza przebiega prawidlowo i lozysko jest dobrze umieszczone to mozna naturalnie rodzic a sposob zaplodnienia nie ma przeciez znaczenia, wiec ivf nie jest wskazaniem do cc :)
Kiedyś obiło mi się o uszy ze jest ale nie brałam tego za bardzo do głowy i nie wnikalam w szczegóły. Teraz laska w szpitalu znowu poruszyła ten temat a ja nigdzie nie znalazłam takich informacji stąd moje pytanie.

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Tak moze byc wskazaniem wedlug PTG a tym bardziej przy blizniakach to juz jest wskazanie na cesarke bo w trakcie porodu moze zdarzyc sie tak ze mimo wszystko jedno dziecko urodzisz normalnie a drugie sie obroci i i tak skonczy sie cc.
A co w Wojewodzkim nie chca ci zrobic cc:errr:
Powiedz ze masz do tego prawo bo masz w brzuchu blizniaki i nie chcesz ryzykowac
Wynikła rozmowa wśród pacjentek na oddziale a ja nie bardzo się orientuje w tym zakresie.
A co do mnie to ja już dzisiaj nie zdecyduje się na sn po tym jak właśnie czytałam o wielu przypadkach nagłego zwrotu akcji podczas porodu bliźniąt. Także gdyby próbowali mi tylko odmówic cc to zalatwie sobie kwity od psychiatry [emoji23][emoji23][emoji23]

[emoji127] 28.10.2017

Do góry