• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zniesli program invitro
Chcieli skazywac na wiezienir kobiety, ktore dokonuja aborcji (mysle, ze ten projekt jeszcse wroci)
Zmienili ustawe dotyczaca warunkow w jakich kobieta ma rodzic (przez lata walczono o nasze prawa, zebysmy mogly same decydowac co i jak ma przbiegac, a wg nowego zapisu calkowita kontrole ma lekarz)
To z takich pierwszych przychodzscych mi do glowy "dobrych zmian" uderzajacych w kobiety.

Nie wspomne o idiotycznej i bezpodstawnej reformie edukacji; ingerencji z TK, ograniczeniu wolnosci mediow (przez zakaz wstepu do sali sejmowej), podpprzadkowaniu sobie wymiaru sprawiedliwosci, etc.

Zapytalanym raczej: co dobrego ta "dobra zmiana" zrobila?!?

A co do palenia w ciazy to kompletna bzdura. Nie ma czegos takiego jak szok organzimu. Kazdy wypalony papieros szkodzi dziecku i to bardzo.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Podpisuje sie i ja pod tym

I nie nawidze pisu! Kaczora macierewicza i calej tej popiepszonej bandy!
PRZYNOSZA WSTYD POLSCE!

Nasz powrot do pl sie odwleka i odwleka bo czekamy az sie rzad zmieni bo to az strach co jeszcze moga wymyslec.. o ivf bie maja pojecia a spiepszyli zycie tysiaca par ktorych nie stac na prywatne leczenie a dali kase na meliny i pijakow! I tacy robia dzieci jedno za drugim zeby tylko sie nachapac za 500+
Nie rozumiem jak mozna bylo w tak krotkim czasie zniszczyc to co bylo budowane latami..

A pseudo "zamach" smolenski? No niech mi ktos normalny powie ze w to wierzy! Chyba tylko bezmuzgowcy slepo zapatrzeni w jareczka mogli w to uwierzyc.. przykre jak z ludzi robia wariatow.

Dziewczyny w naszej sytuacji każda z nas sądzę,że z zazdrością chociaż raz patrzyła na kobietę w ciąży lub z wózkiem... to chyba w naszej sytuacji dość normalne, jest to tylko kwestia przekazania tego...
jakimi słowami kto się posługuje
No jeśli czytam że w ciąży z 5 i chce usunąć to sorry ale same niecenzuralne słowa mi się cisną.
Jedna wpadka ok...zdarza się. Ale wpaść 5 razy?
Mój rozum tego nie ogarnia....

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

To nie jest tak... równie dobrze można powiedzieć,że jak masz wypadek to Bóg tak chciał i niech Cię nie zabierajad o spzitala??
Nie, równiez Bóg dał wiedzę i możliwość lekarzom aby to in vitro stworzyli... "bądź wola Twoja"
Ja uważam,że po to nam Bóg dał mózg i jest na świecie dobro i zło aby każdy sam decydował... i to Bóg nas kiedyś z tego rozliczy, a nie ksiądz w trakcie spowiedzi. Skąd możesz wiedzieć,że Bóg chce abyś nie miała dzieci, czy Bóg sprawdza jak bardzo tego chcesz...? Nie wiesz tego, i doweisz się dopiero na samym końcu swojej drogi. Ja tak uważam.
Zobacz ile jest teraz złego również w kościele... czy Bóg chciał aby którykowleik z księży był pedofilem, krzywidził inne osoby? No raczje nie, a jednak się tak dzieje.

Zgadzam sie calkowicie z calym postem, a ten fragment to sobie chyba zanotuje, tak ladnie napisane:

"(...) Skąd możesz wiedzieć,że Bóg chce abyś nie miała dzieci, czy Bóg sprawdza jak bardzo tego chcesz...? Nie wiesz tego, i doweisz się dopiero na samym końcu swojej drogi..."

Nie ufam tej czarnej mafii. Sorry

Ogólnie to ciężko mi pojąć jak osoby wierzace godzą wiarę w Boga i podchodzą do in vitro...
To taki dysonans jak dla mnie...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie myl pojęć!!!
Ja się modlę codziennie i wiem że on vitro i modlitwa sprawiły że jestem w ciąży...
Wiara w Boga nie jest wiarą w księży i PIS.
Prze lata Kościół ewaluował tak samo jak medycyna. Tyle że medycyna poszła do przodu... To nie księża będą nas rozliczac z naszych czynów. I wtedy dowiemy się czy Bóg jest przeciwko ivf...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Zgadzam sie calkowicie z calym postem, a ten fragment to sobie chyba zanotuje, tak ladnie napisane:

"(...) Skąd możesz wiedzieć,że Bóg chce abyś nie miała dzieci, czy Bóg sprawdza jak bardzo tego chcesz...? Nie wiesz tego, i doweisz się dopiero na samym końcu swojej drogi..."

O hehe dzięki :-)
Ja tam z kościołem różnie... po ostatnim transferze chodziłam cały czas, teraz jakoś nabrałam dystansu... Wierzę w Boga i modle się,ale tez mi tak strasznie ciężko zrozumieć dlaczego akurat my przez to przechodzimy?? Czy zrobiliśmy coś złego? Raczej nie, trzeba wierzyć ale też walczyć. A bardzo nie lubie powiedzenia "Bóg tak chciał" Więc usiądę na kanapie i nic nie będę robić... bo Bóg tak chciał? Nie bardzo :P

Boże i Św Rito dziękuje za ta kreskę!
Jeszcze tylko beta, pózniej druga która ładnie rośnie, potem wizyta pęcherzykowa, potem serduszkową, potem następna, prenatalne, Pappa, Nifty, połówkowe..... i proszę [emoji1348]

1506486670-aaaaaa.jpeg

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Aaaa Pixie super!!!! Teraz wszystko musi być już pięknie!!!!

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry