reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Prolaktyna wzraata pod wplywem stresu wiec pewnie dlatego taki wynik bo nie jest az tak bardzo ponad norme. Pij szalwie ona obniza prolaktyne a zawsze to nie sa tabletki. Polecila mi to znajoma polozna
A ile tej szalwii? Wystarczy np jedna herbatka dziennie? To ja oprocz lekowej apteki jeszcze herbaciarnie ziolowa otworze :) pokrzywa na zbieranie wody, roiboos i morwa na cukier, mieta na testosteron, yerba mate na cholesterol, teraz jeszcze szalwia na prolaktyne:) jeszcze cos ktos?! :D a ta szalwia to po transferze raczej niewskazana? Cos mi sie obilo o uszy ze prolaktyna w ciazy im wyzsza tym lepiej czy sie myle?

Asiu... ja mam triche pozostalosci po niedanym transferze, na kolejny bylam zabezpieczona na maxa a nawet nie doszedl do skutku... nie ma co.sie licytowac :p poprostu trzeba to ogarnac :-) a jak Ty sie w ogole czujesz? Wszystko w porzadku?
U mnie bez zmian - chu***o ale stabilnie:) czaicie ze bylam w pracy z l4 i nadzialam sie akurat na szefowa a ona mnie wyprzytulala?!:eek:
Ona ogolnie jest troche anty jesli chodzi o zatrudnianie matek bo bez przerwy jakies wolne, a to niedyspozycyjne, a to opieka z dnia na dzien itp... a dzisiaj wygladala jakby naprawde jej bylo przykro... wiadomo, ze nie zabroni mi miec dzieci i tak myslalam ze jak jej bedzie nie w smak ze bede miec to se prace zmienie ale ona faktycznie jakos tak... sama nie wiem, jakby ja ogarnal macierzynski instynkt:)

Owulka była za wcześnie, pęcherzyki we wtorek były małe (wielkość była podawana w trzech wymiarach więc tak srednio mogły mieć ok. 13-14mm.) Od wtorku od godz. 10 do środowego wieczoru musiały urosnąć min. po 3 -4 mm. Moja pani doktor z Gamety powiedziała, że punkcja za wcześnie i będą niedojrzałe. Dr. W zdecydował, że punkcja w czwartek, bo to był dzień owulacji. Niestety za późno. Już sama nie wiem czy w ogóle dało się przewidzieć taki obrót sprawy.
Masakra wspolczuje. Takie niedopilnowanie. No ale dobrze powiedzialas po co lekarz ma sluchac pacjentke przeciez on jest madrzejszy

Bylam na wizycie w Gyncentrum przed IUI.
Moje szczescie ze sie umowilam w 8dc a nie w 11dc jak lekarz zalecal (z doswiadczenia wiedzac ze te pecherzyki u mnie szybko rosna). Niestety po stymulacji Lametta jest tylko 1 pecherzyk. Ale ma juz 22mm. Wiec od razu podali mi gonapeptyl i jutro mam inseminacje.
Ale jade tez na wesele. A po inseminacji jest zalecenie generalnie lezec i odpoczywac...
Więc mam dylemat. Chyba po prostu pojde i bede siedziec i sie szybko zmyje. Bo nie wiem jak to inaczej rozwiazac.
Co jeszcze moge robic zeby pomoc w ewentualnym zaplodnieniu i zagniezdzeniu? Suplementy biore. Ale Wy tu dziewczyny macie rozne mniej konwencjonalne sposoby :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Wpisałam cie w kalendarz, bedziemy trzymac kciuki :)

Dziewczyny powiedzcie mi, na co są leki rozrzedzającej krew? Jak jest za gęsta to złe czy jak? Bo od dzisiaj do testu muszę zastrzyki sobie robić z fraxiparine. :-( :(

reklama
Do góry