reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosica tak podwyższa estrogen. Z testosteronem to nie wiem dokładnie. Ja robiłam badania w9dc a clo 3-7 i estrogen mega mega ponad norme a testo w sumie poniżej połowy także nie wiem dokładnie czy cały cykl on jest w normie czy to było u mnie te podwyższenie. Wcześniej nie robiłam badan tylko wtedy bo akurat byłam w Polsce.
Nie możesz przy clo brać suplementów co maja wpływ na hormony czyli vitex/castagnus, herbata pieprzowa. A te inne jak chcesz możesz zostawic

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Aha a co do bcomplex to wit b6 (ktora niby ma za zadanie podwyższyć progesteron) podobno może być chłopczykowa. Wg niektórych to na dziewczynkę wszystkie hormony powinny być niższe w tym tez progesteron także ja właśnie tez chciałam brać i kupiłam nawet ale nie brałam. Może z dwa tyg na początku

Imama, to pewnie zrobię sobie badania estrogenu i testosteronu w 8-10dc. Chyba przejdę się tez na monitoring, tylko przy moich nieregularnych cyklach nie wiem czy w dniu pozytywu czy jak tylko blada krecha na teście ovu zawita?

Leeleeth, a tak z ciekawości zapytam jaka jest cena planu u Atomic? Ja już raczej nr będę kombinowała z zakupem planu, chyba już za późno. Dość długo biorę suplementy i wątpię czy jest sens robić rewolucje.

Pełny plan z dieta 100€
Nie wiem czy walutę dobrze pamietam. Albo dolce.

atdc9vvjktz16vlw.png

Imama, bcomplex chyba mi trochę ten progesteron podrasowana, bo w końcu 7dpo miałam jakieś sensowniejsze poziomy. Ale przed poprzednimi ciążami mój progesteron na pewno był niższy -i bądź tu mądry [emoji24]
100$ niby sporo, ale jeśli Atomic uklada plan pod Ciebie a co najważniejsze jest Twoim coachem to myśle ze warto! [emoji7]

Ostatnia edycja:
Pełny plan z dieta 100€
Nie wiem czy walutę dobrze pamietam. Albo dolce.

Dziewczyny a co jeśli według jej planów nie uda się zaplanować płci to co oddaje kasę bo trochę sobie liczy?;) hi hi

Może niektóre tutaj jak Imama też zaczną naliczać sobie za pomoc nie gniwajcie się ale według mnie niezły biznes babka otworzyła:)

atdc9vvjktz16vlw.png

Majorcia, owszem biznes babka ma niezły. Nie wiem jakie ona ma wykształcenie, czy może jest ginekologiem?-watpie.
Z drugiej strony gotowce ma przygotowane jeśli chodzi o plany żywieniowe, nie wierze ze siada i dla każdej dziewczyny od podstaw to przygotowuje. Najwiecej potem kosztuje ja gotowość do odpisywania na wątpliwości, coachowanie.
100$ to koszt do przełknięcia, zważywszy na to ze suplementy tez sporo kosztuja, a czasem Atomic nakieruje ze danego suplementu nie warto brać itd. Jeśli ktoś się do staranek przygotowuje dłuższy czas np.10 mies to 35 zł/ mies nie powala [emoji57]
W statystykach te plany aż tak wysoko nie stoją, ale jeśli mamy być spokojniejsze to czemu nie.
A swoją drogę Imama odwala niezła robotę [emoji7]

Ja ten plan chce zamówić bo strasznie mi sie miesza to wszystko. Czasu jak na lekarstwo nie mam kiedy wczytywać sie i dodatkowo ze słownikiem tłumaczyć. Niestety nie używany język i luki w pamięci [emoji55]pomijając jakieś odmozdzenie, które dopadło mnie w ciąży i zostało.

Ja chętnie nawet u @Imama zakupie plan, bo ogarnięta jest mega. Co Ty na to Imama? Ułożysz plan pode mnie? I będziemy forumowo kombinować co i jak!

Ostatnio wystraszyłam sie tych przygotowań do staranek i spekalam [emoji5][emoji55]
Mam straszne ciśnienie na corke, i gdzieś w głowie sie kłębi, ze robię te rzeczy na corke, jak sie trafi synek czy nie będę mega zawiedziona? Czy będę umiała przyjąć Go z radością jak Emilka?
Wiec jak dziewica i chciałabym i boje sie...
[emoji6][emoji6]
Witam sie z rana z kawusią! Jedyny plus staranek [emoji477]️
Która dzisiaj miała testować? Gdzie te kreseczki? [emoji1320][emoji1307]

Leeleeth- podziwiam Cie .dopiero co urodziłaś i myslisz o kolejnym dzieciatku.u mnie trzecie i ostatnie nawet jesli teraz córki nie bedzie- nic na sile.zresztą nikt mi nie da 100%pewności ze ta córkę bym miala mimo roznym kombinacją.tak ze naprawde podziwiam:)

reklama
Leeleeth- podziwiam Cie .dopiero co urodziłaś i myslisz o kolejnym dzieciatku.u mnie trzecie i ostatnie nawet jesli teraz córki nie bedzie- nic na sile.zresztą nikt mi nie da 100%pewności ze ta córkę bym miala mimo roznym kombinacją.tak ze naprawde podziwiam:)

Kochana, to moja ostatnia szansa na córcię. Mnie troszkę wiek goni, a obawiam się, że te staranka mogą zając nieco więcej czasu. Wiec chciałabym do 40 sie wyrobić z ciąża [emoji6]
Tak naprawdę nie ma co podziwiać. Marzyła mi sie duża rodzina i realizuje to. Jakoś mi teraz łatwiej niż z dwójka [emoji6]
@Ana87 liczę,ze u Ciebie tez dziewczynka będzie [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Czekam z niecierpliwością na Twoje usg

atdc9vvjktz16vlw.png

Do góry