reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ech..
Babki dzisiaj wzięłam accofil senna jestem jak fix ;) accofilu mi styknie do 17...
Tak sobie myślę.. Kiedy testować lub iść na betę? 14? Nie za wcześnie?
Od 31-do dzisiaj miały być sexy no to myślę że ten 14 styknie na wynik jesli "zaskoczyło"

reklama
Kochane widze ze kazda tu madroscia sie popisuje to ja pierwsza zrobie krok do zatarcia sprawy przytulam Was mocno:* nie wazne jaka droga pojdziecie idziecie po swoje marzenia;)
Teraz pytanko czy ktoras z Was bedzie testowala w najblizszych dniach tygodniach musze wiedziec za kogo mam trzymac mocniej kciuki p.s. za wszystkie trzymam.
Jak myslicie jak zbijam ta homocysteine burakami to kiedy zrobic powtorne badania ?? za miesiac czasu to chyba za wczesnie?
Ja bym sprawdziła po miesiącu czy coś drgnęło i czy spada :)

Odnosnie wiary i ksiezy. Moj proboszcz patrzal na mnie krzywo jak mu powiedzialam, ze ciaza bez lekow u mnie nie wchodzi w gre.

Podpisze sie pod tym co napisala Pixi.nova.

Roxie123 szczerze mi sie przykro zrobilo czytajac, ze moglam starac sie o dziecko majac 20 lat. Nie chce Cie atakowac bo Cie lubie i wprowadzasz na forum powiew mlodosci. Jednak pewne rzeczy w nas zmieniania sie z wiekiem. Z doswiadczeniami i nawet nie mam tu na mysli staran. Ugryzl mnie pies kiedys i zareagowalam w okreslony sposob teraz zrobilabym inaczej bo mam doswiadczenie.

Jesli chodzi o in vitro ja sie nie wypowiem. Jednak uwazam jak wiekszosc kazdy ma prawo do swoich wyborow a czasami pewnych tematow nie warto poruszac.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@anetkruczek ma mieć wyniki bodajże za tydzień chyba ,dla mnie to był taki szok, że do tej pory nie mogę pojąć jak tak można myśleć [emoji45], a patrząc z boku co siw dzieje w dzisiejszych czasach to nic teraz nie jest pewnego nawet to ,że ta dziewczyna urodzi zdrowe dziecko i czy ono napewno będzie zawsze zdrowe? Powiem tak , mam córkę, zdrowa dzięki Bogu ,ale znam małżeństwo, które też urodziło zdrowe dziecko cieszyli ,bo tez byli po przejściach i nie miga mieć dzieci więcej, dziewczynka ma 8 lat ,pewnego dnia dziewczynkę zaczęła boleć głowa, rodzice zaczęli chodzić po lekarzach, diagnoza guz mózgu nie operacyjny, więc patrząc z boku w życiu nie można być niczego pewnym nawet badań takich jak pgs czy NIFTY

Dobra nie bede się bawić w siostrę miłosierdzia bo i tak Wam nie dogodzi.
Wstyd tylko bo nowe dziewczyny napisały do mnie na priv ze chciały dołączyć do wątku ale zobaczyly jak linczujecie osoby z innym podejściem to im się odechciało swoje zdanie tu pisać

Mogę być nietaktowna za to cała reszta jest za***a a ja w końcu nie siedzę pod miotłą i nie dam sobie wpoic czegoś czego nie przekazywalam

Prawda jest taka ze atakujecie nie mnie a moja wiarę , moje zdanie , które moge mówić głośno w odniesieniu do siebie .
Ja jestem ponad to ... przeczytajcie orędzie Jana Pawła II i możemy podyskutować . Żadnej nie skrytykowałam i nie powiedziałam że źle robi , odczucia do swojej osoby mam inne i po prostu mam prawo uważać ze to nie jest dobre wyjście i tyle w temacie . No ale nie można nic powiedzieć bo mają rację tylko te, które się bronią nawzajem. Mam nadzieje ze że Wasz atak nie obróci się przeciwko Wam . Żal mi naprawdę żal ze nie umiecie czytać ze zrozumieniem tylko najlepiej kogoś innego zdeptac bo jest większość więc poradzicie sobie z jedna

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Widzisz nie unioslam się gdy napisałaś że IVF to klonowanie, nie skrytykowałam Twojego podejścia do suplementacji. Na argument , że tak naprawdę jestem desperatka ze względu na wiek ( pisałaś o osobach w moim wieku więc i o mnie) , że mogłam się starać w wieku 20 lat , jedynie napisałam Ci że niestety rak mi przeszkodził. Dodam , że nie tylko on.
Mam wielokrotnie inne zdanie a Cię nie atakuje a podaje Ci stan z mojej perspektywy.
Nie czytam orędzia Jana Pawła II bo straciłam do niego szacunek po tym jak publicznie całował Koran. Po przeczytaniu Koranu nawet nie mam ochoty to dotykać a co dopiero całować.
Nikt nie życzy Ci źle , zrozum. Wszystkie tu jesteśmy by się wspierać. Jak czytam jednak gdy w chwili wyburzenia piszesz że mogłam o ciąży pomyśleć wcześniej jest mi przykro.
IVF nie jest złem pod warunkiem , że wykorzysta się powstałe życie. Czyli nie niszczy się zarodków. Nikt mnie nie sklonowal , to wciąż komórki stworzone przez ciało ludzkie a nie przez człowieka. Jedyną ingerencja miała miejsce gdy człowiek połączył to co stworzyła już natura. A dalej wola Boga czy powstanie z tego życie.
Przez lata pracowałam w branży medycznej , spotkałam się z ogromną liczba nieszczęść i przypadków medycznych. U nas już nic nas nie goni , mój mąż ma dwie dorosłe córki. Wykorzystuje w tej chwili to co daje mi medycyna. Bardzo współczuję i modlę się za małżeństwa, które walczą . Modlę się by podczas tej trudnej drogi nie stracili siebie. Jeśli jakiekolwiek leki, IVF z komórkami czy plemnikami dawcy ma im w tym pomóc, niech Bóg ich błogosławi.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny nie rozdrapujcie juz tego co zaszlokazdy w sobie ma zlosc niepowodzeniami ja kochane nie orzezywam tego tak jestescie niby starsze to trzeba przemilczec :p ja jak mialam 20 lat to nie gotowa bylam na macierzynstwo baaa nawet nie bylam ze swoim wiec niczego nie zaluje a w sumie to i tych ciaz nie zaluje mimo iz sie nie udalo na chwile czulam i chwile sie cieszylam a aniolki mam w niebie.
@Beciiia-87 beta nie wychodzi czasem tez szybko byly tu kobietki ktore mialy 1,8 i byla ciaza jesli nie musisz to poczekaj a jesli Ci serce podpowiada i wszystkie znaki inne to tak rob:)

@zosiak mnie ciezko powradzic cos, bo nie sprawdzalam juz homocysteiny. A zaczynalam z wynikiem 10. Wiem tylko, ze cos 3 miesiace pilam i jadlam buraki w duzych ilosciach.

@Beciiia-87 acofilu nie bralam. A testujesz zdaje sie tak jak zwyczajnie, najlepiej 10 dni po owulacji, no chyba, ze byl pregnyl albo ovitrel na pekniecie to po 14 dniach najwczesniej.

@bertha serducho dla ciebie

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

napiszę jeszcze, że urodziłam dziecko z wadą wrodzoną, dużo z nim przeszłam szczególnie w 2 pierwszych latach życia. Właśnie czekamy na 3 operację, ale już jest dobrze. Chłopak ma już 8 lat i jest świetnym dzieckiem. Będąc z nim w ciąży miałam wiele problemów, krwotoki, cukrzycę i wiele, wiele innych. Miałam też badania genetyczne 3 razy i żadne nie wykazało jego choroby. Gdy się urodził cieszyłam się, że te badania niczego nie wykazały, gdyż nie zniosłabym tego psychicznie.
InVitro, aborcja to są tak trudne tematy, że nawet gdy się tego doświadczy, lub choć liźnie to i tak jesteśmy malutcy. Każdy ma swoje przejścia, doświadczenia, wiele doświadczeń jeszcze przed nami i miejmy nadzieję, że tylko tych dobrych :).

reklama
Do góry