reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Co do karmienia piersią to ja jestem zdania że jak kobieta decyduje się na dziecko to powinna mu dać to co najlepsze, a najlepsze dla małego człowiek jest mleko matki.
Każde inne jest jednak sztuczne, mleko krowie powinno być dla cielaków.
Prócz przypadków oczywiście, gdy kobieta nie może z różnych powodów karmić...
Ale gdy nie ma przeciwwskazań i pokarm jest, to jednak powinno się robić wszystko, żeby karmić naturalnie.
Niestety lekarze dalej żyją w czasach boomu na mm, a matki nieświadomie wieżą że mleko modyfikowane jest tak samo dobre jak mleko matki, wierzą w kampanię reklamowe.
A kiedy zagłębimy się w tym temacie to jednak wychodzi że nawet w jednej setnej tak nie jest.
Kp jest nie ocenione dla matki i dziecka, więc ja świadomie bym z tego nie zrezygnowała.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ale miło byc chwaloną, dziękuję. Było cieżko, ale sie udało. Uważam, ze kp to jedno z najwspanialszych doznań w życiu. Nie potępiam mam, ktore z wyboru karmią butelką, każdy robi jak uważa, lecz nigdy tego nie zrozumiem wlasnie dlatego, ze uważam, iż kp jest piękne :)
Ja też tak uważam - niesamowita bliskość z maleństwem :) No i nie do przecenienia fakt, że picie maluch ma zawsze świeże, w dobrej temperaturze i zawsze ma się przy sobie :D

Jeju, wg ostatniego USG jestem już w 11+5, co znaczy że w sobotę zaczynam 13 tydzień! Niesamowicie szybko ten czas leci - jeszcze chwilka i będziemy te nasze bąbelki miały przy sobie (tfu tfu!) :D

Co do karmienia piersią to ja jestem zdania że jak kobieta decyduje się na dziecko to powinna mu dać to co najlepsze, a najlepsze dla małego człowiek jest mleko matki.
Każde inne jest jednak sztuczne, mleko krowie powinno być dla cielaków.
Prócz przypadków oczywiście, gdy kobieta nie może z różnych powodów karmić...
Ale gdy nie ma przeciwwskazań i pokarm jest, to jednak powinno się robić wszystko, żeby karmić naturalnie.
Niestety lekarze dalej żyją w czasach boomu na mm, a matki nieświadomie wieżą że mleko modyfikowane jest tak samo dobre jak mleko matki, wierzą w kampanię reklamowe.
A kiedy zagłębimy się w tym temacie to jednak wychodzi że nawet w jednej setnej tak nie jest.
Kp jest nie ocenione dla matki i dziecka, więc ja świadomie bym z tego nie zrezygnowała.

Zgadzam się z Tobą w 100% :) szczególnie, że sztuczna mieszanka (z przekonania nie używam określenia mleko modyfikowane bo ten biały proszek to sztucznie modyfikowne cóś) zawiera w składzie chociażby kancerogenny olej palmowy. My go unikamy dorośli, a dzieciom wciskają go od malutkiego.

A jesteś już zapisana na termin? Kt masz tydzień ciąży przypomnij mi.

Wg om (14.9) dzisiaj zaczynam 9 tydzien(8+1).
Kartę ciazy założył mi 27.10 i wpisał 5 tydzień bo jeszcze serducha ani zarodka nie było.
Dzwoniłam tam to mi powiedziała że za wcześnie i jak bede w 10tyg to mam dzwonić i na koniec 12yyg mnie zapisze, będzie to ok 8.12 mysle

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Wg om (14.9) dzisiaj zaczynam 9 tydzien(8+1).
Kartę ciazy założył mi 27.10 i wpisał 5 tydzień bo jeszcze serducha ani zarodka nie było.
Dzwoniłam tam to mi powiedziała że za wcześnie i jak bede w 10tyg to mam dzwonić i na koniec 12yyg mnie zapisze, będzie to ok 8.12 mysle

Ja w sobotę zaczynam 11t. Dzwoniłam wczoraj i wizytę mam 28.11, u tego dr u kt chciałam. Mogę Ci go polecić, jest bardzo fajny, a dlatego drukuje więcej zdjęć niż ten ich cały szef;) Wiem bo mam porównanie od kilku osób...

reklama
Ja w sobotę zaczynam 11t. Dzwoniłam wczoraj i wizytę mam 28.11, u tego dr u kt chciałam. Mogę Ci go polecić, jest bardzo fajny, a dlatego drukuje więcej zdjęć niż ten ich cały szef;) Wiem bo mam porównanie od kilku osób...

Moglabys podać nazwisko?
Chętnie przyjmę więcej zdjęć [emoji7][emoji16]
I wybiorę się do niego.
Robisz ten pappa? Ja się ma tym nie znam, jestem młoda, nie mam w rodzinie osób chorych czy z jakimiś niepelnosprawnosciami, nigdy nie poronilam... lekarz nic nie wspominał o tych genetycznych, jedynie to o nich czytałam i mamaginekolog poleca wszystkim to usg + pappa właśnie że warto wydać te 200zl bo oba badania dają lepsze wyniki, tzn chodzi o skuteczność

Do góry