W Polsce matko to się nie opłaca pracować, wszystko co się należy to nie pracującym. A mnie kompletnie nic, mimo że zarabiam odrobinę więcej niż najniższa krajowa, ale nawet przy najniższe nie ma na co liczyć. Śmiech na sali.
TamiSu no proszę.... XXI wiek mamy, co może mieć nagłe złapanie za twarz do dziecka? Firanki rozumiem ale to normalne ze względów zdrowotnych.
Jeśli mogę spytać ile na pierwsze dziecko Kindegeld? Czytałam że niecałe 200 euro, trudno to załatwić? Mój mąż zaczął niedawno pracę w Niemczech i szczerze mówiąc liczę na to Kindergeld, tu w Polsce nie mam liczyć co na żadną pomoc od państwa, a zarabiam ile zarabiam, dodatkowy grosz na dziecko by się przydał, ale przekroczylibyśmy wszystkie progi bo tak 'dobrze' zarabiam

Mimo, że żyje się od wypłaty do wypłaty.
A do becikowego będzie liczył się dochód z jakiego okresu?
Też walczę z lekkim przeziębieniem, piję też kwiat lipy z miodem, i jeszcze dodaje soku malinowego do wody i do herbatki. Ale szczerze chyba najlepiej czosnkiem działać. Zrobiłam sobie na noc tosty z serem i czosnkiem i wypiłam mleko z czosnkiem i lepiej się poczułam dopiero