reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@dżoasia Specjalistką od wlewów jest tutaj nasza kochana @anetkruczek może ona coś podpowie? :D Ja też jestem ciekawa ile się tego bierze? Przed ciąża i ile w trakcie? @dżoasia A tobie w jakiej klinice go podali? Czasami wam zazdroszcze.. w Poznaniu to beton.. wszyscy odrzucają immunologie.
@magda1208 Ciesze się, że wróciłaś jesteś tak pozytywną osóbką. Bóg na pewno Was wysłucha. Nie wiem czemu tak jest ale jego planem na pewno jest Wam dać z mężem radość z pełnego rodzicielstwa.

Dziękuję za miłe słowo.
Wracając do kwesti twoich wyników to jest tak jak piszą dziewczyny. Nie ma tragedi duża część z nas ma wysokie cytokini i czynniki odżutu zarodka. Spójż na mnie ile mam złych wyników nie wien czy było wiele dziewczyn tu na forum z tyloma co chwilę pojawia się kokejna przeszkoda . Walczę i nie tracę nadziei 8 grudnia są moje 38 urodziny to dzień jak wcześniej pisałam Niepokalanego Poczęcia NMP zamierzam wymodlić dla nas wszystkich cud macierzyństwa.

Ostatnia edycja:
@magda1208 mam nadzieje, ze wyjdzie wam wada dzieciatka jakkolwiek to brzmi i dzieki temu nabierzesz wiary ze gdyby nie to to udaloby sie. Najlepiej znac przyczyne strat zwlaszcxa jak jest juz ich troche.

Zalobe jak widzimy malzenstwa/pary z dziecmi przechodzila kazda z nas na szczescie to chwilowe i potem zyczy sie im wszystkiego dobrego. Wiesz? Ja tez to przechodzilam i mowilam ze to nie ona powinna byc w ciazy tylko ja nawet mowilam o tym glosno ze bocian pomylil domy ;) A teraz?? Tez jest mi glupio bo nie patrze ludziom w oczy zwlaszcza tym co zerkaja na moj brzuch, nie chce pokazywac jak soe ciesze, dlatego ze wiem co oni moga czuc. Glupie? Ale kazda sytuacja ma dwie strony medalu.

@kas90 biedna Asia meczy sie z brzuszkiem widzisz moglas wvinac w ciazy kapuche, ogorki moze byloby teraz lepiej a nie dietki i patrzenie na wage - żarcik taki . Masz ksiezniczke z wrazliwym brzuszkiem musicie to przetrwac, moze jak bedziesz miec syna bedzie latwiej.

Ja odliczam, 4dni i bede miala okruszke (kolo4kg-to ci okruszek hihi) ogarnia mnie nocny spokoj, w dzien meczy potworna zgaga ,mam dosc klucia sie bo teraz jest tak samo bolesnie i trudno jak na poczatku.Nie klujeie w ramiona ani uda bo jakos sie boje. Wiem ze niejedna powiedzialaby -mozemy sie zamienic i wiecie ,nie zamienie sie ,ale obiecuje ,ze juz wiecej nie wcisne sie w kolejke.

@dżoasia Specjalistką od wlewów jest tutaj nasza kochana @anetkruczek może ona coś podpowie? :D Ja też jestem ciekawa ile się tego bierze? Przed ciąża i ile w trakcie? @dżoasia A tobie w jakiej klinice go podali? Czasami wam zazdroszcze.. w Poznaniu to beton.. wszyscy odrzucają immunologie.
@magda1208 Ciesze się, że wróciłaś jesteś tak pozytywną osóbką. Bóg na pewno Was wysłucha. Nie wiem czemu tak jest ale jego planem na pewno jest Wam dać z mężem radość z pełnego rodzicielstwa.
Ja mialam miec 3 wlewy w odstepie co 4 tygodnie. Dostakam w Krakowie w Macierzynstwie - tzn tu sie lecze a wlew dostalam w innym osrodku z ktorym wspolpracuja. Kochana skoro niektorzy jezdza z Krakowa albo Szczecina do Lodzi to i z Poznania do Krakowa tez mozna;) to tylko tak strasznie wyglada, a potem bierzesz dzien wolnego, wsiadasz w auto i jedziesz na wizyte. :*

@roxie123 ja leczyłam się u Przybycienia, jechałam do niego już z prawie wszystkimi wynikami. Ale badania, które miałam pokrywały się z tym co on zleca :) chciałam zaoszczędzić czas i udało mi się je skompletować czekając na wizytę. tj. Allo-mlr, test LTC, Kiry, Aktywność komórek NK, ANA, AMH, MTHFR, V-Leiden, Kariotypy, p/c p. antygenom jajnika, p/c p. antygenom łożyska, prolaktyna po obciążeniu, cały zespół antyfosfolipidowy; antykoagulat toczniowy, p/c p. kardiolipinowe, p/c p. Beta-2-glikoproteinie fosfatydyloseryjne, p/c p. protrombinie, białko c, białko s, CA125, wymazy (ureoplazma, chlamydia, mycoplasma), panel tarczycowy, hormony, krzywa glukozowa i insulinowa. Chyba o niczym nie zapomniałam. Dziewczyny na pewno uzupełnią ew. braki [emoji4] Jeździłam do niego i do Krakowa i do Tarnowa.

My już po pierwszej wizycie w szkole, prawie 3 h [emoji4] grupa 13 dziewczyn od 24 do 31 tc, zajęcia prowadzi bardzo energiczna położna, która jest jednocześnie doradcą laktacyjnym. Dziś było takie spotkanie organizacyjne, z wprowadzeniem jak wygląda przyjęcie do szpitala, wszelkie procedury, jak spakować torbę, kiedy jechać do porodu [emoji4] niby wszystko to człowiek wie, lub słyszał ale fajnie tak sobie usystematyzować wiedzę. Kolejne za tydzień.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję robię listę wypisze Wam i powiecie czy cos jeszcze brakuje i kiedy moge zrobić badania dobrze...
Bo na razie chyba nie prawda ?
No i ewentualnie czy są jakieś które trzeba robić w konkretnym dc.
Czytam ze szczepienia pomogły dziewczynom w przypadku jak mój...ale ze teraz częściej dają accofil .
Tak myślę ze od tego zacznę bo pewnie nie będzie wyboru...
Jestem na bank pewna, ze zabijam komórki M i to jest przyczyną, bo z łatwością zachodze , owulacje mam , endo dobre , wszystko hula ... przychodzi zapłodnienie i mój organizm zupełnie nie pozwala na rozwój :/ przykre ale prawdziwe...
Nigdy bym nie powiedziała ze w wieku 25 lat tyle mnie spotka i życie przestanie cieszyć...
Tyle Mam w sobie miłości dla dziecka marze żebyśmy mieli własne...przez myśl juz przeszły mi adopcje tylko nie umiałabym chyba tego dzieciątka pokochać tak samo i nie umialałabym z tym żyć...ciagle sobie powtarzałam ze nasz dzidziuś będzie miał piękne niebieskie oczka i będzie podobny do tatusia...boli mnie to wszystko [emoji22]
Wczoraj usiadłam z M poważnie pogadaliśmy...widze ze mu ciężko bo zawsze ma nadzieję...i powiedziałam mu że nie będziemy mieć dzieci w taki sposób musimy obrać konkretne leczenie i czy on na to wgl pójdzie itd...wytlumaczylam mu ze mój organizm zabija to co jego ponarzekalam jaką to jestem beznadziejna...
Na końcu usłyszałam ze już decyzję podja dawno temu a właściwie 5 lat temu jak zakładał mi obrączkę na dobre i na zle...
Skoro Bóg nas połączył mial w tym swoj plan , musimy dać radę...

@magda1208 ;*
...znam to uczucie...juz widzę wyniki moich badań :/ nie będzie łatwo

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@dżoasia A mozesz podac nazwe tej kliniki wspolpracujacej z macierzynstwem? Na ich stronce nie widze w ofercie nic o wlewach.. ani o immunologi. Te 3 wlewy to na jakim etapie? Jaka nazwa immunoglobuliny mialas? Przeliczane na kg? Mozesz dokladnie napisac? Chce zapytac o to dzisiaj Pasnika na wizycie.

reklama
@bobasek1990
Wczoraj pisałam do szwagierki...
Czasami jest mi wstyd , po prostu o tym mówić , ze znowu to samo ... czuje się taka wtedy beznadziejna :/ ale rodzina M pomaga jednak ...przykro im wiadomo ale to nie nasza wina ...nie moja... nie celowa

M jest kochany , tylko za dużo ma na głowie... pracuje wiele godzin . Za granicę pasuje pojechać bo krucho ale nie zrezygnuje tutaj z pracy bo o nia ciężko...
Także pewnie trzeba będzie sie zadłużyć po ludziach jak coś bo w banku kredyt mamy :/ chyba ze damy rade pomału o ile nie będzie wszystko na raz ...
Ja sobie nie wyobrażam życia bez niego...
Za tydzień pewnie pójdziemy na swoje to będziemy mieć prywatność nawet w rozmowie...bedzie inaczej

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry