reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Wykluczył... W sumie był pełen nadziei i kazał mi zrobić betę twierdząc że ciąża może być bardzo wczesna.. miałam problemy z owulacja i w zasadzie to nigdy nie wiedziałam na kiedy mi przypadała.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli owulację mogla$ mieć na tyle późno że ciąża może być z dwa tygodnie młodsza niż wwdług om. Oby. Trzymam kciuki.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Na którą? Ja jutro na 15.00 :)

Stresujesz się? Mnie teraz nachodzą różne wątpliwości, stres itp. Eh.

Stresuje i ekscytuje.
Mam nadzieje,ze serduszko bedzie juz pieknie bic.
Ja mam na 10.45.
Trzymam kciuki za twoja wizyte :):):):)
Bedzie dobrze.
Mi sie dzisiaj snilo,ze kolezanka z pracy nakryla mnie na babyboom i rozgadala wszystkim w pracy.
(zamierzam poinformowac ich dopiero po swietach).

Sesil - ja bylam w 5 tyg ciazy i na USg nic nie bylo widac. Dostalam Duphaston na wywolanie @, 3 testy negatywne.
Miesiac pozniej zrobilam test - pozytywny, ide na USG a ginekolog,ze w 9 tygodniu ciazy jestem :rofl2:
Wiec wszystko mozliwe :happy2:

Oj to przykro mi. Ale nie martw sie, bedziesz lykac tabletki i wszystko bedzie ok.
A co do lekatza to przeciez maja obowiazek Cie przyjac w ciagu tygodnia.

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017
Mój ginekolog powiedział że powinni mnie przyjąć w ciągu dwóch tygodni. Rejestratorka najpierw chciała mnie zapisać na koniec lutego. Wytłumaczyłam jej że jestem w ciąży, mam niedoczynność i lekarz mówił że powinni mnie przyjąć do dwóch tygodni to dopiero wtedy wynalazła termin na 7.01. Będę dzwoniła do innej przychodni. Może uda się szybciej

Moj M jak wchodzi do domu po pracy to zawsze mowi-daj mi chwilke- odpoczne a potem powiedz co trzeba zrobic. Bylo tak jak nie bylam w ciazy a teraz to juz w ogole. No, ale pewnych rzeczy nie przeskoczy. Gotowac nie umie. W sumie spagetti i jedno takie szwedzkie danie zrobil instruowany przeze mnie. Ale zaawansowanwj kuchni go nie probowalam uczyc.
A moja tesciowa to na maxa wkurzajaca. Moj M od zawsze zajmuje sie kapaniem dzieci - no teraz to w sumie tylko Teosia bo Filip sam sie ogarnie. A moja tesciowa oburzona, ze jak to., ze biedny M do pracy chodzi, moje godxiny tez wyrabia a ja sobie siedze w domu i jeszxze go gnam do roboty. M jej na to odpowiwdzial - tp jest moj czas z dziecmi. Lubie to robic i chce to robic. Kiedy mam z nimi spedzac czas? Jak spia?
Albo teraz jak nie wie o ciazy a slyszala ze M tam mi po cos pojechal tu mi cos prywiozl cos tam dla mnie zrobil. To zaraz pytanie co on mi tak w dupe wlazi. Kurcze. Zamiast sie cieszyc, ze jej syn kocha zone, rodzine i p nia dba. Ona wiecznie weszy jakis podstep, wiecznie widzi problem we wszystkim. Bo tylko ona jest ksiezniczka na tym swiecie...
Słuchaj to ja mam taką mamę ! ;) Zawsze szuka problemu! Np. mój mąż wziął samochód bo potrzebował i jeździłam tydzień do pracy autobusem oczywiście jeszcze jak nie byłam w ciąży, a moja mama już do mnie dzwoni dlaczego zabrał ci samochód, poklociliscie się ? Albo po co on sam tam pojechał nie mógł cię zabrać, a nie mógł cię odwieźć, a czemu to i tamto [emoji14]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

A skoro tak to faktycznie jest nadzieja. Zrob ta bete i sie okaze. Trzymam kciuki zeby jednak wynik byl pomyslny!

Ps. Czyli ze mialas bardzi nieregularne cykle? Jak dlugie?

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017
Cykle mialam regularne 26-28 dni. Ale miałam cykle bezowulacyjne :(
Czy wynik z bety otrzymam od razu?

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za tak miłe słowa i wsparcie dzisiaj. Bardzo ich potrzebowałam. Mój mąż płakał razem ze mną i mało pozytywów mógł z siebie wydobyć..

Cykle mialam regularne 26-28 dni. Ale miałam cykle bezowulacyjne :(
Czy wynik z bety otrzymam od razu?

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za tak miłe słowa i wsparcie dzisiaj. Bardzo ich potrzebowałam. Mój mąż płakał razem ze mną i mało pozytywów mógł z siebie wydobyć..

Kilka godzin na wynik bety musisz poczekać ale na pewno jest w ten sam dzień.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Stresuje i ekscytuje.
Mam nadzieje,ze serduszko bedzie juz pieknie bic.
Ja mam na 10.45.
Trzymam kciuki za twoja wizyte :):):):)
Bedzie dobrze.
Mi sie dzisiaj snilo,ze kolezanka z pracy nakryla mnie na babyboom i rozgadala wszystkim w pracy.
(zamierzam poinformowac ich dopiero po swietach).

Sesil - ja bylam w 5 tyg ciazy i na USg nic nie bylo widac. Dostalam Duphaston na wywolanie @, 3 testy negatywne.
Miesiac pozniej zrobilam test - pozytywny, ide na USG a ginekolog,ze w 9 tygodniu ciazy jestem :rofl2:
Wiec wszystko mozliwe :happy2:
Ja luteinę bo od soboty mam brązowe plamienia. Kupię jeszcze jeden test dzisiaj bo zwariuje zaraz.
Dałaś mi tym postem nadzieję :) w końcu były dwa testy pozytywne i okresu nadal brak.. no chyba że jednak poroniłam :(

Ja luteinę bo od soboty mam brązowe plamienia. Kupię jeszcze jeden test dzisiaj bo zwariuje zaraz.
Dałaś mi tym postem nadzieję :) w końcu były dwa testy pozytywne i okresu nadal brak.. no chyba że jednak poroniłam :(

Glowa do gory. Zrob bete- od razu bedziesz wiedziala co sie dzieje i nie martw sie na zapas.
Trzymam kciuki. :blink:

Dziewczyny M się zreflektował. Wrócił z zakupami i chciałam wsrać zacząć robić obiad a ten do mnie, żebym sobie poleżała i poczekała aż on uszykuje :-) to sałatkę tylko zrobiłam z pekińskiej i teraz czekam aż M resztę zrobi ;-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Z moim synem byłam u gina bardzo szybko, bo ciąża byla zaskoczeniem i nie mogłam e to uwierzyć. Był to 4t6d i był widoczny pęcherzyk.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja poszłam na usg wg OM 5t4d, a według usg było 4t5d. Także też późna owulacja, cykle 31 dniowe. Był widoczny pęcherzyk i ciałko żółte.

Beta wszystko pokaże, nie denerwuj się na zapas. W medycynie nic nie jest jak w matematyce ;)

Do góry