reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mniam najlepsza :-) ja jeszcze lubię sarepską albo miodową no i francuską

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Haha ja i moje dzieciątko zdecydowanie stołowa [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] Ale mi się śmiać chce samej z siebie z tej kanapki z musztarda[emoji23] [emoji23]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja ostatnio jadlam z keczupem samym tak ze prawir podobnie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Powiem Ci , że jak kiedyś słyszałam o zachciankach w ciąży jeszcze zanim w ogóle w planie mialam zostać mama to se myślałam Boże co te kobiety wymyślają [emoji23] i ze ciągle zmęczone, że wymiotuja itd nigdy wierzyć mi się nie chciało no to proszę bardzo...mam wszystko i teraz wierzę we wszystko [emoji14]

Dziewczyny, a jeśli chodzi o środki do pielęgnacji typu płyny do kąpieli, balsamy używacie te co dotychczas czy te przeznaczone dla kobiet w ciąży ? ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Ja to co zwykle. Jedynie balsam zamienilam z ujedrniajacego na nawilzajacy.

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

Powiem Ci , że jak kiedyś słyszałam o zachciankach w ciąży jeszcze zanim w ogóle w planie mialam zostać mama to se myślałam Boże co te kobiety wymyślają [emoji23] i ze ciągle zmęczone, że wymiotuja itd nigdy wierzyć mi się nie chciało no to proszę bardzo...mam wszystko i teraz wierzę we wszystko [emoji14]

Ja w pietwszej ciąży specjalnych zachcianek nie mialam a twraz to co chwile cos....wczoraj kupilismy mandarynki i dzisiaj moedzy obiadem a kolacja mowie M zeby mi przyniósl jedną. To ten ofiarnie ją nawet obral i jak mi ją podal ja stwierdzilam, że mi się odechcialo xD

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Hihi..
Margana - podobno w zakonie tak jest, ze jak jedna ma @ to inne od razu tez.

Darka83 - jak napisalam wczesniej , zastanawialam sie z punktu pracodawcy jak odnosi sie praca do ciazy.
Nikomu nie zarzucam, ze siedzi na zwolnieniu, bo "lubi" albo "sie nalezy".
Kazdy ma wlasne sumienie I kazdy decyduje o swoim I dziecka losie I nikomu nic do tego.
Jesli moge jednak sie wypowiedziec to wedlug mnie pracodawca w swietle polskiego prawa ma jednak przerabane zatrudniajac kobiete w wieku produktywnym :rofl: z uwagi, iz ciezarnej kobiecie nalezy sie wszystko, a pracodawcy praktycznie nic.
Ale to moje wlasne zdanie...
W świetle polskiego prawa jeśli warunki pracy są nie odpowiednie dla kobiety w ciąży czyli szkodliwe bądź zagrażające życiu to pracodawca powinien zmienić takiej kobiecie stanowisko na inne nie zagrażające dziecku z zachowaniem dotychczasowego wynagrodzenia a jeśli nie ma takiej możliwości powinien zwolnić kobietę z obowiązku świadczenia pracy przy jednoczesnym dalszym wypłacaniu obecnego wynagrodzenia. Czyli nie chodzisz do pracy, nie pracujesz a wypłata jest. Więc tak naprawdę pracodawcy jest to na rękę że taka idzie na l4. On płaci tylko pierwsze 33 dni a resztę ZUS. Dodatkowo może szukać zastępstwa na te dwa lata.

Do góry