reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

A z innej beczki to powiedzcie mi czy też jesteście wiecznie zmęczone? Ja muszę codziennie wstawać o 7, żeby syna do szkoły zawieźć, a przed północą zwykle zasnąć nie umiem. Moje naturalne ciśnienie to 80/60, a kawę czasem wypije czasem nie dam rady. I cały dzień jestem jak zombie, najchętniej bym leżała, czytala książki i co chwilę spała. Aaa i jeszcze przekąski co godzinę dwie, żeby mnie tak nie mdliło. Normalnie posprzatam w domu i znów muszę się położyć bo czuję się jakbym maraton przebiegła :(

Ja wstaję po 6.00, młody do szkoły, ja do pracy, potem 2 x tyg wożę młodego na włoski, pozostałe 2 dni jest z tatą popołudniu ale ja i tak ZAWSZE mam wtedy coś do ogarnięcia.. przyjeżdżam do domu po 19.00 i jestem nieżywa, ale przecież bez sensu kłaść się na drzemkę. Więc jakoś ogarniam i po 22.00 już nie żyję...

reklama
Ja mam trochę inną perspektywę, bo w poprzednich ciążach miałam umowy o dzieło, więc ani L4, ani macierzyńskiego. Pracowałam zawsze do ostatniego dnia, a po porodzie robiłam sobie maks. kilka tygodni przerwy. Teraz będzie podobnie, bo niby mam firmę, ale zasiłek macierzyński przy najniższym ZUS-ie jest - mówiąc delikatnie - skromny :D

Ale pracuję zdalnie, więc jak mnie niemoc rozłoży, to mogę sobie wziąć laptop pod kocyk na kanapę ;) Chociaż tyle ;) A ćwiczenie się w niespaniu przyda się na czas karmienia po porodzie :p :D

No ja w 1 ciąży pracowałam na umowę zlecenie więc też nie miałam L4 i macierzyńskiego. Miałam pracować ile się da ale w 18 tygodniu na moim własnym weselu tak się paskudnie przeziebilam, że 2 tygodnie z łóżka wyjść nie umiałam, więc szefowa musiała znaleźć kogoś za mnie.

Byłam dzisiaj u endokrynologa. Kazał mi brać połówkę Euthyroxu (75). Zrobił mi usg tarczycy ale jest ok. Za miesiąc mam powtórzyć badanie tsh czy się obniżyło.
Zrobił mi też badanie usg piersi co mnie bardzo zdziwiło bo endokrynolog jest od tarczycy. Pewnie chciał se popatrzeć (lelarz wiek około 60).

Zrobił mi też badanie usg piersi co mnie bardzo zdziwiło bo endokrynolog jest od tarczycy. Pewnie chciał se popatrzeć (lelarz wiek około 60).
Ahhahahaha [emoji28] [emoji28] [emoji28] [emoji28] [emoji28] to mi sie przypomnialo jak w styczniu mialam robione echo serca przed zabiegiem wyciecia wlokniaka. Kardiolog tez stary dziad na oko po 50 i dosc dlugo mi gmyral tym aparatem do usg przy cycach [emoji28] [emoji28] [emoji28] [emoji28] [emoji28]

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Byłam dzisiaj u endokrynologa. Kazał mi brać połówkę Euthyroxu (75). Zrobił mi usg tarczycy ale jest ok. Za miesiąc mam powtórzyć badanie tsh czy się obniżyło.
A moze to byl endokrynolog- ginekolog?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja też miałam USG piersi na 1 wizycie, bo moja mama mając tyle lat co ja teraz zachorowała na raka piersi i niestety zmarła 2 lata później. Na szczęście u mnie p badaniu lekarz powiedział, że tkanka książkowo piękna :)

Dziewczyny co tu tak spokojnie ;) ja zjadłam niedawno obiad i leżę [emoji14] cóż czuje, że przy takim trybie dnia za chwilę kilogramów mi przybędzie i to nie mało [emoji14]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny co tu tak spokojnie ;) ja zjadłam niedawno obiad i leżę [emoji14] cóż czuje, że przy takim trybie dnia za chwilę kilogramów mi przybędzie i to nie mało [emoji14]

Ja wpieprzylam 4 nalesniki a zwykle po 2 jadalam. Jeden z dżeme dwa z nutellą i bananem a czearty z dżemem i nutellą. Jak M mi go szykowal to myslalam ze padne widząc jego minę hehe

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Ja wpieprzylam 4 nalesniki a zwykle po 2 jadalam. Jeden z dżeme dwa z nutellą i bananem a czearty z dżemem i nutellą. Jak M mi go szykowal to myslalam ze padne widząc jego minę hehe

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Ja bardzo lubię naleśniki miałam je bodajże we wtorek ;) i też chyba ze 4 zjadłam ;)

Do góry