reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Nie można przejmować się tym jako które rokują... serio... uwierz wiem co mówię. Straciłam 3 piękne zarodki, najlepszej klasy cuda wręcz... a teraz moja beta ponad 1600 słabo rokujących zarodków... także w każdego musisz mocno wierzyć i to jest najważniejsze! :D Każdy ma szanse być pięknym różowym bobaskiem!!
No chciala bym tak. Mam nadzieje ze z tych leniuszkow chociaz kilka bedzie sie nadawalo do zamrozenia - nie chca mrozic tych co nie dojdo do blastocysty.

Jeszcze w glowie mi siedzi co powiedzial doktor Lewy z Novum jak mnie raz widzial na monitoringu. Zerną na wyniki poprzedniej chodowli i na badania męża i mowi zeby w kolejnej procedurze przemyslic nasienie dawcy... Ja mu na to ze trraz nasienie sie poprawilo, niech spojzy na swiezsze wyniki. A on na to ze gratuluje i zyczy wszystkiego dobrego ale jak znowu zaczna tak zarodki zwalniac po 3 dobie a potem nie bedzie z nich ciazy to zeby sobie to przemyśleć
:(

reklama
Ze liniowo to raczej nie można powiedzieć. Z tych 13 stadium blastocysty w 5dobie i mrozenie w 5 dobie z tego co kriobiolog mówił to max 2 będą sie nadawaly. Wyraznie zwolnily po 3 dobie, u nas czynnik męski - slaba morfologia. Te jutrzejsze jeśli będą blastku będą spowolnione o dobę. A ja jestem po 4 transferach blastek z 6 doby i co tu duzo mówić bardzo mialam nadzieję ze tym razem bedą sie zarodki prężnie rozwijały a jest odwrotnie. Mialam nadzieje ze moze świezy transfer u mnie cos zmieni bo zawsze crio przez pgs no ale hiperka i nie bylo opcji.
Kriobiolog obiecal zadzwonic jutro wieczorem.
Kochana wystarczy ten jeden jedyny:) ile jest ciaz i dzieci z takich kiepskich zarodkow. A kiedys jak.powiwdzialam pani dr ze mialam zawsze slabe zarodki to mnie opieprzyla ze jesli nadaja sie do.mrozenia to maja potencjal i nie sa slabe. Nie ma czegos takiego jak zle zarodki i tym.bardzo mnie na duchu podniosla

No chciala bym tak. Mam nadzieje ze z tych leniuszkow chociaz kilka bedzie sie nadawalo do zamrozenia - nie chca mrozic tych co nie dojdo do blastocysty.

Jeszcze w glowie mi siedzi co powiedzial doktor Lewy z Novum jak mnie raz widzial na monitoringu. Zerną na wyniki poprzedniej chodowli i na badania męża i mowi zeby w kolejnej procedurze przemyslic nasienie dawcy... Ja mu na to ze trraz nasienie sie poprawilo, niech spojzy na swiezsze wyniki. A on na to ze gratuluje i zyczy wszystkiego dobrego ale jak znowu zaczna tak zarodki zwalniac po 3 dobie a potem nie bedzie z nich ciazy to zeby sobie to przemyśleć
:(

A jak badacie to nasienie? Bo my jak robiliśmy zwykłe badanie to morfo wychodziło 2%.
Ale już przy dokładniejszych badaniach (MSOME) morfo 0% i duża fragmentacja dna.

Jestem po mojej pierwszej wizycie usg po udanym transferze i ukazaly nam sie dwa cudne pecherzyki :) :) :)Jest to 24dpt i slyszelismy bicie serdudzka :):) Mialam nadzieje na blizniaki, ale trodzke przeraza mnie ten fakt jak sobie damy rade :/ Najwazniejsze, że sie udalo po 3 latach staran :) :)
Dacie rade. Bliznieta są super [emoji7] i mówię to ja, mama 10-tygodniowych bliźniaków [emoji28]

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Ze liniowo to raczej nie można powiedzieć. Z tych 13 stadium blastocysty w 5dobie i mrozenie w 5 dobie z tego co kriobiolog mówił to max 2 będą sie nadawaly. Wyraznie zwolnily po 3 dobie, u nas czynnik męski - slaba morfologia. Te jutrzejsze jeśli będą blastku będą spowolnione o dobę. A ja jestem po 4 transferach blastek z 6 doby i co tu duzo mówić bardzo mialam nadzieję ze tym razem bedą sie zarodki prężnie rozwijały a jest odwrotnie. Mialam nadzieje ze moze świezy transfer u mnie cos zmieni bo zawsze crio przez pgs no ale hiperka i nie bylo opcji.
Kriobiolog obiecal zadzwonic jutro wieczorem.
Jest pewien procent komorek ktore sa opoznione lub przyspieszaja w rozwoju i pomimo to rozwijaja sie wlasciwie. Sa tez takie u ktorych tak jak piszesz nie znaczy to juz nic dobrego, rozmawiajmy szczerze. Najwazniejsze jest to zeby blastomery podwajaly swoja ilosc i np. Komorki nie byly 7 czy 9 np w 3 dobie, morule musza byc pomiedzy 14a 16 , a blaski w 5 dobie . I to co juz wiesz ze piekna blastka to tylko 50% sukcesu. A od strony gen. Immuno i tysiaca innych czynnikow moze nie byc nic warta. Latami sie w to wczytywalam i dalam sobie w koncu spokoj. Natury nie przeswietlisz, niestety. Poczekaj na wynik koncowy , niech cie wynik zaskoczy.

Jestem po mojej pierwszej wizycie usg po udanym transferze i ukazaly nam sie dwa cudne pecherzyki :) :) :)Jest to 24dpt i slyszelismy bicie serdudzka :):) Mialam nadzieje na blizniaki, ale trodzke przeraza mnie ten fakt jak sobie damy rade :/ Najwazniejsze, że sie udalo po 3 latach staran :) :)
Super, gratuluję [emoji5] [emoji5]

reklama
Do góry