reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Haha ale na śpiocha wychodzę!

Zrobiłam pre-test, z gorszą czułością niż ten mój wczorajszy test (ten ma 25, wczorajszy miał 10), odczekałam 3 min przepisowe.... I jest CIEŃ!!!!!

1513067590-a1456cac3452f3d5-aaaaaa.jpeg

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Brawo!!!!!
Niezły prezent na gwiazdkę [emoji319][emoji320]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Ka, mam niedobory progesteronu, dlatego kazał mi od razu po teście jak najszybciej przyjść bo zaleci mi duphaston i/lub luteinę. A on akurat tylko w środy przyjmuje :)

Kasia, agunia, dziękuję :* trzymajcie kciuki jak najmocniej :)

Mrulandka, jeszcze na euforię sobie nie pozwalam, jeszcze mam resztki zimnej krwi :D
Trzymam kciuki za Twoją drugą drugą kreseczkę :)

Colorado!!!!!!!!!!!!!!!! Ale się ciesze :D jednak nie będzie laparoskopii :D
Ja po takiej kresce pojechałam i zrobiłam bete i poziom progesteronu a później po 48 h powtarzałam betę żeby zobaczyć czy dobrze przyrasta :D
Ale mi się mordka uśmiecha :D gratuluję! :)

Szafirek, dzięki :* jutro robię betę. Rozmawiałam z ginem, od dziś już biorę luteinę i duphaston, jutro do niego na wizytę i po receptę, dopiero na 19. Ale wyrobię się z betą przynajmniej :) no i wyśpię się :D

Coloradooo[emoji322] [emoji323] Ale nas przetrzymałaś w niepewności [emoji14] Zdrzemnęłam się z Dominikiem,obudziłam się i automatycznie sięgnęłam po telefon ;) Nadal mocno trzymam kciuki i równie niecierpliwie czekam na jutro! To musi być ciąża i najpiękniejszy prezent dla Was na Święta :*

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia co to za ciasto z masą serowo-malinową? Brzmi pysznie;) Upiękę metrowca,sernik(chyba z brzoskwiniami,albo zrobię chatkę baby jagi).Również robie rybę po grecku,a poza tym sałatkę jarzynową,taką która u nas w rodzinie nazywa się meksykańska, śledzie z jogurtem naturalnym, śledzie w oleju, bigos (już prawie gotowy), galart i chyba jeszcze coś ale nie mogę sobie przypomnieć.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado dziękuję:) Ja muszę robić masę pierniczków bo mój mąż podjada i podjada i na Święte niewiele zostaje ;) Mężowie tacy są niby nie a jednak TAAAAK ;P
Przypomniało mi się jak jednego roku mąż zjadł wszystkie pierniczki przed świętami więc w kolejnym roku jak zrobiliśmy- a to nasza tradycja to wszystkie pochowałam.. I żeby było śmieszniej zapomniałam o nich! I po świętach nam się przypomniało, że mamy pierniczki :D:D:D

Kasia ja robię co roku z tego przepisu i wychodzą pyszne: Link do: Pierniczki

Colorado plan działania jest więc musi być wszystko dobrze :) piękniejszego prezentu na święta chyba nie można sobie wymarzyć <3

Ja po wizycie, mały ma dokładnie 1001 gramów :D :D kilo szczęścia :)
I z nim i ze mną wszystko dobrze, rośniemy niestety trochę szybko ostatnio bo w tydzień mam 2 kg więcej jedząc to samo.. Więc nie wiem czy woda się zatrzymuje czy teraz już będzie leciała waga...

Ostatnia edycja:
reklama
Szafirek już zapisałam przepis:) Waga maleństwa zacna. Teraz to szybko będzie przybierał na wadze:)

Zuza, przepis na masę biorę stąd Link do: Ciasto z truskawkami i masą serowo – truskawkową - PrzyslijPrzepis.pl, truskawki zamienię na maliny i galaretkę malinowa a nie truskawkowa. Ale ten przepis z truskawkami też jest bardzo dobry:) Przepis na biszkopt mam od babci, niezawodny i sprawdzony, tyle że nie pamiętam i muszę poszukać w zeszycie. Później napiszę :)
Zuza to się narobisz. Właśnie mnie uswiadomilas że nie piekę sernika, a mój mąż uwielbia sernik z rosą. Upiekę najwyżej na sylwestra

Do góry