paulina1994
Fanka BB :)
Femibion Natal 1Dziewczyny, jakie bierzecie witaminy w ciąży?
Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Femibion Natal 1Dziewczyny, jakie bierzecie witaminy w ciąży?
Mamy tą samą gwiazdkę na górze choinki![]()
I ja już mam choinkę [emoji4]
![]()
Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Zgadzam się z tym co piszesz. Ja również nie kupuję jeszcze wózka (planuję zrobić to gdzieś koniec czerwca, początek lipca) Rzeczy dla malucha w podobnym czasie. Te rozmowy o wózkach są po to aby człowiek nie ześwirował. Każda z nas się martwi, bo wiele z nas jest po stracie lub zna kogoś osobiście, komu się coś tak strasznego przytrafiło. Ale ciąża nie może być też stanem wiecznego umartwiania się, dzieciakom w brzuszkach stres nie jest potrzebny. To, że ktoś zrobi wcześniej zakupy dla malucha nie wywołuje złego (ktoś w tym wieku wierzy jeszcze w takie zabobony??), ale powoduje, że kobieta po stracie gorzej sobie radzi psychicznie widząc te rzeczy, które przygotowała dla dzidziusia. Tak mówił psycholog mojej koleżance, której córka zmarła w czasie porodu (po zdrowej ciąży)Dziewczyny ja też jeszcze nie wybieram wózków, bo na to przyjdzie czas pod koniec 2 trymestruCzasem odezwę się w tym temacie, bo mam już dziecko więc jakieś doswiadczenie w tym temacie mam
Prawda jest taka, że jeśli coś będzie miało być nie tak to i tak będzie i nie mamy na to wpływu. Statystycznie jednak jest dużo większe prawdopodobieństwo, że wszystko będzie ok, więc nie ma po co martwić się na zapas, bo to nic nie zmieni, a tylko psuje radość z bycia w ciąży. Spokój i pozytywne myślenie. Wiem, że to trudne, ale pracuję nad tym codziennie
![]()
Z Pepco? [emoji2]Mamy tą samą gwiazdkę na górze choinki
![]()
27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
DokładnieZ Pepco? [emoji2]
![]()
Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)