reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

A tak z ciekawości są tu osoby, które nie mają i nie robią badań prenatalnych, u nas rzadko, który lekarz zleca te badania jeżeli ciąża przebiega prawidłowo, chyba, że dziecko może być obciążone jakaś wada genetyczna to wtedy, ale to też tylko niektórzy, nie wiem może u nas nie jest to takie "popularne" przez to, że najbliższa klinika, która takie badanie wykonuje jest 120 km ode mnie, ktoś tu pisał, że na prenatalnych badali przyziernosc karkowa, u nas jest to normalnie mierzone podczas USG, są te najważniejsze 3 USG kiedy lekarz wykonuje je aż nadto starannie właśnie koło 12 tyg później 20 tyg i jeszcze jedno nie pamiętam dokładnie kiedy ;)

Ja robię właśnie takie dokładniejsze usg - z badaniem przezierności, przepływów w pępowinie i czegoś tam jeszcze. Nigdy nie robiłam dodatkowych badań, bo nie jestem w grupie ryzyka, a usg wychodziło prawidłowo.

reklama
Paulina1994 - ja bede miec normalna wizyte z USG, nie prenatalna. U Nas ich nie wykonuja publicznie. Mozna odplatnie.
Ja nie robilam z chlopcami i teraz tez nie bede.
U nas nie ma ani publicznie, ani odpłatnie więc może dlatego ginekolodzy są przyzwyczajeni, że takie parametry są sprawdzane na zwykłej wizycie ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Ja robię właśnie takie dokładniejsze usg - z badaniem przezierności, przepływów w pępowinie i czegoś tam jeszcze. Nigdy nie robiłam dodatkowych badań, bo nie jestem w grupie ryzyka, a usg wychodziło prawidłowo.
To u nas też są przeprowadzane takie 3 dokładniejsze USG, ale to jest właśnie w ramach zwykłej wizyty :)

To u nas też są przeprowadzane takie 3 dokładniejsze USG, ale to jest właśnie w ramach zwykłej wizyty :)

Ja chodzę prywatnie i mam na każdej wizycie usg, ale zazwyczaj to tylko ogólne spojrzenie, czy wszystko ok, pomiary dziecka, sprawdzenie serduszka, wód płodowych. I za te usg nie płacę. Płacę za te dokładniejsze - właśnie trzy: pierwsze (chociaż to jest mniejsza kwota niż później), ok. 12 tc i połówkowe :)

Ale na pewno nie wszędzie tak jest. Moja gin. po prostu lubi mieć pewność, że wszystko ok, a usg taką większą pewność daje :)

Ja chodzę prywatnie i mam na każdej wizycie usg, ale zazwyczaj to tylko ogólne spojrzenie, czy wszystko ok, pomiary dziecka, sprawdzenie serduszka, wód płodowych. I za te usg nie płacę. Płacę za te dokładniejsze - właśnie trzy: pierwsze (chociaż to jest mniejsza kwota niż później), ok. 12 tc i połówkowe :)

Ale na pewno nie wszędzie tak jest. Moja gin. po prostu lubi mieć pewność, że wszystko ok, a usg taką większą pewność daje :)
Ja też chodzę prywatnie i USG jest na każdej wizycie :) ale za te dokładniejsze dopłaty nie ma :) co miasto to inaczej :)

Ja biorę Duphavit Pregna. Gin zachwalał, że to jakaś nowość i bardzo dobre. Na początku jak lekarz mi je zalecił to się zdziwiłam bo nigdy nie słyszałam o czymś takim i mam problem żeby je gdzieś kupić. Za pierwszym razem mi się udało od razu w pierwszej aptece za 35,50 zł a teraz szukałam i nigdzie nie było, więc musiałam zamówić, dziś odbieram ale cena już 44,90 zł za 30 sztuk. o_O

Bierzesz coś to tego czy tylko Duphavit ? :)
Ja biore tylko femibion ale się zastanawiam czy to dobrze.

Bierze któraś z Was Febibion + coś dodatkowo? Nie mówię tu o lekach na tarczyce czy nadciśnienie :)

Ale się szybko uwineliscie [emoji16] my już ponad 5 lat a o Maleństwo staraliśmy się 10mcy

f2w39n7303c24ozn.png

Czytam Was i myśle, że z moim M mielismy duuuzo szczęścia. Jedno podejście- wyliczone kiedy- i jest Fasolka :) Jedno. Szok.

reklama
Do góry