Od wczoraj plamienia się uspakajały, już tylko taki trochę brudny śluz był, a godzinę temu znowu parę kropel... Ech, czy to tak będzie do końca ciąży?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jejku, oby nie! Trzymam kciuki zeby sie nie nasilalo. Niby wiesz, ze dzidzia zdrowa, a jednak stres jest.Od wczoraj plamienia się uspakajały, już tylko taki trochę brudny śluz był, a godzinę temu znowu parę kropel... Ech, czy to tak będzie do końca ciąży?![]()
![]()
Nie nasilają się na szczęście, tylko kropelka-dwie j znowu trochę spokoju, ale dokładnie tak jak piszesz, stres jest....Jejku, oby nie! Trzymam kciuki zeby sie nie nasilalo. Niby wiesz, ze dzidzia zdrowa, a jednak stres jest.
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
Mysle, ze nie ma co sie doszukiwac swoich bledow. Robisz wszystko co mozesz zeby bylo dobrze. Juz za tydzien wizyta to sie na pewno uspokoisz. A bierzesz Duphaaton albo Luteine?Nie nasilają się na szczęście, tylko kropelka-dwie j znowu trochę spokoju, ale dokładnie tak jak piszesz, stres jest....
I potem leżę i doszukuję się powodu, może za długo leżałam podparta na boku z laptopem, albo w ogóle nie powinnam dawać rąk za głowę, albo nie wiem, co jeszcze... Leżę, noc nie robię, wstaje do łazienki i do kuchni po kanapkę itd, ale poza tym.... Ech.... Wiem, że muszę być cierpliwa ale chciałabym, żeby tych plamień już nie było....
![]()
bialy ser papryka ogorek kiszony cebula czosnek szczypiorek koperek sol pieprz vegeta zelatyna
Jasne, ze nie. Takie badania robia dopiero jak sie urodzi chore dziecko.
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
Zespol Downa to nie delecja. To duplikacja, dziecko ma w efekcie 3 chromosomy w 21 parze zamiast 2.
Pappy nie robilam, tylko dokladne genetyczne usg u lekarza z certyfikatem. Moja ciaza to jedno wielkie ryzyko - szyjka jest niewydolna a teraz jeszcze ryzyko przodujacego lozyska :/ Genetyka martwi mnie najmniej...
Zespol Downa to nie delecja. To duplikacja, dziecko ma w efekcie 3 chromosomy w 21 parze zamiast 2.
Pappy nie robilam, tylko dokladne genetyczne usg u lekarza z certyfikatem. Moja ciaza to jedno wielkie ryzyko - szyjka jest niewydolna a teraz jeszcze ryzyko przodujacego lozyska :/ Genetyka martwi mnie najmniej...
Jeśli chodzi o kaszankę, to całkiem dobrze można ją podrobić wersją wegańską - mama dała się nabrać, a kaszankę (tradycyjną) bardzo lubi i często je
edit: Link do: Wegan Nerd - Kuchnia roślinna : 'Chłopskie Jadło': wegańska kaszanka!! (przepis z przymrużeniem oka )
taka z cebulką, dobrze przyprawiona, nada się do kanapki![]()