• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

Kochana ja pracuje w Biedronce mam umowę na czas nie określony Ale byłam ostatnio na ponad 5 miesięcznym l4 i nie qiem czy ja mogę znowu iść na tak długie l4 z innym kodem choroby ???? Ja wiwm ze należy mi sie leżeć Ale co zrobisz nic nie zrobisz zobaczymy co on jutro wymyśli co mi powie boję się jak cholera ;( kochana a do pracy wróciłam półtora tyg temu
Paulinko no to trochę pokombinujemy, super że umowa na czas nieokreślony, rozumiem że byłaś na l4 5 miesięcy czyli około 150 dni (liczysz dni kalendarzowe)i było to zwolnienie w związku z kręgłosupem. Teraz wróciłaś do pracy więc mamy ten wymagany 1 dzień żeby był nowy okres zasiłkowy w związku z INNĄ chorobą - teraz będzie to zwolnienie nie związane z kręgłosupem najlepiej od innego lekarza np.ginekologa . Market napewno zwróci się z zapytaniem do zus czy mogą liczyć nowy okres zasiłkowy ale odpowiedź będzie oczywista bo obecna choroba nijak ma się do problemów z kręgosłupem . Gdybyś jednak chciała kontynuować zwolnienie na kręgosłup to musisz mieć 60 dni kalendarzowych przerwy. Ile masz urlopu z tamtego roku najlepiej zbieraj urlop żeby awaryjnie mieć czym wypełnić te 60 dni (kalendarzowe) przerwy między jednym chorobowym a drugim i znowu 182 dni ( zwolnienia na kręgosłup trudne do podważenia jeszcze w markecie gdzie wiadomo jak się zapieprza)

reklama
Ale Ty jesteś zorganizowana :-) też bym tak chciała :P
Nie ma innego wyjścia. Miałam kiedyś tak dobrze dzień poukladany za czasów studiów. Boże , wtedy moja doba się nie skończyła. Wychodziłam z domu o 7 wracałam o 21, szłam na imprezę a spać kladlam się o 3 a czasami wcale i taka "wczorajsza" znowu na uczelnie haha. Potem się rozleniwilam i jak wracałam z pracy to ledwo stałam na nogach i spać szłam o 20 ale sądzę że to było reż spowodowane chwilowymi stanami depresyjnymi. A dzisiaj sama widzisz [emoji4] dzieci muszą wyjść i czy mi się chce czy nie wstać do nich trzeba. Ale te ich uśmiechy dają mi siłę.

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Paulinko no to trochę pokombinujemy, super że umowa na czas nieokreślony, rozumiem że byłaś na l4 5 miesięcy czyli około 150 dni (liczysz dni kalendarzowe)i było to zwolnienie w związku z kręgłosupem. Teraz wróciłaś do pracy więc mamy ten wymagany 1 dzień żeby był nowy okres zasiłkowy w związku z INNĄ chorobą - teraz będzie to zwolnienie nie związane z kręgłosupem najlepiej od innego lekarza np.ginekologa . Market napewno zwróci się z zapytaniem do zus czy mogą liczyć nowy okres zasiłkowy ale odpowiedź będzie oczywista bo obecna choroba nijak ma się do problemów z kręgosłupem . Gdybyś jednak chciała kontynuować zwolnienie na kręgosłup to musisz mieć 60 dni kalendarzowych przerwy. Ile masz urlopu z tamtego roku najlepiej zbieraj urlop żeby awaryjnie mieć czym wypełnić te 60 dni (kalendarzowe) przerwy między jednym chorobowym a drugim i znowu 182 dni ( zwolnienia na kręgosłup trudne do podważenia jeszcze w markecie gdzie wiadomo jak się zapieprza)
Czyli mam rozumieć że mogę iść znowu na l4 tak np od ginekologa od jutra tak i nic mi nie będą mogli zrobić czyli zwolnić?? Kochana jesteś

Cześć Dziewczyny,
@dżoasia, szkoda, że beta taka niejednoznaczna ale jak historia pokazuje, to z pięknych bet często bywa lipa, jak również ze słabych bet są ciąże. Nie ma się co mamić bez sensu ale nadzieja umiera ostatnia.

U mnie w końcu się rozkręcił okres, więc od jutra estrofem i acard idą w ruch.
Postanowiliśmy, że chcemy hodować nasze zarodki do 5 doby i w razie niewypału bierzemy blastki nd. Pytanie co powie na to lekarz? ;)

reklama
A jak u Was sprawy remontu?? Jesteście jeszcze u mamy czy już u siebie??
Sporo zrobione, kominek, podlogi,.schody lazienki, ale kuchni nie ma jeszcze, barierki do schodow, drzwi wewnetrznych... opoznia sie jak choroba...
Juz nie mam parcia zeby wracac szybko... moze w polowie lutego?
Ale bede cham i pochwale sie kominkiem chociaz jeszcze go nie widzialam na żywo
1515578940-0167469a06614ed1-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry