reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny ja normalnie weszlam w grupy z aplikacji. Nawet wyslalam prosbe o przylaczenie. Mam nadzieje, ze doszlo [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Ja biorę. Też dostałam infekcji po niej więc mi lekarz zmienił na podjezykowa i jest ok. Ja bym sama nie odstawiala. Podobno odstawiam się miedzy 17 a 19 tygodniem dopiero kiedy łożysko już samo pięknie pracuje.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Mialam do 12 tc i wystsrczylo

Prawda nie odstawia sie samemu lutki tylko lekarz szybko i da te pod jezyk

Moxecie aplikowac tez ja palcem jesli dopochwowa ( ja tak robilam ) oczywiscie myjac rece przed i po , balam sue ze aplikatorem podraznie szyjke

A moja lekarka wczoraj powiedziała mi że po skończonym 14 tygodniu już nie trzeba brac bo między 13 a 14 dochodzi do przejęcia funkcji przez łożysko i mimo że jestem w 15 tygodniu zostały mi 3 tabletki powiedziała że jak chce to mam je wziąść do końca j potem już nie muszę kurde mam nadzieję , że wie co mówi
Moja też ostatnio mówiła że pomału będziemy rezygnować z duphastonu. W piątek jeszcze wypytam o wszystko [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Wlasnie skonczylam rozmawiac z lekarzen. Jesli nie mam plamien i nic złego sie nie dzieje to moge odstawić luteine. [emoji4]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno byś dała radę :) przy drugim było dużo łatwiej, niż tylko ze starszakiem. Sam fakt, że się sobą zajmą troszeczkę, dużo ułatwia. Starszy był sam, w pobliżu żadnych dzieci i on cały czas domagał się naszej uwagi. A teraz potrafią się bawić pół dnia i rodzice dla nich nie istnieją:)

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Mój jak zaszłam w ciążę to mówił że w kolejnym roku w grudniu jak maluszek będzie już paromiesieczny to ruszamy z kolejnymi staraniami:D ale zobaczymy jak to będzie jaki będzie nasz synuś i czy na pewno tak szybko się zdecydujemy na kolejne maleństwo:) co da los to tak będzie :) nie lubię planów na " zapas " po wcześniejszych przejściach gdzie już miałam wszystko zaplanowane i wszystko runelo jak domek z kart to mam uprzedzenie . Cieszę się dniem dzisiejszym że jest ok i oby tak do lipca a późnej zobaczymy :)

Ja brałam duphaston, ale w szpitalu mi mówili, że nie ma sensu po 14 tygodniu, przynajmniej w moim wypadku...
Ale jak masz wątpliwości, to najlepiej zadzwoń do lekarza - na własną rękę bym nie odstawiała...

0d1yrjjgtd95fou3.png

No właśnie widzisz czyli tak samo wczoraj mi powiedziała moja lekarka :) więc może coś w tym jest , ale najlepiej to skonsultować bo co lekarz to inna teoria :) A jakby nie było to lek i warto wszystko konsultować z lekarzem :)

reklama
Do góry