reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mi z chinola tez wychodzi dziewczynka. Najgorsze wlasnie nastawić sie na dana plec. Ale powiem ci ze mam znajoma co chciala corke a jak wyszlo ze syn to plakala po nochach. A jak sie urodzil bo zakochala sie i mowila ze glupia byla bo ma idealnego synka.

Wspolczuje zabaw corki. Od lipca skonczy sie spanie a zacznie karmienie. Moze mloda powoli cie na to przygotowuje[emoji12]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Może... choć jeszcze nie zdążyłam się odzwyczaić od nocnego karmienia. Ja tam pół biedy ta noc jakoś przeżyłam ale mój M wkurw... jak tu się denerwować jak taki mały bak leży i na zmianę robi Miauuu hauuu hauuu i uśmiech od ucha do ucha

Ja już wam pisałam ze liczę na chłopaka ale jak będzie dziewczynka to tez spoko przynajmniej komplet ciuszków będę mieć. Fajnie było by mieć parke.

Tak w ogóle to chciałabym mieć 3 dzieci. O ile warunki pozwolą i nie zderzymy się ze ściana systemu to 3 chcielibyśmy adoptować. Ale to odległe plany i całkiem mozliwe ze nierealne

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hihi ale ma chlopina cisnienie na potomka. No ale cos w tym jest ze podswiadomie facet chce miec syna.swojego dziedzica.....przedluzenie nazwiska i rodu. Hihi
Ale prawda jest taka ze to corka jest tatusiowa a synek mamusi . u mnie sprawdza sie to w 100 procentach

U mnie z tym troche ciezko, bo siedze z dzieciakami sama caly dzien, maz w pracy od 6-18, wroci, zje, chwile posiedzi i wnet spac, bo padniety.
W wolnych dniach jak cos robi, to wola corki zeby pomogly na swoj sposob, ale jednak to malo. Dwulatka jest za tata dopiero jak ja zazdrosc ogarnie, ze starsza sie do mnie np przytula.

xrotgov3q3o4y33i.png

Mi z chińskiego też dziewczynka, ale mój syn też powinien być dziewczynką. Ja za to jak przeglądam wózki to mi się podobają (o zgrozo!) ciemnoróżowe, szaro-różowe i czarno-różowe ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Powiem wam że niektórzy faceci maja straszne parcie ba synka,( mój mąż zawsze mówi żeby tylko zdrowe to najważniejsze ja też tak uważam) ale nasz znajomy któremu urodziła się córka a ja już byłam w ciąży to jak się dowiedział że będzie u nas syn to potrafił dzwonić co tydzień do męża czy napewno będzie syn bo się moze pozmieniać tak już stało się to denerwujące ale jakoś mi przeszło :) później po pijaku powiedział mi że gdyby wiedział że drugie dziecko będzie synkiem to by się zdecydował od razu a tak to jego coraz na 6 lat i nadal nic nie słyszę o drugim, dziwny jest:/ale coreczka tatusia kocha ja strasznie

Mi z chińskiego też dziewczynka, ale mój syn też powinien być dziewczynką. Ja za to jak przeglądam wózki to mi się podobają (o zgrozo!) ciemnoróżowe, szaro-różowe i czarno-różowe ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja mam wózek po synku wykorzystam jeszcze go :)
Jest w większości kremowy z granatem i czerwienom, jak będzie córka to przywiązanie różowa wstazke :)

U mnie z tym troche ciezko, bo siedze z dzieciakami sama caly dzien, maz w pracy od 6-18, wroci, zje, chwile posiedzi i wnet spac, bo padniety.
W wolnych dniach jak cos robi, to wola corki zeby pomogly na swoj sposob, ale jednak to malo. Dwulatka jest za tata dopiero jak ja zazdrosc ogarnie, ze starsza sie do mnie np przytula.

xrotgov3q3o4y33i.png

Znam twoj bol. Ja tez cale dnie sama . D pracyje 2xna rano 2xdruga 2 xnoc 2 dni wolne. Niedziela nie niedziela i w robocie.Ale jest tak ze ma czas dla nic. Np wczoraj 22 a oni zamist spac wojne na poduszki.

Hihi ale ma chlopina cisnienie na potomka. No ale cos w tym jest ze podswiadomie facet chce miec syna.swojego dziedzica.....przedluzenie nazwiska i rodu. Hihi
Ale prawda jest taka ze to corka jest tatusiowa a synek mamusi . u mnie sprawdza sie to w 100 procentach

Powiem Ci, że u mojego M też to się sprawdza, przynajmniej w połowie, bo córka jest straszną córeczką tatusia, syn raczej neutralny.

Powiem wam że niektórzy faceci maja straszne parcie ba synka,( mój mąż zawsze mówi żeby tylko zdrowe to najważniejsze ja też tak uważam) ale nasz znajomy któremu urodziła się córka a ja już byłam w ciąży to jak się dowiedział że będzie u nas syn to potrafił dzwonić co tydzień do męża czy napewno będzie syn bo się moze pozmieniać tak już stało się to denerwujące ale jakoś mi przeszło :) później po pijaku powiedział mi że gdyby wiedział że drugie dziecko będzie synkiem to by się zdecydował od razu a tak to jego coraz na 6 lat i nadal nic nie słyszę o drugim, dziwny jest:/ale coreczka tatusia kocha ja strasznie
To niestety działa w obie strony, bo niektóre kobiety mają takie parcie na dziewczynkę, że nie cieszą się z chłopca. U nas nigdy nie bylo na parcia na żadna płeć. Mój mąż na szczęście jest normalny. Oboje wychodzimy z założenia, że najważniejsze są zdrowe dzieci.

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja tez tak mam ,patrze na taka kolprystyke jak ty plus fiolet jeszcze. Hihi dobrze ze wozka nie bede kupowac. Bo dostane od znajomych kolor szary wiec uniwersalny.

Do góry