maćku
Moderatorka
Akurat magicznej plasteliny raczej nie dasz rady zrobić w domuJa juz takich plastelin i innych play-doh nie kupuje
Jest tyle przepisów na takie rzeczy w necie z składników, które mamy w domu ze sie nie opłaca
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Akurat magicznej plasteliny raczej nie dasz rady zrobić w domuJa juz takich plastelin i innych play-doh nie kupuje
Jest tyle przepisów na takie rzeczy w necie z składników, które mamy w domu ze sie nie opłaca
Mi się Gaja podoba, podobnie Pola, ale też ZosiaCo myślicie o imieniu Gaja?
ten szum można też nagrać i puszczać dziecku. u nas z wszystkich usypiaczy (a mieliśmy kilka, które dostaliśmy jako prezenty właśnie) tylko Szumiś się sprawdził. on ma jedna wielką przewagę nad innymi - świetnie wycisza hałasy
BTW - przypomniała mi się znajoma, której córka zasypiała tyko przy dźwięku odkurzacza, więc oni ten odkurzacz tak sobie włączali przy każdej drzemce/ śnie Młodej do momentu aż im przyszedł po miesiącu rachunek za prądwtedy wpadli na pomysł nagrania odkurzacza
![]()
Cieszę się, że mój lekarz nie chciał własnie z tego względu mnie informowaćTo było do przewidzenia[emoji3]
Dzięki, wypróbuję pewno[emoji4] Przerabiałam kilka przepisów już, ale jednak te sklepowe lepiej odchodzą od foremek, więc może tym razem się uda.CIASTOLINA
2 szklanki mąki
1 szklanka soli
1,5 łyżki kwasku cytrynowego
2 łyżki oliwy
Aromat do ciasta (np. migdałowy)
Barwnik spożywczy
2 szklanki wrzątku
Wszystko razem mieszamy. Dobrze wrzątek wlać przed samym mieszaniem, wtedy szybciej uzyskamy właściwą konsystencję. Gdy ciasto będzie zbyt rzadkie można dodać mąki, ale nie za dużo (żeby ciastolina nie była zbyt twarda). Najlepiej odczekać, aż ostygnie i wtedy uzyskuje ona właściwą postać. Przechowywać w szczelnie zamkniętych pojemnikach, by nie wyschła.
A ta magiczna jest faktycznie warta uwagi, ale play-doh juz na pewno nie i zwykła plastelina
![]()