reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja po usg. Wymiary dziecka 6,25 cm, serduszko 150/minute, szerokość główki od ciemienia do ciemienia 1,92 cm, długość kości udowej 0,93 cm, przezorność karkowa 1,2 mm, widoczna kość nosowa. No i moja szyjka 5,0 cm. Nie wiem kto w środku ale ta wiedza mi jeszcze nie potrzebna. 13tc+0dni. Też miałam najpierw dopochwowo, a później brzuszek. Następne usg zapisane na 12.03.

Super najważniejsze że dzidzia zdrowa:)

reklama
Ja to traktuję jako zabawę, bo mam koleżankę, której lekarz na 4 USG w ciąży zawsze widział synka i Adaś miał przygotowany niebieski pokoik, plus wszystkie ubranka. Nawet podpisane łóżeczko na zamówienie a ze szpitala wróciła z Alicją ;-) Lekarz pracował 25 lat w zawodzie. Znam tylko jeden taki przypadek.
Spoko, ja się cieszę, że prognozujesz jaka płeć i jestem ciekawa czy się sprawdzi. Jeśli tak, to stawiam kawę :-) Chciałabym synka, ale córkę będę kochała równie mocno. Tylko będzie mi trudniej opanować strach o nią. Zdjęcie wrzuciłam, bo chciałam znać Waszą opinię. Gdybym nie chciała to bym nie wrzucała go ;-) A na tamtym forum wielu dziewczyną się sprawdza? Tak z ciekawości?
Ja zostałam zgwałcona jako 8 latka dlatego nie chciałam mieć nigdy córki. Zawsze sobie mówiłam, że będę mieć chłopców i oni będą super silni i nikt im nic nie zrobi. Taki system obronny.
Tak na tym forum dziewczyny są genialne, w oge ich wiedza jest niesamowita. Są lepsze niż niektórzy ginekolodzy ;-)
Nie bardzo wiem co mam napisać bardzo Ci współczuję bo zdaje sobie sprawę że to zostaje do końca życia, w tym wypadku faktycznie strach o córkę będzie ogromny ale przecież jest mała szansa że podzieli twój los. Ściskam mocno

W 13tc na usg już wyrostka np. Nie widać [emoji39] i jak poprosiłam lekarza by określił płeć to skierował obraz między nogi malucha i siusiaka nie widać :) zrobiłam screena filmu z usg żeby Wam pokazać [emoji16] narazie dziewczynka
1516202971-ba7a7e9709c0874f-aaaaaa.jpeg

f2w39n7303c24ozn.png
Fajnie, że masz filmiki. U nas nie pozwalają nagrywać, ani robić zdjęć. Będziesz miała pamiątkę :-)

Tak na tym forum dziewczyny są genialne, w oge ich wiedza jest niesamowita. Są lepsze niż niektórzy ginekolodzy ;-)
Nie bardzo wiem co mam napisać bardzo Ci współczuję bo zdaje sobie sprawę że to zostaje do końca życia, w tym wypadku faktycznie strach o córkę będzie ogromny ale przecież jest mała szansa że podzieli twój los. Ściskam mocno
Dziękuję, nie radziłam sobie z tym przez bardzo długi czas, ale teraz jest ok. Miałam super terapeutkę. Oczywiście, że będzie dobrze :-) A dziewczynka pójdzie na karate ;-)

A ja dzisiaj stwierdziłam, że będę mieć córkę :rotfl:

Zamawiałam tkaniny na allegro, poza sporą liczbą innych zamówiłam mikrofibrę poscielową (za 3zł/mb)...
Zamówiłam taki wzór:
97bd30d1badb374caa147999353eb5f7.jpg

Wybór nie był duży, a stwierdziłam, że na poduszki itd się nada, mężowi się podobał, itd ;)

Okazało się dzisiaj, jak mąż pojechał odebrać, że nie ma... W zamian dostałam.......
e19f5e0156729427242b72f51cc2beb8.jpg

Moje podsumowanie: cóż, chyba będzie córka ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry