Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Jeśli chodzi o trisomię to nie miałam podobnego wyniku, ale ryzyko zahamowania wzrastania płodu to 1:149. Przyjmuję acard, dziecko rośnie prawidłowo, przepływy są ok. Teraz 30 tc.Witam
Dostałam winik USG 1 trymestru
Trysomia 21 1:558
Zachamowanie wzrostu płodu przed 37 tyg ciąży 1:115
Bardzo stresuje ,kto miał podobne ,co kazał lekarz?
Na USG lekarz powiedział że wszystko jest ok,żadnych przeciwwskazań nie ma do patologiiJeśli chodzi o trisomię to nie miałam podobnego wyniku, ale ryzyko zahamowania wzrastania płodu to 1:149. Przyjmuję acard, dziecko rośnie prawidłowo, przepływy są ok. Teraz 30 tc.
Wynik apropo trisomii chyba nie kwalifikuje Cię jeszcze na amniopunkcję, nie ? Nie jest to tak naprawdę zły wynik. Rozważ może badania nipt. Usg już miałaś?
Jaką miałaś wartość białka pappa i wolne beta hcg ? U mnie pappa było 0,4 MOM a hcg 2,5 i na tej podstawie trisomia 21 ryzyko 1:115. Zrobiłam nifty pro i wyszło ryzyko niskie. Wszystkie USG i echo serca wyszły idealnie. Ile ja się naczytałam na forach o tym teście pappa i różnych historii, i praktycznie wszystkie dzieci były zdrowe. Ten test pappa jest przestarzały i nie aktualizowany od kilkunastu lat. Dla własnego spokoju proponuję zrobić test niftyWitam
Pappa 0,3,a hcg 1,35mom,i czemuś połowa winikow wyliczona na podstawie wieku mam 30Jaką miałaś wartość białka pappa i wolne beta hcg ? U mnie pappa było 0,4 MOM a hcg 2,5 i na tej podstawie trisomia 21 ryzyko 1:115. Zrobiłam nifty pro i wyszło ryzyko niskie. Wszystkie USG i echo serca wyszły idealnie. Ile ja się naczytałam na forach o tym teście pappa i różnych historii, i praktycznie wszystkie dzieci były zdrowe. Ten test pappa jest przestarzały i nie aktualizowany od kilkunastu lat. Dla własnego spokoju proponuję zrobić test niftybo wiem jak to jest zamartwiać się ….
Spróbuj się zdystansować. To nie jest zły wynik. Na fgr zapewne dostałaś acard, który pomaga bardzo. Jeśli masz fundusze i to Cię uspokoi to tak jak wspomniałam-możesz rozważać nipt. Ja robiłam nipt bez wskazań, jeszcze przed badaniem 1 trym i bardzo mnie to uspokoiło.Na USG lekarz powiedział że wszystko jest ok,żadnych przeciwwskazań nie ma do patologii
W tym teście ryzyko podstawowe jest obliczane na podstawie wieku, czyli im jesteś starsza tym wyższePappa 0,3,a hcg 1,35mom,i czemuś połowa winikow wyliczona na podstawie wieku mam 30
Mam 05 maja wizytę .właśnie bardzo straszą ,jak powiedzieli że gotowe winiki to mam jak najszybciej iść do lekarzaW tym teście ryzyko podstawowe jest obliczane na podstawie wieku, czyli im jesteś starsza tym wyższeja mam 32 lata. W Twojej sytuacji raczej nie ma obaw o trisomie, jedynie bym skontrolowała te ryzyko zahamowania wzrastania płodu
To jest statystka, 557 na 558 ciąż nie będzie miało tej wady.Witam
1,7mm w normieTo jest statystka, 557 na 558 ciąż nie będzie miało tej wady.
Co do zahamowania wzrostu, pójdziesz do swojego lekarza i zapewne zaleci brać acard.
Jaką miałaś przezierność karku,tzn dziecko ? NT się to oznacza.