93kora
Moderator
No to jest w porządku, jeśli zmierzył lekarz na dobrym sprzęcie1,7mm w normie
To jest tylko statystyka, powtarzam
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
No to jest w porządku, jeśli zmierzył lekarz na dobrym sprzęcie1,7mm w normie
Dziękuję za informacjęNo to jest w porządku, jeśli zmierzył lekarz na dobrym sprzęcie
To jest tylko statystyka, powtarzam
Nie, po prostu bardzo dużo kobiet nie ma pojęcia o tym, czym jest pappa i jaką pełni funkcję. To badanie przesiewowe, które ma wyłonić kobiety, które powinny iść w kierunku dalszej diagnostyki. Tak samo działają każde inne testy przesiewowe np. w kierunku nowotworów. Oczywiste jest to, że przy ryzyku rzedy 1:150 praktycznie wszystkie dzieci będą zdrowe, bo to oznacza jeden na 150 przypadków.Jaką miałaś wartość białka pappa i wolne beta hcg ? U mnie pappa było 0,4 MOM a hcg 2,5 i na tej podstawie trisomia 21 ryzyko 1:115. Zrobiłam nifty pro i wyszło ryzyko niskie. Wszystkie USG i echo serca wyszły idealnie. Ile ja się naczytałam na forach o tym teście pappa i różnych historii, i praktycznie wszystkie dzieci były zdrowe. Ten test pappa jest przestarzały i nie aktualizowany od kilkunastu lat. Dla własnego spokoju proponuję zrobić test niftybo wiem jak to jest zamartwiać się ….
Tak, zgadzam się, po prostu jak dostaje się wynik z ryzykiem 1:150 i lekarz mówi że należy zrobić amniopunkcję to stres jest niesamowity, i nawet wiedząc że szanse na chore dziecko i tak są małe to jednak traci się racjonalne myślenie i w głowie siedzi tylko myśl, że coś jest nie tak i że dziecko może być choreNie, po prostu bardzo dużo kobiet nie ma pojęcia o tym, czym jest pappa i jaką pełni funkcję. To badanie przesiewowe, które ma wyłonić kobiety, które powinny iść w kierunku dalszej diagnostyki. Tak samo działają każde inne testy przesiewowe np. w kierunku nowotworów. Oczywiste jest to, że przy ryzyku rzedy 1:150 praktycznie wszystkie dzieci będą zdrowe, bo to oznacza jeden na 150 przypadków.
No tak, bo ktoś musi byc tym jednym przypadkiem...ale pisanie, ze testy pappa sa przestarzałe to jakaś bzdura, to ważne badanie.Tak, zgadzam się, po prostu jak dostaje się wynik z ryzykiem 1:150 i lekarz mówi że należy zrobić amniopunkcję to stres jest niesamowity, i nawet wiedząc że szanse na chore dziecko i tak są małe to jednak traci się racjonalne myślenie i w głowie siedzi tylko myśl, że coś jest nie tak i że dziecko może być chore
Ale amniopunkcji nie robią 5min po dostaniu wyniku i jest czas na to, żeby ochłonąćTak, zgadzam się, po prostu jak dostaje się wynik z ryzykiem 1:150 i lekarz mówi że należy zrobić amniopunkcję to stres jest niesamowity, i nawet wiedząc że szanse na chore dziecko i tak są małe to jednak traci się racjonalne myślenie i w głowie siedzi tylko myśl, że coś jest nie tak i że dziecko może być chore