reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
My dzisiaj wielkie porządki...
Mąż nadal trochę chory, więc nie pojechał na budowę, i sprzątamy ;)
Ja nadal mam ograniczenia, więc mąż sporo musi zrobić, ale z moją pomocą idzie mu dużo sprawniej ;)
A potem trochę przyjemności :) gołąbki, "sernik" chyba z pomarańczami, czekoladki, i może jeszcze jakieś ciasto - byłaby szarlotka, ale jabłka za dobre były i wczoraj zjadłam ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

My dzisiaj wielkie porządki...
Mąż nadal trochę chory, więc nie pojechał na budowę, i sprzątamy ;)
Ja nadal mam ograniczenia, więc mąż sporo musi zrobić, ale z moją pomocą idzie mu dużo sprawniej ;)
A potem trochę przyjemności :) gołąbki, "sernik" chyba z pomarańczami, czekoladki, i może jeszcze jakieś ciasto - byłaby szarlotka, ale jabłka za dobre były i wczoraj zjadłam ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja mam teraz fazę na jabłka! Takie twarde! i słodkie! Ale mam dylemat :( Bardzo mi smakują ale strasznie męczy mnie po nich zgaga :(

Obudziłam się dziś, i jakoś czuję się "nie w ciąży" :( Włącza mi się tryb paniki. A wizyta dopiero 31...ech:(
To jest właśnie 2 trymestr. Żadnych dolegliwości tylko brzuszek :) Nic tylko się cieszyć :) Ja dziś też czuję się nie w ciąży i mam ogromną nadzieję, że to już koniec dolegliwości. Zaczęłam 14tc :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

@nagini84 ja należę do tych szczęściar, które od początku ciąży nie mają objawów, może przez cały okres ciąży zabolał mnie brzuch kilka razy, i może raz czy dwa miałam lekką niestrawność:) Także objawów nie wyglądam. Po prostu samopoczucie kiepskie. I jednak 4 tygodnie czekania na wizytę to dla mnie dużo... co innego jak ktoś czuje bobasa, i wie że jest okej.. ale ten początek dla mnie to istne nerwy.

Ja też jeszcze bobasa też nie czuję, ale wiem, że jest dobrze, bo czemu miałoby nie być :) Przy 1 ciąży bardziej schizowalam, teraz jestem spokojna [emoji4]

p19uqqmzxqi22hcj.png

Dziewczyny nie wiem czy już była rozmowa na ten temat, i czy to nie sprawa oczywista, ale jak wy liczycie tygodnie ciąży? Nie chodzi mi o podział trymestrów, bo na to jest kilka teorii, ale o zwykłe tygodnie. Skoro ja dziś jestem 13+6 to rozumuje że kończę właśnie 13 tydzień i jutro przywitam 14? Czy inaczej, rozpoczynając 14+1 to znaczy ze 15?
Jestem głupia w tym :no:

reklama
Hej dziewczyny! Trochę mnie tu nie bylo. Od kiedy zaczelam remont mieszkania nie mam na nic czasu. Od wczorajszego wieczora mam dziwne klucia w lewym dole brzucha. Raz silne a raz słabe i niee wiem czy panikowac i jechac do szpitala czy to normalka. Pierwszy raz czuje taki bol wiec nie wiem co robic. Dzwoniłam do lekarza ale nie odbiera. [emoji25][emoji25]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wczoraj miałam tak, że kulo mnie dwa razy... Za każdym razem tak z minute/dwie/trzy... Dokładnie nie wiem... Ale przeszło

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry