reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja mam kość udową 1,5cm co odpowiada 14+6 a a szerokość główki 3,2cm co odpowiada 15+0 :) Mam też podany obwód brzuszka 10,3cm i to odpowiada 16+4.

Spoko jest ten Vulcano. Ma delikatną konstrukcję tylko, że rama jest tylko w białym kolorze. Jedynie w wersji s-line jest i w białej i grafitowej ale za to nie ma tego koloru, który mi się podoba, takiego szarego. Mojemu M się on najbardziej podoba :) Kosz ma całkiem inny niż ten Holland. W Hollandzie jest taki:
Zobacz załącznik 836856
A w Vulcano taki:
Zobacz załącznik 836857
Dużo wygodniejszy moim zdaniem. Bo do Hollanda nie wyobrażam sobie włożyć np butelki z wodą, szczególnie tak na szybko :)

Pappa jest tylko z krwi. Przezierność i kość nosową no i całą resztę innych rzeczy lekarz sprawdza na USG a test Pappa (test podwójny) jest tego uzupełnieniem. Ale jeśli masz dobre wyniki to pewnie lekarz uznał, że wystarczy tylko USG :) Ja już jestem starsza :D mam 31 lat w lipcu i mnie wyniki z samego USG wychodziły jakoś 1:3000, 1:4000. Ale mój lekarz zleca swoim pacjentką i usg i pappa :)

Śliczności [emoji7] Ale te nasze bobasy się zmieniają szybko :) dopiero były maleńkimi groszkami :)
Ale chyba pomiary się różnią na każdym usg bo moje niby większe a tygodniami tak samo nawet kość udową mam na 14+3

reklama
Ja mam kość udową 1,5cm co odpowiada 14+6 a a szerokość główki 3,2cm co odpowiada 15+0 :) Mam też podany obwód brzuszka 10,3cm i to odpowiada 16+4.

Spoko jest ten Vulcano. Ma delikatną konstrukcję tylko, że rama jest tylko w białym kolorze. Jedynie w wersji s-line jest i w białej i grafitowej ale za to nie ma tego koloru, który mi się podoba, takiego szarego. Mojemu M się on najbardziej podoba :) Kosz ma całkiem inny niż ten Holland. W Hollandzie jest taki:
Zobacz załącznik 836856
A w Vulcano taki:
Zobacz załącznik 836857
Dużo wygodniejszy moim zdaniem. Bo do Hollanda nie wyobrażam sobie włożyć np butelki z wodą, szczególnie tak na szybko :)

Pappa jest tylko z krwi. Przezierność i kość nosową no i całą resztę innych rzeczy lekarz sprawdza na USG a test Pappa (test podwójny) jest tego uzupełnieniem. Ale jeśli masz dobre wyniki to pewnie lekarz uznał, że wystarczy tylko USG :) Ja już jestem starsza :D mam 31 lat w lipcu i mnie wyniki z samego USG wychodziły jakoś 1:3000, 1:4000. Ale mój lekarz zleca swoim pacjentką i usg i pappa :)

Śliczności [emoji7] Ale te nasze bobasy się zmieniają szybko :) dopiero były maleńkimi groszkami :)
Ale i tak nasze wymiary w tym samym dniu są bardzo podobne więc widać że wszystko ok☺️

To mi sie właśnie ta biała rama podoba :) po dołączeniu do tych grup na fb mam nadzieję, ze na wiosnę znajdę jakiś używany wózek :)
Na pewno uda się coś znaleźć :) Dużo fajnych wózków ludzie sprzedają w korzystnych cenach. Mnie też się zawsze podobały białe ramy, tylko ostatnio jak zachorowałam na tego szarego Hollanda w groszki to jakoś bardziej spodobała mi się grafitowa rama :) Ale do tego Vulcano mi biała pasuje :)
Mojemu M spodobał się taki:
ss.png

i zielony
Bez tytułu.png

Ale myśleliśmy, że ten zielony będzie taki bardziej jaskrawy ale niestety nie. Udało mi się zobaczyć próbnik kolorów i wychodzi na to, że to taki zwykły zielony.
27164736_1543350435713898_7348134893921037786_o.jpg

Załączniki

• ss.png
    ss.png
    827,8 KB · Wyświetleń: 3 736
  • Bez tytułu.png
    Bez tytułu.png
    138 KB · Wyświetleń: 3 749
  • 27164736_1543350435713898_7348134893921037786_o.jpg
    27164736_1543350435713898_7348134893921037786_o.jpg
    264,5 KB · Wyświetleń: 3 746

Zobacz załącznik 836856
A w Vulcano taki:
Zobacz załącznik 836857

W szoku byłam, że tak już widać a jak podniosło rączkę i wsadziło kciuk do buzi to aż się wzruszyłam ☺️

Na pewno uda się coś znaleźć :) Dużo fajnych wózków ludzie sprzedają w korzystnych cenach. Mnie też się zawsze podobały białe ramy, tylko ostatnio jak zachorowałam na tego szarego Hollanda w groszki to jakoś bardziej spodobała mi się grafitowa rama :) Ale do tego Vulcano mi biała pasuje :)
Mojemu M spodobał się taki:
Zobacz załącznik 836858
i zielony
Zobacz załącznik 836859
Ale myśleliśmy, że ten zielony będzie taki bardziej jaskrawy ale niestety nie. Udało mi się zobaczyć próbnik kolorów i wychodzi na to, że to taki zwykły zielony.
Zobacz załącznik 836860
Mi sie żółty bardziej podoba, mniej spotykany. Zresztą, do lipca jeszcze pół roku, może i Tobie i M. sie jeszcze spodoba coś :) a może się przekona do groszkow ;) w sumie to ty będziesz w większości chodzić na spacery :)

Hej dziewczynki, co do kolorów to kiedyś w sklepie sprzedawca mi powiedział że do żółtego bardziej owady się zlatuja, bo właśnie wybrałam że wstawkami żółtymi i on mi doradzil, chyba nie chciał mi na zle
Także pisze bo sobie o tym przypomniałam

Hej dziewczynki, co do kolorów to kiedyś w sklepie sprzedawca mi powiedział że do żółtego bardziej owady się zlatuja, bo właśnie wybrałam że wstawkami żółtymi i on mi doradzil, chyba nie chciał mi na zle
Także pisze bo sobie o tym przypomniałam
Chociaż w tym wózku jest tego koloru malo

reklama
Mi sie żółty bardziej podoba, mniej spotykany. Zresztą, do lipca jeszcze pół roku, może i Tobie i M. sie jeszcze spodoba coś :) a może się przekona do groszkow ;) w sumie to ty będziesz w większości chodzić na spacery :)
Mnie póki co podoba się szary [emoji7]
27329783_1646924822058202_1077068624_o.jpg

redavecad ten, który pokazuje jest właśnie do kupienia za 1000zł 2w1 używany od lipca 2017. Spacerówka nieużywana :) Zastanawiam się nad nim.

Załączniki

• 27329783_1646924822058202_1077068624_o.jpg
    27329783_1646924822058202_1077068624_o.jpg
    258,4 KB · Wyświetleń: 308
Do góry