reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Oj lepiej zapytaj lekarza. W ciazy chyba zadnych szczepionek nie mozna brac w koncu to bakteria

0d1ysek2ashcgepe.png
W 8tc byłam szczepiona przeciwko grypie. Były w pracy szczepienia, zadzwoniłam do gin to powiedziała, że koniecznie sie zaszczepić. Większe ryzyko niesie zachorowanie na grypę w okresie ciaży niż zaszczepienie przed nia. Mówiła mi wtedyże w ciąży można przyjmowac 3 rodzaje szczepionek ale nie pamietam na co...

reklama
No wlasnie w poprzedniej ciazy nie znalazlam zlotego srodka[emoji53] Jedynie Rennie jakas tam ulge przynosi, ale poyem na koniec juz mi nic nie pomagalo. Pamietam jak nocami siedzialam w lozku i plakalam[emoji20]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja pamiętam, że na koncowce ciąży pomagaly mi tylko wymioty, by tej żółci się pozbyc ;( teraz boje sie, że będzie gorzej, bo nie mam już woreczka żółciowego.

@olaaa7 @Jola92 @Wronka199 tak chorowałam juz na ospę ale ospa jest bardzo niebezpieczna dla płodu i Organizm w ciąży tez jest bardziej osłabiony. Oczywiście panikowałam cały czwartek czy czasem mnie nie zaraził.
Ostatnio od tego samego kolegi zaraziłam grypa bo on notorycznie przychodzi chory, jak nie z zapaleniem płuc to teraz z ospa.

Czy któraś z was szczepiła sie na grypę w ciąży? Tu bardzo polecają ale ja zrezygnowałam.
Ja byłam szczepiona i wszystko w jak najlepszym porządku. Niestety ale na lotnisku byłam narażona na to choróbsko, gin zalecił to się zaszczepiłam :)

Moja siostra tez wlasnie nie ma :/ gdy byl czas na chodzenie do kosciola chodzila na treningi, jezdzila na mecze. I przepadlo. A teraz jest problem bo oprocz niej nie mam kogo dax na chrzestna :/ nie da sie jakos zalatwic papierka ? Dac kase i zeby to jakos przeszlo ?
Moja mama mówiła że można gdzieś przesiać skurucony kurs do bierzmowania ale to w głównych miastach i biskupów chyba że księdza ublaga wszystko i niego zda A on przymruzy oko na to że koscila niechodzilo się... chyba teraz w marcu jest bierzmowanie może warto się dopytać powiedzieć że ma się zostać rodzicem chrzestnym

m3sxskjoy7l8ehmb.png

Moja mama mówiła że można gdzieś przesiać skurucony kurs do bierzmowania ale to w głównych miastach i biskupów chyba że księdza ublaga wszystko i niego zda A on przymruzy oko na to że koscila niechodzilo się... chyba teraz w marcu jest bierzmowanie może warto się dopytać powiedzieć że ma się zostać rodzicem chrzestnym

m3sxskjoy7l8ehmb.png
Przeważnie jest w kurii co kwartal bierzmowanie dla doroslych. Jak chcesz szybciej to tylko za duza zapłata...

0d1ysek2ashcgepe.png

Dziewczyny, a chcialabym sie Was zapytac o to jakie badania wam zleca lekara po kazdej wizycie ? Bo zastanawiam sie czy moj troche nie olewa. Na 13 tydzien kazal.zrobic zestaw badan, zrobilam. A na 16 tydzien kazal mi zrobic tylko mocz. Moze zrobic jeszcze morfologie ? Nie wydaje wam sie, ze mocz to troche za malo ?

Ja pamiętam, że na koncowce ciąży pomagaly mi tylko wymioty, by tej żółci się pozbyc ;( teraz boje sie, że będzie gorzej, bo nie mam już woreczka żółciowego.
Przeczytalam jeszcze raz co napisałam, i stwierdzam, że to okropne ;) no, ale niestety tak mi żółć do gardla podchodzila...

m3sxskjoy7l8ehmb.png

Musi sie za to wziac, bo niby kupa czasu a zleci i bedziemy musieli dac zone kuzyna. Wolalabym kogos z blizszej rodziny, mimo, ze z nimi mamy bardzo dobry kontakt a kuzyn K ma byc chrzestnym.

Niektórzy nie mają wyobraźnia za grosz :crazy: Ja ospy nie przechodziłam.
Jesteś pewna? Ja dałabym sobie rękę uciąć że ospy nie miałam. Tak samo moja mama głowę by dała że z całego rodzeństwa tylko ja nie miałam. A jak w. 5tc dzieci mi ospę do domu przyniosły to sralam że strachu. Poszłam do szpitala zakaźnego powiedziałam że w domu ospa, ja nie miałam a początek ciąży. Pobrali krew zrobili przeciwciała przeciw ospie i wyszło że mam dużo więc musiałam przechodzić totalnie bez objawów.

reklama
Dziewczyny a jak u Was ze spaniem w nocy? Zdarza mi się budzić w nocy ale szybko zasypiam, jednak zastanawiam się czy spanie na prawym boku lub na plecach może zaszkodzić dziecku? Niby powinno się spać na lewym boku ale nie wiem ile w tym prawdy.

Ja śpię na tym boku co mi wygodnie nie jestem w stanie przespać całej nocy na lewym boku bo jak się budzę w nocy to cały brzuch twardy i wszystko mnie boli wiec często zmieniam pozycje

16udyx8di9hvrs5t.png

Do góry