Margana
Fanka BB :)
A masz blizne?Bo szczepienie nie zapobiega zachorowaniu tylko niby ciężkim powikłaniom tylko ja 2 razy szczepiona i przeciwciał nie mam

Aniołek[*]8.08.2017
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A masz blizne?Bo szczepienie nie zapobiega zachorowaniu tylko niby ciężkim powikłaniom tylko ja 2 razy szczepiona i przeciwciał nie mam
To nie takie proste, bo na tym papierze jest jeszcze sporo różnych rzeczy na które automatycznie się też nie zgadzasz przynajmniej tak było 2 lata temu, i nie wiem czy by od razu sanepidu nie uruchomili bo u nas nie można czegoś takiego jak zaszczepić dziecko później. I to mnie wkurza powinny być chociaż 3 miesiące nie zgłosisz się to ścigamyMasz prawo sie nie zgodzic. Podpisujesz papier i juz.
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
MamA masz blizne?
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
Brak komentarza dla glupoty...ehWgl co do szczepień to coś Wam opowiemMoja przyjaicoołka pracuje w przedszkolu. I opowiadała mi przed świetami, że przyszła do nich jedna matka z awanturą, że co oni sobie wyobrażają, że przyjmują szczepione dzieci. Zaczęła wywody jakie to wszystko jest zle a na koniec trzaskając drzwiami dodała "Zabieram stąd mojego Sebastianka, bo te szczepione dzieci zarażą go autyzmem!"
![]()
O to dziwne[emoji53] Ale jak juz dzis pisalam, niezbafant jest organizm ludzki[emoji6]
No już 2 szczepienie gdzie miałam sprawdzane przeciwciała i nie mam. Za to różyczka tyle lat i nadal wysokoO to dziwne[emoji53] Ale jak juz dzis pisalam, niezbafant jest organizm ludzki[emoji6]
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
No, ciekawe to[emoji53] Bo zdaza sie, ze szczepionka na gruzlice zostala zle podana i wtedy nie ma przeciwcial, ale wtedy nie ma tez blizny. Ale zeby byly p/ ciala i znukly to pietwsze slysze[emoji53]No już 2 szczepienie gdzie miałam sprawdzane przeciwciała i nie mam. Za to różyczka tyle lat i nadal wysoko
Dokładnie...Czytałam też kiedyś pytanie jakieś matki, które dotyczyło tego w której marce wody pracują nieszczepieni ludzie... Bo ona sobie i dzieciom taką serwuje...Brak komentarza dla glupoty...eh
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
Nom, a pracuje na pulmonologi dziecięcej i tam z zakaźnych tylko gruźlicę leczą.No wlasnie. Szczepienia wyeliminowaly chorobe, a teraz nieszczepienie powoduje oslabienie dzialania szczepionek [emoji53]
Mama jest pielegniarka? Pracuje na zakaznym?
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
u nas tez problem z chrzestymi przy trzecim dziecku.Tym bardziej ze od meza nie maja bierzmowania kuzyniU mnie też problem z chrzestnymi będzie. My sami po cywilnym tylko. Pierwsze ma naszą koleżankę i kuzyna męża za chrzestnych. Znajomi się sprawdzili, a kuzyn jeszcze ani razu życzeń nie złożył, na urodzinach nie był, a jak byliśmy u nich to nic się nie interesował. Brat męża nawet bierzmowania nie ma, a moje rodzeństwo za daleko. Po za tym też po cywilnym, lub inna wiara i też już są chrzestnymi. Moja cała rodzinka około 400 km dalej mieszka. Męża niby blisko ale mają spięcia i już się ponad 20 lat nie kontaktują. No już sam kuzyn męża jest dowodem, że ich nie warto.