reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie prościej zrobić? ;)
Zdrowsze, świeże, bez konserwantów, stabilizatorów itd, no i kilkakrotnie tańsze ;)
A robi się je kilka minut - parę łyżek ugotowanej kaszy, mała szczypta soli, niepełna łyżeczka oleju (lnianego, konopnego, albo innego nierafonowanego, żeby zdrowy był ;)), trochę wody, zblendować kilka minut, dolać wody do porządanej gęstości, przelać przez sitko, i gotowe ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jak dla mnie to za duzo roboty[emoji6] Kiedys probowalam robic kokosowe, tylko sie nadenerwowalam, a mlodej nie smakowalo[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Jak dla mnie to za duzo roboty[emoji6] Kiedys probowalam robic kokosowe, tylko sie nadenerwowalam, a mlodej nie smakowalo[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Jaglane/ryżowe robi się dużo szybciej, zwłaszcza jak zostaje trochę kaszy/ryżu z obiadu ;)
Jaglane lub ryżowe namiętnie wykorzystuję też wszędzie tam, gdzie to nie smak mleka jest najważniejszy - jako baza do cacao, budyniu, ciasta itd, poza tym, tak jak jeszcze za migdałowe czy z nerkowców mogę zapłacić, bo ich zrobienie też tanie nie jest, to płacenie 7-9zl za litr mleka ryżowego/jaglanego, którego zrobienie w domu to (w zależności od ceny zakupu surowca i oczekiwanej gęstości) poniżej 50gr (albo i 20gr jak się kupuje kaszę/ryż w hucie) jest już dla mnie przegięciem.... Zwłaszcza, że cacao u nas często gości, bo oboje bardzo lubimy.. ;)
Wolę w tej cenie kupić kg nerkowców na miesiąc ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ostatnia edycja:
Jaglane/ryżowe robi się dużo szybciej, zwłaszcza jak zostaje trochę kaszy/ryżu z obiadu ;)
Jaglane lub ryżowe namiętnie wykorzystuję też wszędzie tam, gdzie to nie smak mleka jest najważniejszy - jako baza do cacao, budyniu, ciasta itd, poza tym, tak jak jeszcze za migdałowe czy z nerkowców mogę zapłacić, bo ich zrobienie też tanie nie jest, to płacenie 7-9zl za litr mleka ryżowego/jaglanego, którego zrobienie w domu to (w zależności od ceny zakupu surowca i oczekiwanej gęstości) poniżej 50gr (albo i 20gr jak się kupuje kaszę/ryż w hucie) jest już dla mnie przegięciem.... Zwłaszcza, że cacao u nas często gości, bo oboje bardzo lubimy.. ;)
Wolę w tej cenie kupić kg nerkowców na miesiąc ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jasne rozumiem. Moze sie skusze sprobowac zrobic[emoji6]
A budyn robilam na Bebilonie pepti[emoji5] Tez byl dobry, ale zzekoladowy oczywiscie[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Biore sie za pakowanie[emoji53] Martwie sie zdrowiem mlodej i swoim, no ale liczymy na to, ze w gorach nam sie polepszy.
Tylko mam nadzieje, ze mlodej ten katar przejdzie, bo szkoda by byli jak by na nartach nie pojezdzila[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

@Margana udanego pobytu oby mloda sie girzej nie rozlozyla.

Ja wzielam sie za robote.
Zjadlam sobie ciastko i co dzieciol kopie raz po raz. A wczoraj uparte spalo sobie w najlepsze. Nastepnym razem najem sie slodyczy przed usg

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

@Margana udanego pobytu oby mloda sie girzej nie rozlozyla.

Ja wzielam sie za robote.
Zjadlam sobie ciastko i co dzieciol kopie raz po raz. A wczoraj uparte spalo sobie w najlepsze. Nastepnym razem najem sie slodyczy przed usg

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Nawet nie wiesz jak zazdroszczę tego szalejącego brzdąca w brzuszku. Z niecierpliwością czekam aż ja w końcu poczuje.

reklama
U nas na piętrze (czyli poddaszu ;) A parteru poza kotłownią i przedpokojem nie robimy) "teoretycznie" nie jest dużo...
Ale to tylko teoria...
Zależało mi, żeby było jasno, dobrze doświetlone, itd, i "odrobinę" mnie poniosło....
Ale obawiam się, że przed porodem się nie podejmę... :oops:
Mam tak:
-5 okien dachowych (70x140)
-1 w łazience, trójkąt o podstawie trochę ponad 3m
- 2 okna w pokojach 1,7m x 1,8m
- w salonie takie same, tylko zamontowane razem, czyli 3,4m x 1,8m (celowo był strop przedłużany, bo pierwotnie kawałek tego okna wypadłby nad schodami, a to by już w ogóle była masakra..)
- przesuwne 3,3m x 1,8m
I jakieś maleństwo koło schodów w przedpokoju....

Będę musiała znaleźć kogoś chętnego, kto mi umyje [emoji14]
Albo mąż przejdzie szybki kurs [emoji14]

0d1yrjjgtd95fou3.png
To sporo, rzeczywiście :-)

Do góry