reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@my_rainbow_baby kochana autyzm to generalnie zbiór kilku czynników. Akurat pracuje z autystami i uwierz,ze te ciąże były książkowe :) rodzice maja po 2 lub nawet i 3 dzieci. Mam nawet jedna rodzinkę gdzie jest 3 dzieci - 1 autysta , 1 dziecko zdrowe , 1 z ZD. Myśle,ze to loteria na która musi wpłynąć kilka czynników - nie ma tez jednoznacznych doniesień,ze autyzm jest genetyczny bo gdyby przesłanki,które krąża ze gen Mthfr powoduje autyzm to chyba 98% nas z tego forum byłaby autystyczna ;) Każda ciąża niesie ze sobą ryzyko, niestety... bardzo przykro mi z powodu Twoich strat ale na tyle,na ile potrafisz musisz starać się myśleć pozytywnie,ze Ci się uda i będziesz mamusia parki :) choć wszystkie na tym forum wiemy,ze nie jest łatwo...
Śmiem twierdzić - dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą :) nie odbieraj nam tez wiary, jesteśmy tutaj po to by się wspierać i podnosić w chwilach,gdy się wszystko na łeb wali .... ;*

Ostatnia edycja:
reklama
@Lili81 Ja robiłam krzywą cukrową i insulinowa razem na czczo potem powtórka pobrania i kolejna po 2 godz. Ja nie potrzebowałam skierowań Ale ten wątek już się tu przewprzewijal i niektóre labo wymagają skierowań więc musisz się u siebie zorientować.
@my_rainbow_baby tak mi przykro :( nie potrafie sobie nawet wyobrazic co czulas i czujesz ... ja aktualnie jestem w 22 tc i nie potrafie sobie wyobrazic takiej straty ... moze napisz jakie leki miałaś w tej ciazy? Bałaś immunologiimmunologie?
dzięki, no właśnie krzywą cukrową załatwiłam sobie z nfz a insulonowej lekarz pierwszego kontaktu juzmi nie mógł zlecić i musze zapłacić ale mówiła,że mam dopytać czy musi być na czczo po 1 godz. i po 2 godz. bo za każde pobranie płace 50 zł czyli za krzywą insulinowa zapłącę 150 zł ;/

Dziewczyny ostatnio malo czasu mam ale trzymam kciuki za Was wszystkie milego wieczoru i buziole:*:)

@iveo Miśka ma 4,5 miesiąca, zaczynamy rozszerzać dietę i chodzimy na basen z nią - uwielbia to. A oprócz tego w porządku generalnie :-) Dzięki że pytasz :-*

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny ponawiam prośbę o wskazanie jak zrobić krzywą cukrową i insulinową. Chodzi mi o to czy badanie wykonać na czczo, 1 godz. po glukozie i 2 godz. po ? Czy krzywą insulinową tak samo? czy wystarczy tylko po 2 godz. ?
Wykonaj wszystkie 3 punkty. Ale przejdź się jeszcze gdzieś po laboratoriach, nie wierze ze nie maja normalnej krzywej glukozowe i insulinowej!
@iveo Droga, amh Ok.3.06, na prolaktyne biorę dostinex. Hormony w normie. Krzywą tez robiłam i było Ok. Łykam tez letrox. Ogólnie nie wiem o co może chodzić.

Dziewczyny cykle mam 28 , dziś 32 @ ani widu ani słychu. Czy Calcort może taki zamęt robić , czy to efekty ostaniej biochemicznej ?

A ponowię pytanie, bo nie odpowiedziała ostatnio - zrobiłaś test ciążowy?

Uczy wiesz kiedy była owu? Jeśli była później, a oczywiście mogła być, to @ tez cykl tez będzie dłuższy.

reklama
dziewczyny ponawiam prośbę o wskazanie jak zrobić krzywą cukrową i insulinową. Chodzi mi o to czy badanie wykonać na czczo, 1 godz. po glukozie i 2 godz. po ? Czy krzywą insulinową tak samo? czy wystarczy tylko po 2 godz. ?

Tak, badanie musi być zrobione na czczo (to pierwsze pobranie), potem pijesz glukozę i idziesz na pobranie za godzinę i potem kolejne ostatnie już pobranie po 2godzinach. Tak samo wygląda badanie krzwej cukrowej i insulinowej, więc za jednym razem można zrobić dwa badania :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Do góry