reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja ogólnie jestem wyluzowana i wystarcza mi wizyta z usg 1 na miesiąc jak wiem ze nic mi nie jest czuje się dobrze to nawet się nie nakręcam może spróbuj się czymś pozajmuj [emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png

Teraz cheilowo dom lozko dlatego was czytam ale I tak nie nadrobie..

Ahhhh mi tak cos usg w lebie jak kuzynka mowi wszy ok P.O. tylu godzinach drogi

No lepi nie musialam tego slyszec

Ogilnie ok sie czyje tylko te slowa mi brzecza w glowie

reklama
Melduję się po wizycie, wszystko ok, dzidzia zdrowa. I wiem już, że mam pod sercem dziewczynkę [emoji173] od razu poleciałam na małe zakupy :D Wygląda na to, że będziemy starać się jeszcze o trzeciego malucha... żeby był synek :)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Super, że wszystko ok :)

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

A teraz to nie wiem jak liczyć który tydzień ciąży bo według om 16t6d a według USG 17t6d :O Ja przytyłam już 3kg od początku ciąży, niby w normie chociaż mi wydaje się dużo przy moich 161 cm wzrostu. Chciałabym nie przekroczyć 70 kg do końca ciąży, więc mogę przytyć jeszcze maks 9 kg, nie wiem jak ja to zrobię :D
Data porodu to data z ostatniej om :) ona jest stała :) prawidłowa ciąża trwa 9mcy bez względu na wielkość dziecka :)

f2w39n7303c24ozn.png

Ja bym nie szła... dzidzia też potrzebuje troche spokoju i prywatności. A tak poważnie ja się bardzo stresuje przed każdą wizytą i przed każdym usg i wolę tak często nie chodzić, żeby sobie stresu oszczędzić.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Masz racje
Gdyby to byly msc temu lub dwa takjak w Uk co 2 msce Usg i nie szaleje moja znajoma

Tylko ja to tez wyjatkowy przypadek bo lata staran o dziecko chyba dlateho tak to szaleje

Tylko teraz se mysle rzeczewiscie 11 dni temu usg po co znow usg skoro za dwa tyg mam wizyte

Matka warjatka

Teraz cheilowo dom lozko dlatego was czytam ale I tak nie nadrobie..

Ahhhh mi tak cos usg w lebie jak kuzynka mowi wszy ok P.O. tylu godzinach drogi

No lepi nie musialam tego slyszec

Ogilnie ok sie czyje tylko te slowa mi brzecza w glowie

Ja jeżdżę co tydz po towar w sumie 6 godz jazdy + 4 godz chodzenia po hurtowniach nie łam sie[emoji6]
I nie słuchaj dobrych rad to tak jak inne opowiadają o swoich porodach każdy inny każda tak straszy

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Ja też dziś robię tortille [emoji16][emoji16][emoji16] ale oprócz warzyw to jeszcze kurczak [emoji16][emoji16] już zakupy zrobiłam , nadganiam forum i lecę robić [emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
U mnie Ł to mięsożerca więc jemu rzucę kurczaka, ale ja nie przełknę mięsa więc mam wersję dla siebie warzywną :) Jedyne mięsko jakie wcinam to mielonka, którą mój Tata(teść) sam robi. RObi przepyszne wędliny, kiełbasy, miesa długodojrzewające. Wiadomo tego w ciaży nie zjem bo wędzone w niskiej teperaturze ale ta mielonka jest spoko bo jest pasteryzowana w 160 stopniach, a smakuje mi jak nie wiem :)

Do góry