KikaRika
Moderatorka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
No to super szybko zaczyna przesypiać noce. Zazdroszczę moja mała dopiero po odcycowaniu przespala cała noc ale my tak długo się karmiłyśmyJa po glukozie super. Trochę w glowie mi sie mota ale ok @K8y moja mała wczoraj skończyła 14m![]()
Dzień dobry [emoji4]
Ja siedzę tydzień w domu. Na szczęście Dawid nie ma już gorączki i wygląda lepiej. Popołudniu jedziemy do lekarza. Fajnie się tak siedzi i macha nogą z nic nierobienia [emoji13]. Aczkolwiek ciągle w głowie siedzą myśli o robocie, że tego nie zrobię, to będzie leżeć itd.
Czy Wam dziewczyny, które już sobie odpoczywają na L4, było trudno się przestawić na inny tryb funkcjonowania? Ja jestem raczej aktywną osobą i kanapowiec ze mnie żaden [emoji6], więc się trochę martwię jak to będzie, bo ile można sprzątać,prac,gotować i robić zakupy? [emoji14] mam nadzieję że w kwietniu już pogoda zacznie nas rozpieszczać większym ciepełkiem i sloneczkiem, to wtedy spacery umilą czas
Któras ma jakieś wizyty w tym tygodniu albo połówkowe? Ja idę 26-go pooglądać dzidzie [emoji4]
Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dzisiaj też byłam na wizycie i wszystko jest ok dostałam skierowanie na gluzkoze więc pewnie pójdę w następnym tygodniu następna wizyta też na 19 marca
Zależy czy miałaś w tym czasie jakieś chorobowe, opiekę itp... Bo licz okres bez tego.
Ja np na L4 poszłam w październiku a chorobowe wyliczyli mi od maja 2016 do czerwca 2017..
Bo musi być jakiś okres 3 miesięczny bez zwolnienia...
A ja miałam na przełomie lipca/ sierpnia 2 tyg L4, jeszcze jakaś opieke w między czasie 2 dni...
W Pl krzywą cukrowa kosztuje ok 8zl, może w De jest podobnie.. Więc będziesz chciała to możesz zrobić, bo to żaden koszt, szczególnie jeśli masz obciążenie genetyczne..Wiec bedziemy razem na wizyty chodzi
A co do glukozy to tak sie zastanawiam czy w Niemczech tez sie takie badanie robi. Teraz jestem w 22 tygodniu a lekarz jak narazie nic o tym nie wspominal. Jedyne co, to pobiera mi krew co drugą wizyte i oddaje mocz przed każda wizyta.
A kiedy mają Cię wypuścić?Ja w szpitalu od soboty, dieta i sprawdzanie cukru kilka razy dziennie. Ale nie jest źle. Właśnie mnie wzięli na usg, na szczęście z dzidzia wszystko dobrze, nie urosła też za duża a tego się obawiają przy cukrzycy.