reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzień dobry :) gratuluję wczorajszych udanych wizyt i poznania płci :)

p19u3e3krzyoz7pf.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Mnie dziewczynki przerażają. Kuzynka mojego syna ma 4 lata i fioła na punkcie księżniczek. Chce ubierać się tylko w różowe i błyszczące ubrania, non stop nosi po domu jakieś dziwne szmaty, korale, korony. I jak widzę jej zabawki to aż mam dreszcze. Mam nadzieję, że jak mi się płeć nie zmieni to moja córka będzie jednak inna... :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Mnie za to przeraża jak oglądam rodzinka.pl i widzę tych chłopców siedzących nosem w komputerze... I niestety tak jest bo mam siostrzeńca , który już ma 13 lat, drugi 5 a trzeci 3... I tylko jedna siostrzenicę :) samochody, bob budowniczy, strażak sam itp nie są dla mnie [emoji16] dziewczynki są bliżej związane z rodzina w dorosłym zyciu... Są grzeczniejsze :) a czesanie włosów, strojenie mi nie przeszkadzaja [emoji16] a etap księżniczek to tylko chwila :) a szczerze powiem, że moja siostrzenica ku nieszczęściu mojej siostry nie lubi się stroić a jedyna biżuterię, która uznaje to jedne kolczyki [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

A najgorsze jest że w sklepach też same róże i mało rzeczy takich w innych kolorach nic tylko róż i odcień różu :D
A ja lubię róż [emoji16] i biele, bordo, granaty, koronki, małe torebki [emoji16] jak nic córka dla mnie to strzał w 10 [emoji16] i im dalej jestem w ciąży tym bardziej się o tym przekonuje [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Też tak mówiłam, ale zmieniłam zdanie niedawno zmieniłam zdanie i tym sposobem po 8 latach będzie 2 :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

wlasnie z doswiadczenia moge cos napisac do 6 lat bylo super i wogole nie planowalam drugiego dziecka marcelina mega samodzielna do szkoly poszla jako 6-latka, przyszdl weekend marceina si pakowala do babci my sami praktycznie nie oczuwalam ze mamy dziecko potem zaczal sie okres ze siedziala sama nie miala sie z kim bawic, troche zaczela byc egoistka i zauwazylismy syndrom jedynaka ..
a potem zaczelam sie zastanawiac jak corka bedzie miec 18-20 lat wyjdzie z domu my sami jak nas zabraknie kogo bedzie miec?? zostanie zupelnie sama bez rodziny bo ja mam malutką rodzinke rodzicow i brata tylko ... na kuzynostwo nie oszukujmy sie ale w doroslym zyciu nie ma co liczyc
dlatego zdecydowalismy sie na drugie dziecko

super :) dlugo czekalas na paczke ? to ja tez chyba 56 zamowie bo przewaznie mam 68 i 62 ;D

56 z hm nie sa malutkie i spokojnie do 62 beda dobre ja wiekszosc mam 56-62 reszte bede kupowac na biezaco a zamawialm w nd a dzis przyszla paczka

Mnie za to przeraża jak oglądam rodzinka.pl i widzę tych chłopców siedzących nosem w komputerze... I niestety tak jest bo mam siostrzeńca , który już ma 13 lat, drugi 5 a trzeci 3... I tylko jedna siostrzenicę :) samochody, bob budowniczy, strażak sam itp nie są dla mnie [emoji16] dziewczynki są bliżej związane z rodzina w dorosłym zyciu... Są grzeczniejsze :) a czesanie włosów, strojenie mi nie przeszkadzaja [emoji16] a etap księżniczek to tylko chwila :) a szczerze powiem, że moja siostrzenica ku nieszczęściu mojej siostry nie lubi się stroić a jedyna biżuterię, która uznaje to jedne kolczyki [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Niestety z tym komputerem to teraz każda płeć ;) Mój syn komputera nie używa, ale ma tablet, a to przyciąga dzieci niezależnie od płci. Co do grzeczności to też różnie z tym bywa bo u syna w klasie jest 16 chłopców i 8 dziewczyn i z dziewczynami jest największy problem. Biją się między sobą, biją chłopców i czują się bezkarne bo chlopcy im nie oddają.

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Do góry