madzia0902
Fanka BB :)
Dla kobiet w ciąży są inne normy, wynik na czczo powinien być równy lub mniejszy od 92 mg/dl100 chyba, podobno się zmieściłam![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dla kobiet w ciąży są inne normy, wynik na czczo powinien być równy lub mniejszy od 92 mg/dl100 chyba, podobno się zmieściłam![]()
To dziwne bo ja w szpitalu miałam 98 i powiedzieli mi, że dobryOgólna norma zalecana przez towarzystwo diabetologiczna to 90 dla kobiet w ciąży na czczo i 140 po posiłkach, nie ma znaczenia laboratorium...z tego co mi mój diabetolog mówił...ja przy 100 biorę 10 jednostek insuliny na noc
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
W zadnej ciąży na czczo nie miałam glukozy mniejszej niż 90 nikt nigdy mi nawet nie napomknął o cukrzycy, ciekawe to kurcze od czego to zależy i dlaczego tak.Dla kobiet w ciąży są inne normy, wynik na czczo powinien być równy lub mniejszy od 92 mg/dl
Trzymam kciuki [emoji106]Ja dziś mam drugą próbę połówkowych ale dopiero na 19:20 [emoji4]
Mam nadzieję, że mały będzie współpracował i że wszystko będzie ok [emoji4]
![]()
Aniołek 31.07.2017 (*)
Ci powiem że naprawdę mnie to zastanowiło, mi nawet nie wspomnieli o cukrzycy a na pewno miałam taki wynik bo teraz z ciekawości poszukalam. Do 100 to u nas normalnie taka normę mam podana na wszystkich wynikach. Ciekawe jak dzisiaj będzie, będę miała wyniki to dam znaćNo mi w szpitalu dali już insulinę jak miałam 96
Ja dziś mam drugą próbę połówkowych ale dopiero na 19:20 [emoji4]
![]()
Aniołek 31.07.2017 (*)
Trzymam kciukiJa dziś mam drugą próbę połówkowych ale dopiero na 19:20 [emoji4]
![]()
Aniołek 31.07.2017 (*)
Ginekolog widziała moje badania wczesniejsze też mówiła, że wszystko dobrze. No nic zobaczymy teraz.Kinga najlepiej zapytać ginekologa swojego A jeśli będziesz miała wątpliwości to diabetolog. U mnie na wynikach norm do 104 bodajże ale normy są podane ogólne a nie dla ciężarnych. Dziwi mnie że nikt się tym u Ciebie nie zainteresował...