reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

1520521006-09bfe7560fa00bc2-aaaaaa.png
dobre [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Hahah Aga tylko napisz najpierw jaki kolor chcesz bo na ten moment wszystkie sprzedane [emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png
to kolejna trudna decyzja ;)
O na pewno chciałby czerwoną, ja pewnie coś w okolicy szarości, mięty, pudrowego różu, itd, ale ostatnio kupiłam sobie miętową tkaninę na sukienkę więc mięta odpada, ale jakiś taki...
ale czerwony też bardzo lubię, więc pewnie by i tak stanęło na czerwonej (albo na dwóch, czerwona i jeszcze jakaś ;))

to kolejna trudna decyzja ;)
O na pewno chciałby czerwoną, ja pewnie coś w okolicy szarości, mięty, pudrowego różu, itd, ale ostatnio kupiłam sobie miętową tkaninę na sukienkę więc mięta odpada, ale jakiś taki...
ale czerwony też bardzo lubię, więc pewnie by i tak stanęło na czerwonej (albo na dwóch, czerwona i jeszcze jakaś ;))

Czerwona była na hurt
A teraz tak mysle szara została ostatnia na sklepie taka jasne
W każdym razie jak byłabyś chętna daj znac zamówimy [emoji4]

16udyx8di9hvrs5t.png

mamie piekarnik kiedyś poszedł w trakcie pieczenia ciasta... pojechała do babci, ciasto na szczęście jakoś (nie wiem, jakim cudem) wyszło...

A blender - cóż, u mnie podstawą ostatnio są koktajle - wcześniej, tzn przed ciążą to było standardowe śniadanie, teraz wypijam ze 4 kubki dziennie, do tego do kanapek nie jem wędlin czy żółtego sera, najczęściej są to wszelkiego rodzaju pasty kanapowe, żeby zrobić "kotlety", to też bez blendera się nie da, i tak dalej ;)
No to u Ciebie idzie na codzien[emoji5]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Przepraszam , że dopiero teraz piszę ale dopiero się położyłam i padam . Szyjka wydłużyla się jeszcze do 3 cm zostajemy przy lekach i oszczędnym trybie życia mogę zrobić sobie jedzenie , wykapac się i troszkę pospacerować po domu ale żadnego sprzątania podnoszenia itd za 2 tyg kolejna wizyta i tyle ... moja lekarka dziś mnie z lekka zasmucila bo albo miała zły dzień albo nie wiem o co jej chodziło, ale była taka "obcasowa "ze tak powiem . No ale nic najważniejsze , że jest dobrze . Zapytałam czy zakładają ten passar tak poprostu dla bezpieczeństwa to powiedziała że tylko jak jest konieczność ... zbadala mnie tylko dopochwowo i usg też tylko dopochwowe jak zapytałam czy przez brzuch też to powiedziała że przecież dopiero byłam w szpitalu badana więc nie.. No i tak mnie trochę rozczarowała wręcz odebrałam to tak jakby Ona była zła , że ja w szpitalu byłam .. dostałam glukoze i mogę normalnie jeść a godzinę przed kolejną wizyta mam to wypić w domu i mi krew pobiora .. więc też jakos dziwnie. Ale najważniejsze że wszystko jest oki :)

najbardziej klasyczny to biszkopt, albo jak nie masz natchnienia, to sernik na zimno ;) na spód najprościej herbatniki, albo wersja zdrowsza - ja robię takie spody z płatków owsianych albo migdałów (zmielone płatki owsiane, garść namoczonych daktyli, łyżka-dwie wody, w której te daktyle się moczyły, może być łyżka cacao, łyżka oleju kokosowego/masła, i zblendować, i tak do gęstości - ma być kruche, ale pod palcami się kleić - dajesz na spód, ubijasz palcami, i gotowe ;))
Dziękuje :) ostatnio robiłam biszkopt i całkiem ładnie wyszedł, a robiłam pierwszy raz :p i chyba nawet mam przepis, Zaraz się biorę za ciasto :D a truskawki mrożone to chyba nie problem ?

reklama
Do góry