reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Zadzwon sobie tam na pewno ale ja pierwsze szczepienia mialam w Krakowie. Wlasnie pytalam meza o to i sobie przypomniałam ze babka w rejestracji tam mowila ze nawet lepiej jak facet jest przeziebiony bo w tedy jest więcej limfocytow i maz mi przyznał racje ze faktycznie cos takiego bylo mowione.
Udało Ci się zajść w ciążę po szczepieniach?

reklama
Ja wiem, ale ja dostałam 2 razy, przed punkcją i w dniu transferu ;) i dlatego się zastanawiam czemu, mam nadzieję że przed crio nie dostanę, żeby mi bety nie fałszowało.

A kto Ci robił wcześniej transfer? Dobrze pamiętam, że Zieliński?
Trzymam kochana kciuki, odpoczywaj i bądź dobrej myśli [emoji110]

Zielinski mi robil udany transfer w 2016 roku i mam z niego mojego Skarba[emoji16] nawet polozne o nim mowily,ze ma reke do transferow[emoji16]i sie nie pomylily

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czytam wasze wypowiedzi na temat zwolnień z pracy na początku ciąży. Czy pracujecie fizycznie czy macie lekką pracę ale wolicie nie ryzykować? Moja praca jest w miarę lekka, obecnie zajmuje się dziećmi, jedynym większym wysiłkiem jest półgodzinny spacer do szkoły dwa razy dziennie i takie podstawowe czynności które każda z nas wykonuje w domu. Dodatkowo raz w tygodniu sprzątam cały dom. W anglii ciąży nie traktują niestety tak jak w polsce, do 12 tygodnia to dla nich nie ciąża i trochę się boję jak moja szefowa podejdzie do tematu... na razie wie że jedziemy do Polski na 5 tygodni i wie też po co. Czy uważacie że jeśli będę w ciąży to powinnam twardo trzymać się tego że teraz nie powinnam się wysilać, odmówić sprzątania domu już od samego początku czy to lekka przesada? Ludzie którzy nie mają problemów z zajściem w ciąże chyba nie wiedzą przez co my przechodzimy i jak bardzo czekamy na mały cud...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ja mam stresującą pracę, 10h dziennie, dużo w aucie, dużo schylania, czasem dźwiganie, niekończąca się gonitwa. Dr zaleciła L4 przede wszystkim przez jazdę autem (drgania, dziurawe drogi). Spacery w ciąży są wskazane, więc odprowadzanie dzieci wyjdzie Ci na dobre, lekkie porządki też nie są przeszkodą. Odpadają jedynie mycie okien, wieszanie firan i jakieś solidne szorowanie. Przy pozostałych porządkach po prostu zwolnij tempo i nie wykonuj gwałtownych ruchów. I nie dźwigaj!!!

Ja mam stresującą pracę, 10h dziennie, dużo w aucie, dużo schylania, czasem dźwiganie, niekończąca się gonitwa. Dr zaleciła L4 przede wszystkim przez jazdę autem (drgania, dziurawe drogi). Spacery w ciąży są wskazane, więc odprowadzanie dzieci wyjdzie Ci na dobre, lekkie porządki też nie są przeszkodą. Odpadają jedynie mycie okien, wieszanie firan i jakieś solidne szorowanie. Przy pozostałych porządkach po prostu zwolnij tempo i nie wykonuj gwałtownych ruchów. I nie dźwigaj!!!

Do pracy też dojeżdżam autem, 25 minut w jedna stronę. Czasami odbieram dzieci z zajęć dodatkowych i wtedy też godzinę spędzam w aucie

Aha :) a prenatalne robi się od 11tc1doba do 14tc1 doba czyli jeśli dobrze patrzę w kalendarz to przed Świętami powinnam wiedzieć? ;)
Wiesz co, ja miałam dzisiaj pierwsze badanie, mam 12tc2d i Pani Doktor powiedziała, że po jakimś tam wystającym "wyrostku" bardziej wygląda na dziewczynkę, ale mamy się zupełnie nie przyzwyczajać do tego, bo jej SYN też na początku wyglądał na kobietę :-D więc bardziej się nastaw na to, że dowiesz się później

Dziewczyny czy jest jakakolwiek możliwość i szansa aby w 11tc 5 dobra poznać płeć dziecka? Podejrzewam ze to za wcześnie... czy na takiej zwykłej ginekologicznej wizycie czy na prenatalnych?:)

Mi na tym etapie dr
Dziewczyny czy jest jakakolwiek możliwość i szansa aby w 11tc 5 dobra poznać płeć dziecka? Podejrzewam ze to za wcześnie... czy na takiej zwykłej ginekologicznej wizycie czy na prenatalnych?:)

Mi właśnie na takim etapie dr powiedziała, ale zaznaczyła, że to tylko jej przypuszczenia i żebym poczekała do prenatalnych. 1,5 tygodnia później na prenatalnych dr potwierdził, ale też zaznaczył, że to tak na 65% bo to jednak trochę wcześnie. No i wszystko zależy jak Ci się dzieciak ułoży. Mój się pięknie wypiął :)

chłopiec.jpg

Załączniki

• chłopiec.jpg
    chłopiec.jpg
    253,1 KB · Wyświetleń: 144
Ja się właśnie tego boje najbardziej, mimo że moja szefowa jest lekarką to wątpie żeby potraktowała mnie poważnie...

Ja wychodze z zalozenia ze jak juz sis dowiesz ze ciaza jest i zobaczysz juz zarodek zrezygnuj z pracy. Bo mimo ze ciaza to nie choroba to nikt tego kto przez invitro leczenie i starania latami - tego nie zrozumie. Tu pisaly dziewczyny ktore w 6 tyg poszly do pracy i nagle jakies plamienie, lekarz i stres i l4. Ja od razu poszlam na l 4. Mimo ze juz 2 miesiac czyli 8 tydzien i nie przedluzyli mi umowy, trudno dziecko wazniejsze. Jak juz sie uda uwazam ze trzeba starac sie to utrzymac za wszelka cene przeciez "my" nie zachodzimy w ciaze 4-6 razy do roku tylko srednio raz na 4 lata. Przynajmniej w moim przypadku ;p

reklama
Do góry