reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Witam, nie było mnie przez weekend i nie ma szans, by Was nadrobić. Ponad 100 stron :(
Mam nadzieję, że u Was wszystko ok.
Weekend spędzaliśmy u rodziców, całymi dniami byliśmy na podwórku, chłopcy się wybiegali i wyszaleli z kuzynami. Później jeszcze urodziny siostrzeńca i kompletny brak czasu na forum...

W piątek miałam połówkowe i wszystko dobrze :) maluszek waży już ok 460, tylko lekarz sie wyglądał i podał płeć i nici z niespodzianki....

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
Chcieliście czekać do porodu ?:)
A nam się wygadasz ? Czy za bardzo zła na lekarza ?:p
Duża, poważnie torba musi być aż taka duża? planowałam taką mniejszą do ręki tylko.
Nie jest taka duza, może tak wygląda :) właśnie jest taka w sam raz :p
Też może być :p Kurdę już głodna jestem :D
Ja też :D a nie wiem czy jeść, bo już byłam dwa razy w łazience ( a miałam dwa dni bóle brzucha i zaparcia :D ) a jak nie zjem to będzie mi burczało w brzuchu :o

I jak sobie z tym radzisz ?

Zrobię to dla Ciebie :D po 20 dniach i tak pewnie zacznie mi działać na nerwy a Ślub raz w życiu :p haha :D

Wolałabym spędzić je na świeżym powietrzu , grill, ognisko , jechać gdzieś na piknik itp a zimą ? Dom, lub restauracja :(

Też muszę zacząc. Ale w 16tc mija wizyta trwała 5minut a USG tylko tyle , żeby sprawdzić czy serduszko bije. I byłam zla, bo K pierwszy raz udało się być na wizycie i zobaczył dziecko może z minutę. :/ Dobrze, że na polowkowym w piątek będzie :) to się napatrzymy oboje w końcu :)
W ten piątek masz połówkowe?
Ja też umowilam się na piątek na 15 na drugie połówkowe prywatnie bo to co miałam ostatnio połówkowe w szpitalu na nfz to jakaś żenada.. :p

Ja też :D a nie wiem czy jeść, bo już byłam dwa razy w łazience ( a miałam dwa dni bóle brzucha i zaparcia :D ) a jak nie zjem to będzie mi burczało w brzuchu :o
To może coś tam dziubnij :) Smacznego

Ale w tych siatkowych majtkach chodzi o to, ze jest wiekszy dostep powietrza, a jednoczesnie dobrze trzymaja podklady piporodowe.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak jest nacinane krocze to koniecznie muszą być siateczkowe ja niestety miałam, rana wtedy szybciej się goi jak jest większy dostęp powietrza, tym bardziej jak będzie lato a nie daj boze znów to mieć, nie wyobrażam się kisic w zwykłych majtkach

Wiem że mój mnie ewentualnie zasypie makaronem :D :D Ale tak serio, to co będziecie mroziły? Pierogi można, wiadomo. Ja np. mam często mrożony sos do bolognese, zupy- ale zupa to na lipiec słaba opcja. Co jeszcze obiadowego?
wege-burgery (takie jak mielone, tylko bez mięsa, sporo różnych - świetnie się mrożą, a można zrobić tak, żeby tylko dorzucić jakieś warzywa i był obiad), fasolkę po meksykańsku, sosy do makaronu/kaszy/czegokolwiek (w sporej ilości :p), może lasagne (przetestuję, jak się ją mrozi, bo nie próbowałam jeszcze, chyba, że ktoś ma doświadczenia), pierogi, kopytka, wege-paszteciki (ciasto drożdżowe z jakimś farszem - różne - też się dobrze mrożą), część dam do słoików ;)

Co do zupy - moim zdaniem super opcja na lipiec, jak jest gorąco to wolę ciepłą zieloną herbatę niż zimne coś - jakoś bardziej pomaga ;) w wielu krajach gdzie jest gorąco je i pije się gorące/pikantne jako sposób na upał (bardziej się pocimy, ale przez to ochładzamy), zimne napoje to podejście bardziej zachodnie, i moim zdaniem mniej skuteczne ;)
Ale zupy nie wiem, czy będę mrozić, bo robi się na tyle szybko i prosto, że powinnam ogarnąć ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Gratulacje :) No i co będzie? :D Bo już jestem ciekawa :)

Super, że wszystko dobrze [emoji106]
A skoro znasz płeć, to może i nam napiszesz? ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Jasne, że Wam powiem :) tak jak przeczuwałam będzie chłopczyk, Kacperek :)

W ten piątek masz połówkowe?
Ja też umowilam się na piątek na 15 na drugie połówkowe prywatnie bo to co miałam ostatnio połówkowe w szpitalu na nfz to jakaś żenada.. :p
W ten :) o 16.45 :D to super :p idziemy razem :D
To może coś tam dziubnij :) Smacznego
Dziękuje :p nałożyłam sobie mielonego i trochę ziemniaków, może małe się będzie ruszać dzięki temu na USG i się pokaże :p

reklama
Widzicie ja to jestem tak zielona że nawet nie wiem po co takie majątki są :D widziałam ale się zastanawiałam czy będę musiała w nich chodzić.. I będę????

p19u3e3kwszna2ri.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Do góry