reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mnie zachęcasz coraz bardziej do zmierzenia się z szydełkiem :) Tylko zastanawiam się jak wyszydełkować jakiś konkretny kształt?
robiąc coś dla dziecka wystarczą tak naprawdę oczka ścisłe/półsłupki, inne bardziej "fantazyjne" wzory są za duże, i będą się gubić ;)
a przy podstawowych oczkach dodaje się albo ujmuje - robi się rzędami, po jednym oczku, czyli w następnym rzędzie robisz kolejne oczko na oczku z poprzedniego rzędu, więc żeby poszerzyć wystarczy na końcu dołożyć np 2 oczka w jednym (i tak przez kilka rzędów), żeby zwęzić przerobić dwa oczka razem, jeśli chce się wypukłości, to można np dołożyć oczka w środku, a przerobienie oczek środkowych razem działa jak zaszewki ;)

reklama
Już będzie tylko lepiej , tygodnie idą do przodu, malutki rośnie i na pewno Twoja szyjka nie dokucza :* ja się czuję rewelacyjnie po wczorajszej wizycie :) teraz czekam na piątek na kolejną :D żeby wszystko było potwierdzone *.*

Trzymaj się .. już chyba 2 godziny minęły , więc koniec ?

Wyczekalysmy te nasze wizyty :) ja magnez mogę brać 2x już a nie 3 :)

Właśnie to A , na początku tak utwardza te zdrobnienia hehe :p ale mam problem xd

Jak egzamin w sobotę ? Bo nic się nie chwaliłas ?:)
Właśnie wyczekalysmy☺️ u mnie to trochę zapobiegawczo pewnie ja w poprzedniej ciazy miałam skurcze od 25 tygodnia. Teraz mam zamiar donosić i tego się trzymam ☺️

uf, nadrobiłam was :)
mam nadzieję, że nic nie przeoczyłam, choć przez normalną przeglądarkę idzie mi ciężej niż przez apkę... ;)

dzisiaj w planie ciąg dalszy szycia, no i mam nadzieję, że jakieś zakupy do mnie dojdą ;)
zamówiłam sukienkę (tą, którą pokazywała @Karla88 ), może dzisiaj przyjdzie? wtedy zrobię zdjęcie ;)
poza tym głodna jestem, idę zrobić drugie śniadanie....

@Darka83 - żyjesz? już chyba minęły 2h?
no i napisz jak będziesz miała wyniki :)

Dzięki kochana :* Mnie to się marzy, żeby zrobił się już taki fajny okrągły :)
Urosnie i twoj. Jeszcze bedziesz narzekac ze masz taka kulke duza. Najbardziej rozpycha ost 3 miesiace. Wtedy dziecko ma szybki przyrost wagi i cm. Teraz to wszystko musialo sie uksztaltowac...teraz maluchy beda nabierac masy tym samym rozpychac nas.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

robiąc coś dla dziecka wystarczą tak naprawdę oczka ścisłe/półsłupki, inne bardziej "fantazyjne" wzory są za duże, i będą się gubić ;)
a przy podstawowych oczkach dodaje się albo ujmuje - robi się rzędami, po jednym oczku, czyli w następnym rzędzie robisz kolejne oczko na oczku z poprzedniego rzędu, więc żeby poszerzyć wystarczy na końcu dołożyć np 2 oczka w jednym (i tak przez kilka rzędów), żeby zwęzić przerobić dwa oczka razem, jeśli chce się wypukłości, to można np dołożyć oczka w środku, a przerobienie oczek środkowych razem działa jak zaszewki ;)
Ja jestem pelna podziwu ze ty tyle rzeczy umiesz.....ja mam dwie lewe rece serio.

A co do figury.to dziekuje ale niestety powoli zanika.

Żeby tradycji stała się zadość to ja też wrzucam fotkę brzucha :D niestety bez sławnego cyca bo nie chce w pracy robić striptizu :D [emoji16] I jak tam patrzę na to zdjęcie to ten mój brzusio wygląda na ogromnego z tej perspektywy :p
Zobacz załącznik 842384
Zgrabniutki :)
podwozie tylko z lusterkiem ;)
a nogi - na razie jeszcze sięgam, w sobotę spiłowałam sobie paznokcie u nóg, ale zaczyna mi brzuszek przeszkadzać ;)

mam kuzynkę Alicję, obiło mi się o uszy Aluś, Alusia, "zangielszczenie" w styli Alice, gdzieś tam koleżanki wymyśliły Lice (czytane jako Lis) albo np Lala (tata jej tak czasem mówi, i akurat do jej charakteru to wybitnie pasuje ;))
Dziękuje :) i tak doszłam teraz do wniosku, po twojej wiadomości , że tata mówił, że koleżanki.
Że chyba nie ma sensu wymyślać dziecku na zaś zdrobnienia. Bo jak się urodzi, to każdy zdrobni po swojemu, jak będzie pasowało i jak będzie wygodniej mówić :) a Alicja śliczne imię i chyba nie ma co z niego rezygnować przez to , że nie możemy znaleezc zdrobnienia :)

Urosnie i twoj. Jeszcze bedziesz narzekac ze masz taka kulke duza. Najbardziej rozpycha ost 3 miesiace. Wtedy dziecko ma szybki przyrost wagi i cm. Teraz to wszystko musialo sie uksztaltowac...teraz maluchy beda nabierac masy tym samym rozpychac nas.

Dokładnie, jak ja wczoraj mowie pół kg to już trochę dzieciaczka jest a pani doktor do mnie teraz to dopiero pójdzie waga☺️

Zgrabniutki :)

Dziękuje :) i tak doszłam teraz do wniosku, po twojej wiadomości , że tata mówił, że koleżanki.
Że chyba nie ma sensu wymyślać dziecku na zaś zdrobnienia. Bo jak się urodzi, to każdy zdrobni po swojemu, jak będzie pasowało i jak będzie wygodniej mówić :) a Alicja śliczne imię i chyba nie ma co z niego rezygnować przez to , że nie możemy znaleezc zdrobnienia :)
Zdrobnienie samo się znajdzie ☺️ ja miałam w szkole Alicję i mówiliśmy na nia normalnie Alicja. Bardzo ładnie brzmi

reklama
Do góry